Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 468 / 67 / 0
Kurwa, no i przegapiłem, ale to nic, jak najszybciej się poprawię. Marzy mi sie afgańska odmiana we wlasnym ogrodku, albo te brytyjskie farmaceutyczne... Dla polaka został danish flag :(
Mam trochę nasion chuj wie jakiego maku od babki mojego kumpla, klepiący, ale dosłownie niecałą łyżeczkę ich mam.
Uwaga! Użytkownik NahoyCito jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Polecicie jakąś dostępna odmianę na necie teraz mega mocna do wytwarzania opium słyszałem o Izmir Bush w opisie pisali ze niska więc można ukryć dobrze i daje 20/50 główek z krzaka robił ktoś?
Scalono /Eren. Na przyszłość używaj opcji Edytuj

Jak wasze mączki w tym roku moje maia już 10cm liście na długość z 5 cm wysokości nie idą w łodygę wiadomo jeszcze z miesiąc dziś był przymrozek w donicach schowałem do domu a te w gruncie dały radę mak to silna roślina z tego co widzę nie duży był bo z minus 3 było u was też pogoda poleciała na łeb na szyję w ostatnich dniach ? Było już po 20 stopni słoneczko rosły jak na drożdżach każdego dnia ehh lato nakurwiajjj
scalono - nv13
Pytanie do osób uprawiających sorki nie drogę edytować posta,czy podkopywać ta raka chuda lodyzke co wychodzi z ziemi?czytałem że może prowadzić do chorób grzybiczych lecz sam nie wiem kładą mi się na ziemi i boję się że je wiatr połamie bo są raz w domu raz na parapecie mają trochę słonka tu wiec git te w głębie też mają ale są jeszcze dużo mniejsze doradźcie plis podkopujecie ?
  • 218 / 69 / 0
Ja nie podkopuję. Nie możesz ich czymś osłonić póki małe?

Taa, w dzień parówa a zaraz potem -3 w nocy. Ale moje przeżyły

Moje zeszłoroczniaki też już duże, pisałam gdzieś w knajpie makowej. Jak odwiedzę spota w tym tygodniu dam większy update!
lol [*]
  • 4 / / 0
Jakoś dają radę jeszcze tydzień przymrozki zejdą dziś w nocy na wschodzie -5bylo przy gruncie polecam kanał na yt łowcy burz martwię się o moje spotowe bo trochę się nanosiłem w tym roku ziemi wody aby wykiełkowały dodam zdj jak się maja odmiana lokalna kilka lat temu przygarnięta i tak sobie lecę na własne potrzeby co roku z farcikiem mordki w tym roku przyda się bo maj najgorszy od kilku lat w tym rokuEren dodaj dodaj jak sie tam trzymaja
  • 592 / 82 / 0
Troche paczek mi wpadlo z nieba, 5x danish flag tych malych i wiatr rozwial %-D To moje pierwszze maki jestem ciekawy co mi z tego wyjdzie,
Jedna paczke wzialem i kielkuje ja we wacie,
Jestem dość trudny.
  • 468 / 67 / 0
Tu sadzilem kerfa 2810, niby klepie ale seria w serii. Ja mam za duza tolerke zeby poczuc czy w ogole zadziałał, wiec sie schizuje, że niskomorfinowiec, no ale jak by to tak. W kazdym razie, czy 20 maja to za pozno na maki czy nie? Chyba powinny do sierpnia dojrzec calkiem prawda? A, i tak wyglada ten kerf, wiem, ze musze przerzedzić ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Moge nożyczkami, żeby korzeni innych roslin nie uszkodzic? tu fota.

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik NahoyCito jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / 41 / 3
Byłem kilka dni w delegacji - wracam, a tu szok i niedowierzanie. Trochę popadało i od razu widać, że roślinom to służy. Takie mam wrażenie, że w tym czasie te piękne kwiaty zanotowały przyrost masy zielonej 50% i więcej. Bardzo ładnie to wygląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeszcze płynę, ale kra nade mną zamarza...
  • 4 / / 0
Siemanko pany i panienki piękne kwiatki Tomasz u mnie mączniak kilka odrostów poraził ale już sytuacja opanowana dzięki gnojowce naprawdę działa cuda i dodaję wigoru jeśli chodzi o wzrost mam wrażenie jeden z przyzimowanych już był poddany konsumpcji pierwszy strzał opium w tym sezonie to jest to hehe reszta w 90 proc się otworzy na dniach bo zwisa już się prostują u to widać gdzieniegdzie opadły płatki jak myślicie walić im pk 13 /14? Wiem że to nie cannabis ale kusi mnie aby walnąć im może zwiększy to plon co myślicie jakie odnosicie wrażenie nawożenie dużo daje jak ma się w miarę git glebę? Szczerze w tym sezonie pierwszy raz nawożę rok temu się nie spuszczałem lałem sama wodę po macoszemu traktowałem i wyszło też gitara ale w tym roku widzę grubsza łodygę więcej odrostów bocznych bardziej jak choinka wyglądają niż badyle zeszło roczne podzielcie się doświadczeniami życzę wam aby ciekło jak z kranu hehe ogólnie w cieply dzień chujnia gęste leci polecają nacinać rano czy mozna wieczorem chodzi tu o temperaturę jak sądzę ale czy równie dobrze można wieczorem jak słońc zajdzie i trochę się ochłodzi?
  • 73 / 41 / 3
Jestem zadowolony i niezadowolony jednocześnie. Jest to jednak rekord i z tego się cieszę. Z drugiej strony nie wyszło tyle ile planowałem. Zbiór powinien być 2 razy większy, żeby starczyło do następnego. Nie starczy, oszacowałem nawet dlaczego:
wiatr – złamania 3%
wiatr – tzw. “wyłożenie” 7%
susza – 25%
fitopatogeny (mączniak) – 32%
fitofagi (przędziorki) – 30%
fitofagi (ślimaki) – 3%

Ale za to w przyszłym roku to dopiero będą plony! No ale żeby tak było trzeba działać już dziś – przyszykować ziemię, nawieźć lub jakiś poplon. Polecam wszystkim, uprawa ziemi to bardzo relaksujące zajęcie. A Wam coś urosło? Nikt się nie chwali...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeszcze płynę, ale kra nade mną zamarza...
ODPOWIEDZ
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.