Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 8 / 15
3-4-dihydroxy-phenibut-t76823.html
W tym poście użytkownik getmoneylivelife pisze:
Czy ktoś tutaj ma wiedzę, czy ten związek może być aktywny? Związek różni się budową chemiczną od Phenibutu, tylko tym, że ma dwie grupy hydroksylowe przy pierścieniu fenylowym na pozycji 3 i 4. Chodzi o to, że Phenibut zgodnie z polskim prawem jest NSP (Nowa Substancja Psychoaktywna), jest pochodną 2-fenyloetyloaminy i zgodnie z tym:
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 221665.pdf
strona 60 i 63, Phenibut zalicza się do NSP (informacja potwierdzona przez Biuro ds. Substancji Chemicznych)
Halogeny, grupy alkilowe, alkoksylowe, karbonylowe itd. są wymienione jako podstawnik R przy pierścieniu, ale grupa OH nie jest wymieniona. Identyczna sytuacja jest z hordeniną, która jest pochodną PEA, ale nie zalicza się do NSP, bo ma właśnie grupę hydroksylową przy pierścieniu fenylowym (informacja również potwierdzona przez Biuro ds. Substancji Chemicznych, że hordenina jest w pełni legalna, tak samo jak PEA, gdzie kilka osób z forum wprowadziło w błąd twierdząc, że PEA jest NSP. To nie prawda. Biuro ds. Substancji Chemicznych się tym zajmuje i jak oni mówią, że PEA jest legalna w 100%, to znaczy, że tak jest.
Zgodnie z obowiązującym prawem, Phenibut zalicza się do NSP, więc lepiej uważajcie, jak zamawiacie. Kombinuję, jak ominąć prawo i dlatego się pytam, czy ktoś z Was ma taką wiedzę farmakologiczną, że będzie w stanie mi odpowiedzieć na pytanie, czy 3,4-dihydroksyphenibut może być aktywny? Grupy OH nigdy nie dopiszą do ustawy, bo wtedy tyramina, która występuje w pożywieniu oraz dopamina, musiałyby by również być nielegalne.
Czy ktoś może potwierdzić lub zdementować tę informację, że Phenibut zalicza się do NSP Potwierdzoną przez Biuro ds. Substancji Chemicznych
  • 47 / 3 / 0
Czy warto dorzucać baklofen żeby polepszyć działanie fenibutu? Albo brać w dzień w którym się nie bierze fenibutu, przyjmuje fenibut raz w tygodniu i się zastawiam czy da radę jakos połączyć żeby więcej skorzystać w tygodniu z dobrodziejstw tych leków bez wpadania w cugi :) nie mam baklofenu ale się zastawiam czy warto sobie ogarnąć
  • 241 / 31 / 0
Generalnie kilka razy mi sie zdarzylo dorzucic baklo do fenibutu, zwykle to bylo 2g fenia u dorzucone 25mg/50mg baklo.
Dzialanie było wyraźnie wzmocnione, jednak jest to dodatkowy agonizm na gaba B więc logiczne że będzie mocniej, ale czy warto?

Moim zdaniem nie, lepiej baklo zostawić sobie na zejście z fenibutu.
  • 766 / 50 / 1
Phenibuta brałem dawno, pamiętam, że to była euforia i rozgadanie podobne do pregabaliny.
Miałem w życiu, rok dokładnie kiedy brałem pregabalinę.
Po tym okresie, po przerwie od wszystkiego, 3g Phenibutu nie powodują u mnie już rozgadania, ani żadnej eufori.
Z resztą z pregą jest to samo.
Ciekawe dlaczego?
Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny.
  • 37 / 14 / 0
@up zamiast jednorazowo wrzuc sobie 2+2+2 i wtedy zobacz czy nie bedzie działać
Ja po prawie 2miesiecznej przerwie od fenka znowu poczułem tego powera tego ktorego nie da baklo w zadnych ilosciach
  • 162 / 26 / 0
Fenibut FAA można brać TYLKO podjęzykowo czy można normalnie?
No i w przypadku fenibutu FAA nie trzeba popijać kawy do tego żeby działał?
  • 352 / 38 / 0
Pod język jest trzy razy bardziej wydajniejszy niż oralnie. Jest o wiele mniej euforyczny niż hcl. Tramadol w niskiej dawce 30-50mg jest najlepszy aktywatorem.
  • 1 / / 0
22 marca 2025KarmiKlasik pisze:
Phenibuta brałem dawno, pamiętam, że to była euforia i rozgadanie podobne do pregabaliny.
Miałem w życiu, rok dokładnie kiedy brałem pregabalinę.
Po tym okresie, po przerwie od wszystkiego, 3g Phenibutu nie powodują u mnie już rozgadania, ani żadnej eufori.
Z resztą z pregą jest to samo.
Ciekawe dlaczego?
Obecnie dostępne sorty są jakieś niedoj**ane. Wcześniej nawet od Revange były lepsze niż to co teraz. Moim zdaniem gonią towar z niewłaściwym stosunkiem izomerów fenka - niby smak ten sam a działanie nijakie.
  • 9 / 1 / 0
Cześć
Słabo to jak na pierwszy post, ale cholernie potrzebuje porady od kogoś kto był w długim ciągu na fenibucie. Z tego co wiem psychiatrzy nie znają, aż tak tej substancji, a ja nie za bardzo wiem w jaki sposob mam dzialać, byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki.
Jestem w prawie rocznym ciągu na feni i kratomie.
Zszedłem z 6g/8g/dzien feni na 4g(chyba dzięki k) i czuje się jako tako, a drugie już wywaliłem całkowicie.
Jak schodzę na 3g to po trzech dniach objawy juz są bardzo dokuczliwe.
Mam po prostu co tydzień zmniejszać o 500mg czy zacisnąć zęby?
Jak już jakoś uda mi się to wywalić to psychicznie będzie chociaż ok? Bo teraz jak próbuje zejść o ten gram to jest to dość męczące, o zejściu na 0 nie mówiąc.
Pierwszy raz jestem w aż tak slabej sytuacji, ja chce to po prostu wywalić i już nie tykać żadnych substancji w ogóle, jestem na nie za głupi.
  • 3179 / 895 / 5
Spróbuj o 500mg. Jak masz tego dużo to nie musisz się spieszyć i możesz zejść w miarę bezstresowo.
Jak zbyt hardcorowo to możesz nawet i o 100mg/doba schodzić.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.