Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
75
27%
Thioco
207
73%

Liczba głosów: 282

ODPOWIEDZ
  • 1264 / 206 / 0
dzisiajJamedris pisze:
"Nie mam dostępu"; "nie znam nikogo" - te wymóweczki szybciutko znikają, a poza tym jesteśmy na społeczności dla ćpunów, no ludzie (odruchowo już chciałam "kochani" dopisać %-D).
Zgadzam się z tobą, z tym że w moim przypadku wygląda to tak że nie mam dostępu ale też nie zamierzam go szukać w żaden sposób. Nie mam parcia, mocniejsze opio już znam, bardziej jest ciekawość co naprawdę potrafi słynna helena. A jako człowiek od zawsze ciekawy świata i nowych doświadczeń, jeśli kiedyś pojawi się opcja to będę się poważnie zastanawiał;)
  • 2064 / 605 / 0
DHC jest idealnym środkiem pośrednim, no i tak też było umieszczone na drabince zanim jako jedyna substancja spadła na zwykłą reckę zamiast rpw. Tyle, że według niektórych kapryśna, ale i tak mniej od kodżitsu, a przyjęcie też dojapne i koszty o wiele mniejsze.

Nie ma co od razu rzucać się na majkę, zwłaszcza doustnie. PST teraz nie ma sensu najmniejszego.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 122 / 48 / 0
Ja bym radził dobrze zastanowić się zanim zacznie się szukać dojścia do mocniejszych opio. Piszę to jako osoba która zamieniła kodę/trama na oksykodon. Owszem, cenowo wychodzi bardzo fajnie - za 1 op. OxyContinu 20mg płacę niecałe 19zł na R, za 10mg niecałe 14zł. Wygoda? Jak najbardziej, odrywam kilka tabletek z blistra, wrzucam do portfela i zawsze mam grzanie przy sobie, bez konieczności biegania po aptekach i jedzenia tych paskudnych tabletek na kaszel.

Tylko że ta wygoda i kwestie cenowe są tak naprawdę głównymi czynnikami ograniczającymi zażywanie kodeiny. O ile wcześniej jeszcze jakoś mogłem funkcjonować bez opio, tak teraz uzależnienie weszło na taki poziom że nie wyjdę z domu bez opio. I to już abstrahując od skręta (które też są paskudne w porównaniu do lekkiego katarku po odstawieniu kody), po prostu psychika nie daje rady na trzeźwo. Nie polecam, nie warto. Lepiej spróbować rozstać się z nałogiem na etapie kodeiny, bo potem będzie jeszcze ciężej.
  • 1212 / 457 / 0
Dlatego najlepiej rzucić w pizdu, ale jak się nie chce, to serio przejść na ten Nurofen Plus, będę to powtarzał do upadłego, bo ten Thiocodin mocno rozpierdala żołądek i jelita i to wychodzi dopiero po czasie. Wychodzi prawie 2x drożej, ale wpływ na zdrowie po stokroć mniejszy, no i przy okazji można zarzucać 2x rzadziej w tych samych pieniądzach, to i tolerancja nie poszybuje i i tak wyjdzie na plus. Moje jelita wracały dwa lata do siebie po tym gównie, a i tak większość intoksykacji nie dawały zadowalającego efektu. Nie warto się w ten Thiocodin bawić.
  • 122 / 48 / 0
@TymekDymek plus ekstrakt z N+/Antidolu działa po prostu lepiej. Thiocodin nawet jak się rozgniecie na jebany pył i rozpuści w wodzie nie ma takiego fajnego wejścia. Dopóki Antidol był w cenie Thiocodinu (5,90zł za 1 op. stare czasy, pamięta ktoś?) to zawsze wolałem Antki, Thio tylko w ostateczności jak trzeba było w plenerze zarzucić. Potem Antki podrożały, a że kodeinowy ćpun groszem nie śmierdzi to się przeszło na tańszą opcję.
ODPOWIEDZ
Newsy
Łykają jak cukierki. Młodzież nie kupi energetyków i piwa, więc odurza się lekami bez recepty

Kryzys zdrowia psychicznego wśród dzieci i młodzieży narasta. Młodzi ludzie mogą uciekać od problemów, odurzając się lekami, które w sklepach są dostępne bez żadnych ograniczeń. Środki te uważane są za nieszkodliwe, tymczasem ich nadużywanie wzmaga ryzykowne zachowania seksualne, przemoc, a nawet grozi śmiercią.

Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD

Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.

Przemyt narkotyków z Peru: 3,5 kg kokainy zabezpieczone przez służby w Warszawie

Funkcjonariusze Zarządu w Kielcach CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej Warszawa — Okęcie przechwycili na warszawskim lotnisku Okęcie ponad 3,5 kilograma kokainy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa Warszawa Ochota w Warszawie.