Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Jedyny mankament to odwyk/detox. Jeszcze nie słyszałem zeby ktokolwiek się dostał do jakiegoś ośrodka (nawet nie jestem pewien czy takie pojęcie tam w ogóle istnieje). Słyszałem za to o przypadkach jak typy specjalnie do więzienia szli żeby się odciąć od środowiska a wpierdalali się w jeszcze gorsze bagno i zaczęli palić spice.
Widok na ulicach większych miast również nie napawa optymizmem, degeneraci walą na schodach albo w budkach telefonicznych i chuja z tym ktokolwiek robi, strzykawki walają się po trawnikach, bezdomni śpią na ulicach.
Także latwo jest wejść, bardzo trudno wyjść
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
W kazdym razie bogu moge dziekowac ze sie znalazlem w UK jak nadszedl dzien ze mialem dosc. Gdzies kiedys poznalem darkweb... A tam koda byla dostepna, na poczatku... a po chwili jakis kryzys I ceny poszly w gore o 200% o ile w ogole kode mogles kupic, I miesiac-dwa bidowania na Zomorph slow release, I czymkolwiek co sie dalo zdobyc... w koncu jedna herka zostala i tak czlowiek myslal, oj juz ten miesiac dwa nań przezyje a jak tylko koda wroci to I ja doń powroce. Ale ta herka byla z 10 razy tansza... w teorii... a tak z pol roku pozniej 10 razy drozsza jak sie czlowiek rozpastwil HAHA. A jak pan listonosz nie doniosl listu na czas, raz czy dwa czlowiek przebiedowal z butelka whisky w reku czekajac na dzien kolejny... ale razu pewnego ze lzami w oczach patrzax przez okno I widzac ze pan listonosz omija me mieszkanie w kompletnej desperacji zawinalem mandzur I poszedlem szukac brauna na ulicy... co w UK zajelo mi jakies 10 minut.... I zaraz mialem ekipe ruskow z ktorymi sie zaprzyjaznilem co mi temat zawsze zalatwiali pod warunkiem ze jak ja dostane "ten internetowy" to im dam "skosztowac" bo byl duzo lepszy...
W kazdym razie jak juz bylem TAK zmeczony ze bylem gotowy isc pod sznur, jeden z tych wlasnie ruskow mi polecil isc pod pewien adres- poszedlem dzien pozniej bo akurat diler co od niego rzadko bralem ale teraz mial temat wymieszany z fentanylem mowil ze musze czekax 2 godziny, to mysle a co mi szkodzi... jakies 2-3 tygodnie pozniej dostalem recepte na 30mg metadonu I nie biore nic do dzisiaj, wiele lat pozniej, mam tzw "White collar career" I przyjaciol ktorzy nie wiedza nawet jak koks wyglada, I kobiete ktora ziola nawet nie palila nigdy... (ofc wszyscy wiedza ze bylem kiedys narkomanem I tzw low level thug, ale nie potrafia sobie wyobrazic jak chlop 6'1ft 105kg mogl kiedys wazyc 60kg I smolic herke ze srebra albo dawac w zyle I zawsze za pazucha nosic strzykawke z naloxone bo niejednego juzem widzial umierajacego na moich oczach...)
Nie mowie ze metadon to rozwiazanie dobre, ale po 10+ latach walenia dzien w dzien... zyje, od kilku lat ZYJE NORMALNIE W KONCU. Jedyne przed czym ostrzegam to podbijanie dawek, bo paru takich geniuszy poznalem co to mysleli ze jak beda ciagle prosic o wieksze Dawki bo niby Nadal choruja to beda mieli "haj za darmo", a zamiast tego zamienili sie w kompletne zombie i tak zostali juz...
Plus tez taki ze jak drug tests im dajesz czyste, to zamiast codziennego odbierania dawki mozesz miec np. Odbior tygodniowy - I w ogole ten skrypt ma na ciebie taki wplyw jak zakup I branie witaminy C co wieczor...
Zem sie rozgadal ale po 10 latach zerknac na to Forum, czytac wlasne posty sprzed lat.... 10 lat zmarnowanych.... ale chuj. Tldr polecam Anglie LMAO
W większych miastach, typu wwa zaczynają być programy, na których od ręki można dostać 30tke metadonu i z buta wejść na program, ale mamy jedno, dwa takie programy w Polsce? W pełni zgadzam się z tym, co było napisane, że osoba z małego miasta/z malutkiej wsi nie ma co liczyć na dobre leczenie uzależnień od opio niedaleko miejsca zamieszkania
Kolejny problem - detoks, w moim województwie jedyny detoks jaki mogę sobie zapewnić w szpitalu to detoks, na którym dadzą mi jakieś 600mg trampka i może klona, więc jest to detoks mega bolesny i nieprzyjemny (NIE MÓWIĘ TUTAJ, ŻE DOTOKS MA BYĆ PRZYJEMNY I LEKARZE POWINNI NA NIM SYPAĆ LEKAMI JAK CUKIERKAMI - wolę to mocno podkreślić), nie każdy może jechać do szpitala na drugi koniec PL, a są szpitale, w których schodzi się na metadonie co jest dużo mniej bolesne..
szczerze wątpię, że PL kiedykolwiek otworzy się na opiatowców jako na ludzi chorych i wyciągnie do nich dłoń dając komfortowe warunki zejścia/substytucji.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/e8d81746-1f95-4434-b876-fe2e009d0473/crackhead.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250325%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250325T223402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=8c1daba6c14e6257c519af20fea3ac139fbd1d293b741404695a00d1d6af27d5)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pippismoking.jpg)
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/konopie-484f3a7ff873767704941bf05aff077f.jpg)
Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym
Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/tof0b1ekshpgirrybq5vcji5atiywsyci5wcmnit.jpg)
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą
W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/khat1460x616.jpg)
Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających
Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.