Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 17 / 4 / 0
@RefinedFury dzięki za odpowiedź.
Sport uprawiam wszystkie 3,które wypisałaś,do tego siłka.
Ogólnie to staram się dbać o siebie,jestem po terapii uzależnień,żyje trzeźwo,ale no jest..kurwa ciężko?

Co odczuwałaś po duloksetynie?Co do brainzappsów to odstawiłem wenlafaksyne z dnia na dzień po 2 latach stosowania,tak samo inne depresanty i jakoś przeżyłem,choć fakt było to skrajnie nieodpowiedzialne.
  • 14 / 3 / 0
Noo schodzenie z dnia na dzień z leków to nie jest najlepszy pomysł, ale trzeba się o tym samemu przekonać, żeby uwierzyć... ;-)
Ogólnie duloksetynę uważam za jedną z lepszych substancji o działaniu antydepresyjnym. Dobrze ją wspominam, ale raczej nie zamierzam do niej wracać ;-) Aktualnie lecę na bupropionie i jednak bardziej mi podchodzi.
  • 4 / / 0
Zażywam dulokstetyne na zaburzenia lękowe co byście doradzili zależałoby mi aby coś dołożyć aktywizujacego ?
  • 70 / 10 / 0
@Pauleta1920 Najlepiej porozmawiać z magikiem - szczerze, co w jakiej ilości się bierze, wtedy będzie najbezpieczniej i pewnie najskuteczniej.
Poradzić może różnie - bupropion, czy nawet metylofenidat - one mają właściwości „aktywizujące”.
  • 981 / 266 / 0
@Pauleta1920

Z aktywizującymi uważaj, jeśli masz lęki.

W przeciwieństwie do @castlecastle odradzam bupropion, ponieważ działanie jest nijakie, a przy schodzeniu mocna zwala kilka dni.

metylofenidat też chyba kiepski pomysł, bo może uzależniać.

Ale oczywiście zostaje dla Ciebie król - Modafinil.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.