Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3234 / 549 / 0
Ja biore bo SSRI mi nie pomagaja na lęki i nerwobóle, mam oczywiście zapas lekow zastepczych zeby wyzerowac klona ale sam nie wiem czy bedzie to w pelni mozliwe bo on po prostu dziala :3

Ja z benzo mialem duzo do czynienia, ciezko mi sie wypowiadac o piekle gdy cpalem te krotko dzialajace dlugi i duzo, bylo ciezko ale problem okazał sie glebszy psychicznie, mysle ze zejdziesz z tego w miare lagodnie bo z takiej dawki bardzo szybko bedzie przerzucic sie na diazepam, i tak z pol roku obcinac powinno byc znosnie.

Ale problem nie okazuje sie w samym zejściu tylko wielce wysokim prawdopodobieństwie ze predzej wrocisz i jeszcze dopieczesz dawki.
Jak odlecisz w ten benzodiazepinowy high to jestes stracony, czeka Cie prawdziwe piekło za zycia.

Ja biore bo i tak czuje sie martwym czlowiekiem, ale moze sie kiedys cos odmieni, wiec nie doprowadzam sie do cpunskiej patologii, ale tak nadal jestem chory można powiedziec tylko dostalem tyle razy „w morde” ze pilnuje zeby byc wysokofunkcjonujacym nade wszystko.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 21 / 1 / 0
Mam dokładnie tak samo a uboki ciągną się bardzo długo i w którymś miesiącu człowiek sie po prostu poddaje i wraca chyba potrzeba wiekszego samo zaparcia, cel i realizacja
  • 3234 / 549 / 0
W zasadzie to wystarczy tylko wiecej zdrowia, jesli nuda czy brak celu jest dla Ciebie wystarczającym powodem toś stracony, ale po kazdym wybiciu zębów mozna sie odbic od dna tylko nie kazdy to wytrzyma.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 21 / 1 / 0
Zależy też jaki kto ma tryb życia na bezrobociu mozna sobie lezeć w łóżku i przechodzić normalnie odstawke inaczej wytuacja wygląda jak trzeba pracować i jest masa obowiązków, które trzeba realizować
  • 768 / 105 / 0
Benzo jest najgorsze.... nie wiem czemu ? Bo ludzie sie huśtają bez ? Kto wogole to wymyśił i kto pisze recepty na to ? Lekarze ? Psychiatry ? Normalnemu czlowiekowi benzo na stres ? Jak koleś ma 25 i sie denerwuje bo jago Tata zrobil kariere, hajs i zatrudnil Ciebie do swojej firmy. I TAK 15 albo 20 lat z ludzmi ktorzy Maja ciebie za "ciote" bo zaraz podpierdolisz Ojcu.

NARA NA POWĄZKACH
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 260 / 56 / 0
Gdyby Nietzsche żył napisał by ci, że przejawiasz ogromne pokłady słabości a ja to ustosunkuję. Prawdziwą słabością jest powierzanie swojego istnienia w ręce ludzi którzy jak myślisz są wstanie ci pomóc. Kiedyś ktoś ukłuł fajne stwierdzenie. "Musi być im ciężko, tym którzy wzięli autorytet za prawdę zamiast prawdę za autorytet"
A jaka jest prawda nikt nie będzie ci wstanie pomóc jeśli nie jesteś wstanie pomóc sobie sam.
Głębokie i zachęcające do refleksji.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...