Kosztowo to jest nokaut techniczny na portfelu, ale zdrowotnie chyba najkorzystniej, ja jestem na etapie przerzucania się z thio, zobaczymy jak to będzie.
Jedyny problem to taki, że chyba ewentualne ekstrakty z N+ siekają szybko i mocno, a w thio było tak, że polykalem se całe tabsy i siekało długo.
No, ale to na etapie weryfikacji. Dopiero testuję.
W ogóle to postuluję, żeby wyszedł na rynek preparat z kodą bez dodatków, bo i tak ludzie co mają to brać to będą to robić i nic ich nie odstraszy, a tylko z rozmysłem wypuszczając takie preparaty rozkurwiają ludziom bebechy.
Ja nie mogę dopuścić, żeby zakluło w boczku, bo starzy mnie zajebią, jeśli dostaną info, że jestem podpięty do rurek na szpitalu i nic mnie już wtedy nie uratuje.
Nie spotkałoby się to z żadnym zrozumieniem ze strony mojej skrajnie konserwatywnej rodziny.
hepatoksycznosc paracetamolu rosnie np przy niedozywieniu.
no standard raczej jak sie zre garsciami tabsy.
wiec z tym co bardziej szkodliwe bym polemizowal, mimo wszystko.
CWE z neo i rozpusci sie kodeina plus troche laktozy.
jak komus sie chce walic po 900mg to i tak albo ma wyjebane, albo poszuka danych odnosnie tego co mniej szkodzi.
z tego co piszesz btw to powinnienem byc trupem.
za czasow kody dlugo lecialo wlasnie neo + alko dla synergii.
dolegliwosci jakis z tego wynikajacych nie stwierdzilem, ale 1 przypadek nic nie oznacza.
jednak jesli pyta ktos. komu starcza te 150-250mg i do tego nie wali codziennie to mysle ze neoazarina jest lepszym wyborem.
a w opor to i woda sie mozna zabic wiec, jw albo sie mysli co sie robi albo sie ma juz w to wyjebane.
nawiasem mowiac wpierdalanie dziennie ok grama kody z dodatkami to jakis specyficzny rodzaj masochizmu.
ani to "zdrowe" ani oplacalne, rezultat tez na poziomie zaleczenia conajwyzej...
PS. Nurofenu + na oczy nie widzialem ale... nie mozna po prostu zmyc otoczki?
15 czerwca 2025Poluska pisze: To jaka najlepsza opcja tabletek z kodeiną(tez z ekstrakcja i bez)? Co bedzie najbardziej oplacalne? Thiocodin niestety ale chyba zaczyna mi szkodzic chociaz walony raz na dwa lub trzy miesiące tak od dwoch lat prawie
no a tak osobiście to ja robie koktajl z wszystkich preparatów
15 czerwca 2025freezin9moon pisze: PS. Nurofenu + na oczy nie widzialem ale... nie mozna po prostu zmyc otoczki?
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Niby jest tak jak mówisz że kto ma walić ten i tak będzie to robił, natomiast ten ogranicznik dodatków i przede wszystkim cenowy na pewno jakoś zahamował rozwój uzależnienia u wielu kodeiniarzy. Ciężko mi to pisać i stoi to w sprzeczności z moim skrajnie wolnorynkowym podejściem, ale no jednak to są opioidy i wielu się w nie wjebało nie mając pojęcia o powadze zagrożenia. Dla dorosłych, świadomych ludzi na własnym utrzymaniu jak najbardziej, ale te wszystkie małolaty jakby dostały ten magiczny leanowy haj za grosze to by źle skończyli. Mówię leanowy, bo sporo dzieciarni kodeinę zna z Telegrama i kupuje po 150-200mg z prometazyną w napoju po 150-250 zł, serio XD wielu nie zna forum i nie szuka jak to sobie ogarnąć samemu (i dobrze). Tacy jakby dostali do ręki czystą kodeinę to od razu ciąg i pewne już na lata/do trumny. Dobra, już trochę leję wodę, ale wiesz o co chodzi.
@freezin9moon jeśli tak, to znowu sorry. Rekreacyjnie to już z dwa lata nie wale, nie licząc kilka razy po paczce Thiocodinu w tym roku, to nie kojarzę. Po prostu sprawdziłem teraz skład, bo coś mnie tknęło, samemu N+ to w 2022 chyba brałem. No i się trochę przestraszyłem, bo serio byłem pewien, że inny barwnik (a sam nie zmywałem otoczki robiąc kiedyś ekstrakcję). Jeśli to jest tylko w otoczce, mea culpa, trochę chaos już wprowadziłem, wybacz/cie.
Co do paracetamolu to tak jak mówię biorąc NAC 600-1200 mg minimalizujemy zagrożenie, to jest używana też w szpitalu odtrutka przy przedawkowaniach, poza tym podnosi poziom glutationu i chroni wątrobę, molekuła-cud i tylko w wersji z nią moim zdaniem można myśleć o Antidolu na dłuższą metę. Takie dawki to ja polecam każdemu brać jako suplement codziennie, nawet jak się kodeiny nie wali. Aha, no i wiem, są tu osoby co lata walą Antka bez, ale każdy jest inny i wiadomo jak po chuju ćpun na głodzie zrobi czasem ekstrakcję. Warto o NAC mówić, bo świadomość wciąż jest znikoma.
Zatem poprawiając się już ostatni raz — jeśli po usunięciu otoczki i zrobieniu poprawnie roztworu z Nurofenu Plus wychodzi przezroczyste, to tak, jest to IMO najbezpieczniejsza forma walenia kodeiny OTC, również przed Antidolem.
Co do Neoazariny nie będę się już sprzeczał. Wcale nie mówię, że małe ilości czasem po ekstrakcji są niebezpieczne, tylko waląc miesiącami/latami po kilkaset miligram no moim zdaniem ryzyko jest niemałe. Co by nie mówić, wszystko lepsze niż Thiocodin, heh. Nawet nie wiadomo co to gówno dokładnie tak naprawdę robi długofalowo z jelitami, rozmawiamy o wrzodach żołądka w kontekście tego leku, a tym bym się znacznie mniej przejmował w tym wypadku.
15 czerwca 2025Ptaszyna pisze:
Jedyny problem to taki, że chyba ewentualne ekstrakty z N+ siekają szybko i mocno, a w thio było tak, że polykalem se całe tabsy i siekało długo.
No, ale to na etapie weryfikacji. Dopiero testuję.
potrzebujesz:
- roztwor interesujacego cie preparatu (w org recepturze wodka ajak! )
- kromka lub dwie suchego chleba razowego pokrojonego w kostke (nie widze powodu dlaczego nie mialoby dzialac maczanie rowniez)
no chyba sie domyslisz jak to nalezy skonsumowac. przede wszystkim powoli. nie testowalem z apteczna ambrozja, ale podejrzewam ze moze byc gorsze od oryginalu
-
No ja pieprzę, tak źle i tak niedobrze. Dobrze, że skapnąłem się szybko, bo dopiero dwa razy poszło N+ zamiast thio.
No to teraz jest lipa, bo jeżeli nawet to jest w otoczce kapsułki tylko to po pierwsze będzie dużo pieprzenia, żeby każdą z osobna oczyścić, po drugie chuj wie czy dobrze to zrobisz i coś nie zostanie. Po trzecie przy zmyciu pewnie kolejne niewielkie, ale jednak straty kody. Czyli z preparatu, który i tak już ma 12,8 mg to zmycie otoczki+ewentualna ekstrakcja to zostanie nie wiem, obstawiam 6-7 mg na tabsa, jak się postarasz to 8-9, tak na oko. No i doliczyć pieruńską cenę tego preparatu.
Lipa w chuj, cokolwiek by człowiek nie zrobił to jest skazany na to przeklęte zakłucie w boczku.
15 czerwca 2025LeszekSmieszek pisze: Brał ktoś roztwór z Antka per rectum? Pomijając ilość płynu, dajmy na to, że się na rękach stoi, to ma to prawo mocniej pierdolnąć? Czy gdyby wpierw wysycić te jelita loperamidem, to zwiększy szanse? Na pewno były już takie asy na forum a coś nie mogę znaleźć.
@Ptaszyna nie wydaje mi się, żeby były aż tak duże straty, ale niech ktoś to proszę sprawdzi. Wydaje mi się, że ta pancerna otoczka będzie łatwa do zmycia, robiąc to powoli i obserwując zabarwienie wody powinno być dość łatwo przetrwać proces i nawet 10% utraty być nie powinno przez zmywanie.
W każdym razie nie macie tak, że Antidol czy N+ mocniej klepią od Thio tak czy siak, nawet w o wiele mniejszych dawkach? Mnie osobiście 150 mg z Antidolu robi mocniej, niż 240 z Thiocodinu nawet jeśli Thiocodin też rozpuszcze w wodzie i wypiję. Czas wejścia wtedy jest niemalże taki sam, ale moc nadal słabsza, choć powinno się wyrównać. Niektórzy mówią, że to paracetamol w Antku jakoś te kodeinę podbija stąd pytanie, czy w przypadku N+ też jest taki efekt. Wiem, że to o czym mówię na pewno wiele osób zgłaszało w przypadku Antka, a jeśli N+ ma tak samo, to paracetamol można tu wykluczyć. Forma kodeiny jest chyba taka sama, ale dokładnie to nigdy nie wiemy co i w jakiej ilości siedzi w tabletce. Może niektóre tabsy Thiocodinu nie mają deklarowanej ilości kodeiny i to by było najlepsze wytłumaczenie tej kapryśności kodeiny. Nie wiem jak inni, ale ja w przypadku Antidolu nigdy jej nie uświadczyłem, a Thiocodin to zawsze była loteria.
Generalnie to moje obserwacje wydają się pokrywać z Twoimi tzn. mocniejsze kopnięcie N+, ale krótsze co mi osobiście nie odpowiada, jednak to wymaga u mnie dłuższej weryfikacji, ponieważ dopiero przerzucam się i testuję, a u mnie to długo trwa ustalenie czegokolwiek ze względu na odstępy czasowe między tripami, które SĄ PRAWDĄ DO KURWY NĘDZY wbrew temu co wiele osób tu pisze przeczytawszy po łebkach i bez zrozumienia moje posty. Będę testował i dam znać. Jeszcze pytanie, czy rzeczywiście jesteście pewni, że ta otoczka to problem, bo z tego czytałem to dwutlenek tytanu też nie rozpuszcza się w wodzie, więc w teorii przy ekstrakcji nie powinna przelecieć, ale no poddajmy to pod rozważanie. Po to jesteśmy tu razem, bo co kilka głów to nie jedna i musimy się wspierać, a zakłucie w boczku to nie jest coś czego byśmy chcieli, bo nawet jeśli macie gdzieś skutki i swoją przyszłość to czy jak zakłuje to nie psuje wam fazy?
No ja mam tak, że jak zakłuje coś w bebechach to czasem pojawia się lęk, że będzie zaraz lipa i jakaś akcja, chociaż potem nic się nie dzieje. No, ale jak już człowiek coś bierze to chyba po to, żeby coś z tego mieć, a nie że wydajesz kupę kasy, robisz jakieś fikołki, kombinacje i analizy i jeszcze musisz się martwić. Musimy coś wymyślić sensownego, ale w każdym razie muszę stwierdzić, że ten przemysł farmaceutyczny to jednak sprytny jest. No, ale kto ma ich przechytrzyć jak nie my.
No i generalnie co do mojego postulatu, żeby wprowadzić preparat z czystą kodeiną (lekko sie rozmarzyłem, bo oczywiście wiadomo, że nie ma co na to liczyć) to napisałeś, że wielu osobom to ratuje dupę, ale weź pod uwagę, że kodeina sama w teorii wyrządza raczej niewiele szkód, bo nawet ludzie, którzy łoją z sulfosyfem latami w horrendalnych ilościach naście, nawet dziesiąt lat i żyją, więc być może na samej kodeinie dałoby się pociągnąć w miarę do końca żywota jeśli ktoś nie przeholowywałby totalnie. No pomijając fakt, że byłaby szansa umrzeć z głodu ze względu na spustoszenia w portfelu. Dlatego nie wiem czy mój postulat był taki bezsensowny. Zdeterminowany ćpun i tak będzie łoił te 1000 i wiele osób jest tego dowodem, albo uzna, że przerzuci się na mocniejsze opio, a nie wiem czy to jest dobry argument przemawiający za pozostawieniem naszych kochanych dodatków.
No generalnie to ja będę próbował co da się zrobić i jak coś wymyślę to dam znać. No jedno jest pewne. Portfel dostanie po dupie tak czy siak, nieważne co wykminimy. Mnie nawet mimo dobrych zarobków i tak boli to, że co kilka tygodni ta prawie stówka wyleci z portfela, bo piechotą nie chodzi. No, a jak ktoś łoi codziennie to już cudotwórcą jest dla mnie, że jest w stanie tyle kasy wygospodarować.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/e818ade4-16c7-40c6-982f-63367c375c4a/up.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250616%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250616T235402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=2131f55bff9d06160337fa7c75d42e5aab5c1f267e62465fd6141565482a3a59)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mikrodawkowanko.jpg)
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit
Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Jak marihuana niszczy serce
Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkocbd.png)
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC
Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.