Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 115 / 3 / 0
@zburzony ale sam piszesz ze widziałeś różnice, a mi właśnie na tym pobudzeniu zależyä
Nie będę się źle nastawiać, bo to mam z nią dobre, a do tego tania jak barszcz

@ymka sama klomipramina nie zwiększa mi poziomu lęku, razem z poprawą nastroju jest go nawet mniej. Często jestem rozdrażniona, irytuje się i trochę nie rozumiem że noradrenalina tego nie podbija
Mam problem z dużo mniejszymi dawkami i zwiększaniem, przy 50 zaczęło mnie zamulać ale tylko tydzień wytrzymałam, a mam jeszcze dobić do dawki terapeutycznej 75mg.
U Ciebie solidne combo, skutki uboczne nie doskwierają?
  • 131 / 9 / 0
@Ronja
Noradrenalina może powodować irytację, rozdrażnienie, itd. U mnie tak było kiedyś na samej wenlafaksynie. Dlatego biorę klomi z fluwoksaminą i nie ma noradrenaliny, sama serotonina.
Skutki uboczne - to największe wiadomo libido (niektórzy mówią, że po paru miesiącach się poprawia), suchość w ustach, która jest faktycznie uciążliwa i denerwująca (prawie cały czas żuję gumę) i drżenie rąk.
  • 1411 / 225 / 0
@Ronja widziałem różnicę ale z czasem ta stymulacja po zwykłej klomi zaczęła słabnąć, mniej więcej równocześnie ze zmniejszającym się lękiem. Kiedy mi się klomi skończyła po miesiącu właściwie pobudzony już nie byłem, czułem się dobrze ale napęd był już normalny. Kilka dni jej nie brałem i potem dr dał mi 75 mg SR i taki stan się utrzymał.
  • 459 / 44 / 0
Juz mam dosc tych SSRI, ktore przez zobojetnienie poniekad ulatwily mi wjebanie sie w dragi po uszy i bede gadal z magikiem niedlugo wlasnie o TLPD. Mial ktos takie doswiadczenia i lepiej to dziala na lęki i nastrój niż SSRI ? Chce wyjsc z tego bagna i wiem ze na paroksetynie nie wyjde, musze miec jakis mocny antydepresant nawet kosztem zdrowia fizycznego bo to nie priorytet tylko czas leci i juz opadam z sil. Leczylem sie glownie na zaburzenia lękowe i stany depresyjne pierwotnie i nie cpalem nic prawie cale zycie tylko jakies ziolo i alko za malolata a potem 10 lat kawa i leki az tu po 30tce nagle benzo, stimy, Kratom czyli trojca swieta. Pytam weteranow, bo wiem ze tacy tu sa , czy odwyk moze najpierw ale w Polsce od benzo to slyszalem ze slabo to wyglada, czy zmieniac lek na mocniejszy i probowac domowo ?
  • 1411 / 225 / 0
@odbytniczy1991 ja pół życia biorę SSRI/SNRI ale klomipraminy też próbowałem, tylko że nie samej, wciąż brałem wtedy wenlafaksynę i coś tam jeszcze. Nie wiem jak ona poradzi sobie z lękiem sama ale kiedy brałem ją to lęk był większy jednak. Było mocno czuć noradrenalinowe roztelepanie, więcej się chciało ale kosztem stresu i niepokoju. Myślę jednak że warto ją sprawdzić kiedy ma się dość SSRI.

Nie wiem jak wygląda odwyk od benzo u nas, kiedyś w psychiatryku poznałem parę osób uzależnionych, męczyli się strasznie bo dostawali tylko chlorprotiksen i hydroksyzynę. Sam z wjebania w alprę wyszedłem biorąc 2 mg klona i stopniowo redukując dawkę przez parę miesięcy.

Acha i klomipramina lepiej działała na mnie jak brałem 2 x dziennie 35 mg zwykłej niż raz 75 mg SR.
  • 459 / 44 / 0
Niestety w Polsce z tego co ja się orientuję temat porządnego i trwałego odwyku z benzo raczkuje , jak najszybciej byle jak i wypad . Za to alkohol już zupełnie inna sprawa , większa wiedza , wiadomo więcej sytuacji Noi świadomość . Ogólnie odwyki stricte narkotykowe w Polsce porównując z Europą i krajami jak Czechy Niemcy czy chociażby kraje skandynawskie to jedno wielkie bagno i stąd większość ludzi próbuje schodzić po swojemu i dopiero szuka ośrodka terapeutycznego gdzie trzeba być czystym . No nic dzięki za podzielenie się tą historią z klomi. Pozdro
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.