Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2944 / 245 / 0
Może kwestia osobnicza organizmu, pierwszy raz taki przypadek widzę na Hajpie. I nawet po dłuższym zastanowieniu się nie mam pojęcia od czego to może zależeć.. chyba że benzo działają w takich ilościach już znieczulająco w pewien sposób, ale to tylko moje przypuszczenie - sam byłem kiedyś na 10mg klonazepamu/dzień i nie zauważyłem podobnego efektu, co do alpry to się nie wypowiem, na szczęście zrezygnowałem z niej zanim zdążyłem się wjebać %-D I teraz siedzę grzecznie na 4mg klonazepamu/dzień i to bez zastosowania rekreacyjnego (którego po klonie i tak nigdy nie miałem, dobrze że alprę miałem w okresie przed detoxem ;D).
  • 3239 / 552 / 0
Wez zejdz do 0.5mg bedziesz sprawniejszy psychicznie, tylko musisz sie do tej dawki przywyczaić np biorac okresowo diazepam.
Imo powyżej dawki 0,5/1mg na dobe to liczba skutkow ubocznych przekracza nad korzysciami. Dzialac w tle moglo skutecznie tak samo mniejsza dawka.
Planujesz wskoczyc na 5?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 161 / 11 / 0
Nie wypowiem się, bo już zapomniałem (prawie) jak byłem początkujący przy zażywaniu benzo. Trochę pamiętam, a najbardziej to, że Clonazepam TZF 2mg.
Przedstawial wizje świata upiększoną, przepiękne uczucie, którego nie doświadczycie, bo nie jesteście mną.
Predzej zaśnięcie, wpadnięcie pod samochód albo wam się pozrywa film xD
  • 3239 / 552 / 0
To normalne. klonazepam to lek cud, dlatego nie warto zwiekszac tolerancji i totalnie sie otlumanic.

Nie wiem natomiast jaki efekt może przynieść wieloletnie stosowanie stalej dawki. Dzialanie bedzie tylko w tle wiadomo, ale blokada lęku ogolnoplynacego bedzie dzialac, natomiast co ze szkodami trwalymi?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1257 / 343 / 2
@pomasujplecki
zobaczy się, królik doświadczalny here - bo skoro nic innego nie pomaga, to co zrobić.
to za ile lat dawać raport? xD inb4 zapomnę XDD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 161 / 11 / 0
06 maja 2025pomasujplecki pisze:
To normalne. klonazepam to lek cud

Nie wiem natomiast jaki efekt może przynieść wieloletnie stosowanie stalej dawki.
Też nie wi3m, natomiast wiem, że jak wpadałem w cug to magia się kończyła przy opedzlowaniu drugiej paki.
Teraz stosujem clonazolam, chwilowo.
  • 1 / / 0
mam zerowa tolerancja na benzo, ile powinienem wziac alpry przed stresujaca sytuacja, zebym nie panikowal i usiedzial w miejscu bez zadnych fobii, ale tez nie zasnal i lekko kontaktowal? wzialem dla testu 0,5mg i jedyne co to uginaly mi sie nogi i chcialo mi sie bardzo spac, ale nie czulem jakbym byl jakis rozluzniony czy "wychillowany", to bylo raczej zmeczenie. czy tak powinno byc i lepiej to nie zadziala czy mam wziac wiecej?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2025 przez faktypofaktach, łącznie zmieniany 1 raz.
All white neon floating on the floor, jetski
  • 207 / 60 / 0
No to jak będziesz miał stres ,to 0,5 lub nawet 0,25 powinny go niwelować .
Właśnie w stresujących sytuacjach widać profil działania .
Na sucho bez stresu ,to normalne ,że chiało ci się spać itd .Przy zerowej toler.
  • 8 / 1 / 0
0,5 mg myślę że będzie okej a jak będzie ci się chciało spać to wypij sobie kawę do tego ;p
  • 816 / 103 / 22
Prazepam (Lysanxia) w dawce 10 mg (jedna tabletka) działa na mnie duuużo lepiej na panikę i stres niż alpra. Rzadko go jednak przepisują...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.