Kosztowo to jest nokaut techniczny na portfelu, ale zdrowotnie chyba najkorzystniej, ja jestem na etapie przerzucania się z thio, zobaczymy jak to będzie.
Jedyny problem to taki, że chyba ewentualne ekstrakty z N+ siekają szybko i mocno, a w thio było tak, że polykalem se całe tabsy i siekało długo.
No, ale to na etapie weryfikacji. Dopiero testuję.
W ogóle to postuluję, żeby wyszedł na rynek preparat z kodą bez dodatków, bo i tak ludzie co mają to brać to będą to robić i nic ich nie odstraszy, a tylko z rozmysłem wypuszczając takie preparaty rozkurwiają ludziom bebechy.
Ja nie mogę dopuścić, żeby zakluło w boczku, bo starzy mnie zajebią, jeśli dostaną info, że jestem podpięty do rurek na szpitalu i nic mnie już wtedy nie uratuje.
Nie spotkałoby się to z żadnym zrozumieniem ze strony mojej skrajnie konserwatywnej rodziny.
hepatoksycznosc paracetamolu rosnie np przy niedozywieniu.
no standard raczej jak sie zre garsciami tabsy.
wiec z tym co bardziej szkodliwe bym polemizowal, mimo wszystko.
CWE z neo i rozpusci sie kodeina plus troche laktozy.
jak komus sie chce walic po 900mg to i tak albo ma wyjebane, albo poszuka danych odnosnie tego co mniej szkodzi.
z tego co piszesz btw to powinnienem byc trupem.
za czasow kody dlugo lecialo wlasnie neo + alko dla synergii.
dolegliwosci jakis z tego wynikajacych nie stwierdzilem, ale 1 przypadek nic nie oznacza.
jednak jesli pyta ktos. komu starcza te 150-250mg i do tego nie wali codziennie to mysle ze neoazarina jest lepszym wyborem.
a w opor to i woda sie mozna zabic wiec, jw albo sie mysli co sie robi albo sie ma juz w to wyjebane.
nawiasem mowiac wpierdalanie dziennie ok grama kody z dodatkami to jakis specyficzny rodzaj masochizmu.
ani to "zdrowe" ani oplacalne, rezultat tez na poziomie zaleczenia conajwyzej...
PS. Nurofenu + na oczy nie widzialem ale... nie mozna po prostu zmyc otoczki?
wczorajPoluska pisze: To jaka najlepsza opcja tabletek z kodeiną(tez z ekstrakcja i bez)? Co bedzie najbardziej oplacalne? Thiocodin niestety ale chyba zaczyna mi szkodzic chociaz walony raz na dwa lub trzy miesiące tak od dwoch lat prawie
no a tak osobiście to ja robie koktajl z wszystkich preparatów
wczorajfreezin9moon pisze: PS. Nurofenu + na oczy nie widzialem ale... nie mozna po prostu zmyc otoczki?
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Niby jest tak jak mówisz że kto ma walić ten i tak będzie to robił, natomiast ten ogranicznik dodatków i przede wszystkim cenowy na pewno jakoś zahamował rozwój uzależnienia u wielu kodeiniarzy. Ciężko mi to pisać i stoi to w sprzeczności z moim skrajnie wolnorynkowym podejściem, ale no jednak to są opioidy i wielu się w nie wjebało nie mając pojęcia o powadze zagrożenia. Dla dorosłych, świadomych ludzi na własnym utrzymaniu jak najbardziej, ale te wszystkie małolaty jakby dostały ten magiczny leanowy haj za grosze to by źle skończyli. Mówię leanowy, bo sporo dzieciarni kodeinę zna z Telegrama i kupuje po 150-200mg z prometazyną w napoju po 150-250 zł, serio XD wielu nie zna forum i nie szuka jak to sobie ogarnąć samemu (i dobrze). Tacy jakby dostali do ręki czystą kodeinę to od razu ciąg i pewne już na lata/do trumny. Dobra, już trochę leję wodę, ale wiesz o co chodzi.
@freezin9moon jeśli tak, to znowu sorry. Rekreacyjnie to już z dwa lata nie wale, nie licząc kilka razy po paczce Thiocodinu w tym roku, to nie kojarzę. Po prostu sprawdziłem teraz skład, bo coś mnie tknęło, samemu N+ to w 2022 chyba brałem. No i się trochę przestraszyłem, bo serio byłem pewien, że inny barwnik (a sam nie zmywałem otoczki robiąc kiedyś ekstrakcję). Jeśli to jest tylko w otoczce, mea culpa, trochę chaos już wprowadziłem, wybacz/cie.
Co do paracetamolu to tak jak mówię biorąc NAC 600-1200 mg minimalizujemy zagrożenie, to jest używana też w szpitalu odtrutka przy przedawkowaniach, poza tym podnosi poziom glutationu i chroni wątrobę, molekuła-cud i tylko w wersji z nią moim zdaniem można myśleć o Antidolu na dłuższą metę. Takie dawki to ja polecam każdemu brać jako suplement codziennie, nawet jak się kodeiny nie wali. Aha, no i wiem, są tu osoby co lata walą Antka bez, ale każdy jest inny i wiadomo jak po chuju ćpun na głodzie zrobi czasem ekstrakcję. Warto o NAC mówić, bo świadomość wciąż jest znikoma.
Zatem poprawiając się już ostatni raz — jeśli po usunięciu otoczki i zrobieniu poprawnie roztworu z Nurofenu Plus wychodzi przezroczyste, to tak, jest to IMO najbezpieczniejsza forma walenia kodeiny OTC, również przed Antidolem.
Co do Neoazariny nie będę się już sprzeczał. Wcale nie mówię, że małe ilości czasem po ekstrakcji są niebezpieczne, tylko waląc miesiącami/latami po kilkaset miligram no moim zdaniem ryzyko jest niemałe. Co by nie mówić, wszystko lepsze niż Thiocodin, heh. Nawet nie wiadomo co to gówno dokładnie tak naprawdę robi długofalowo z jelitami, rozmawiamy o wrzodach żołądka w kontekście tego leku, a tym bym się znacznie mniej przejmował w tym wypadku.
wczorajPtaszyna pisze:
Jedyny problem to taki, że chyba ewentualne ekstrakty z N+ siekają szybko i mocno, a w thio było tak, że polykalem se całe tabsy i siekało długo.
No, ale to na etapie weryfikacji. Dopiero testuję.
potrzebujesz:
- roztwor interesujacego cie preparatu (w org recepturze wodka ajak! )
- kromka lub dwie suchego chleba razowego pokrojonego w kostke (nie widze powodu dlaczego nie mialoby dzialac maczanie rowniez)
no chyba sie domyslisz jak to nalezy skonsumowac. przede wszystkim powoli. nie testowalem z apteczna ambrozja, ale podejrzewam ze moze byc gorsze od oryginalu
-
No ja pieprzę, tak źle i tak niedobrze. Dobrze, że skapnąłem się szybko, bo dopiero dwa razy poszło N+ zamiast thio.
No to teraz jest lipa, bo jeżeli nawet to jest w otoczce kapsułki tylko to po pierwsze będzie dużo pieprzenia, żeby każdą z osobna oczyścić, po drugie chuj wie czy dobrze to zrobisz i coś nie zostanie. Po trzecie przy zmyciu pewnie kolejne niewielkie, ale jednak straty kody. Czyli z preparatu, który i tak już ma 12,8 mg to zmycie otoczki+ewentualna ekstrakcja to zostanie nie wiem, obstawiam 6-7 mg na tabsa, jak się postarasz to 8-9, tak na oko. No i doliczyć pieruńską cenę tego preparatu.
Lipa w chuj, cokolwiek by człowiek nie zrobił to jest skazany na to przeklęte zakłucie w boczku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/met_police_nityzyna.png)
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina
Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mystery-fungus-bp-corinne-hazel-1100x734.jpg)
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU
Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.