Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 102 / 39 / 0
@Heavenscape według angielskiej wiki sertralina zajmuje około 20% DAT w dawkach ~200mg, więc tyle co bupropion. Na skanach z pozytonowej tomografii emisyjnej widać że sertralina to DAT w jakimś tam stopniu zajmuje:

https://ejnmmires.springeropen.com/arti ... 23-01000-6

Ja ogólnie polecam połączenie bupropionu z sertraliną. Jak się oba leki dobrze wkręcą to buja nieźle, ale opcja raczej nie dla lękowców. I minus za OGROMNE pocenie się.
  • 68 / 45 / 0
@halowpierdol Miałem na myśli dawki parenteralne, z pominięciem first passa, który rozbraja bupropion znacznie bardziej niż sertralinę. Donosowy bupropion klepie na krótko, ale zauważalnie, a o skutecznym ćpaniu sertraliny jeszcze nie słyszałem. Ale ogólnie rzeczywiście dobre combo, szczególnie że sertralina również blokuje CYP2B6.
  • 102 / 39 / 0
@Heavenscape sertralina ma jednak zbyt duży rozrzut między siłą wiązania z SERT a DAT żeby móc nazywać ją SDRI z prawdziwego zdarzenia. Chociaż czytałem kiedyś w necie, że były doniesienia o rekreacyjnym używaniu sertraliny, a testerzy twierdzili że w bardzo wysokich dawkach udało im się uzyskać efekt przypominający stymulanty, ale ja bym się za cholerę nie odważył próbować. %-D

Combo bupro + sertra miło bardzo wspominam. Może nie było czuć takiej typowej stymulacji, ale jak zaczynałem coś robić to zasuwałem jak po władzie. Tylko musiałem mieć pod ręką tak z 5l wody, elektrolity i kilka koszulek na zmianę. Niestety potliwość po tym mixie była na tyle dokuczliwa że musiałem odpuścić, gdyby nie to pewnie nadal bym na tym leciał bo żaden inny lek/mix mnie tak nie postanowił na nogi.

Niestety porządnego DRI na deprechę nigdy się nie doczekamy ze względu na potencjał do nadużywania tego typu substancji. Była kiedyś na rynku amineptyna - słaby, ale selektywny DRI. Dostała bana właśnie ze względu na potencjał rekreacyjny, a szkoda bo podobno był to bardzo dobry lek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kraków: 9,5 kg heroiny ukryte w podwójnych ściankach

9,5 kilograma heroiny ukrytej w podwójnych ściankach walizki odkryli funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej podczas kontroli 45-letniego obywatela Tanzanii, który przyleciał na lotnisko Kraków Airport.

Straż Graniczna przechwyciła na dnie Zatoki Gdańskiej ponad 100 kg kokainy. Jej wartość to 60 mln

Ponad 100 kilogramów kokainy ukrytej w foliowych workach na dnie Zatoki Gdańskiej przechwyciła straż graniczna. Zarzuty w sprawie usłyszało siedem osób - podała prokuratura. Kokaina mogła osiągnąć czarnorynkową wartość nawet 60 mln zł.

Zakończył się proces apelacyjny kierowcy oskarżonego o duży przemyt haszyszu

Przed Sądem Apelacyjnym w Białymstoku zakończył się w czwartek (20.02) proces odwoławczy łotewskiego kierowcy, nieprawomocnie skazanego na cztery lata więzienia za przemyt w ciężarówce blisko 68,5 kg haszyszu o szacunkowej wartości ponad 3 mln zł. Wyrok pierwszej instancji zaskarżyły obie strony.