Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 618 / 0
Nie pamiętam, po prostu pałętanie się po osiedlu i szukaniem kija w oko za sianem.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 509 / 195 / 1
30 grudnia 2024mietowy3 pisze:
@SerioSergio
się nadają do uśpienia tego głosu szatana w głowie.

Rozwiń myśl
Nie pamiętam co miałem na myśli.
Pewnie coś co zagłuszy uzależnienie i jego skutki czy coś takiego.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 3459 / 731 / 9
To musiałby być jakiś bloker receptorów dopaminowych/noradrenalinowych. Chyba odwrotny agonizm musiałby być. Tak jak w przypadku naloksonu. A antagoniści receptorów dopa/nora na zbicie fazy. Ale pewności nie mam.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 3245 / 618 / 0
Jakby brak fazy, a nie zagłada istnienia po przyjęciu jakimkolwiek sposobem. Nie działa, to po co konsumować.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3459 / 731 / 9
Zrobiłem mały research.

Mechanisms of inverse agonist action at D2 dopamine receptors
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1576109/
These data show that some inverse agonists ((+)-butaclamol, spiperone) achieve inverse agonism by stabilising the uncoupled form of the receptor at the expense of the coupled form. For other compounds tested, we were unable to define the mechanism.
https://en.wikipedia.org/wiki/Spiperone

https://en.wikipedia.org/wiki/Butaclamol
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1930 / 191 / 0
A może zastrzyk domięśniowy z jakiegoś neuroleptyka? Z arypiprazolu działa 28 dni chyba. Ale są też z innych. Taka luźna myśl.
Take DXM and Be Happy
  • 799 / 454 / 0
29 grudnia 2024Retrowirus pisze:
Pisałem kiedyś dokładnie z takim samym pytaniem w temacie o kocie Ale nie znalazłem albo nie dostałem podobnych odpowiedzi zdaje się że tylko jedna osoba wspominała coś o jednym leku tylko nie pamiętam właśnie co to było Nie chce mi się szukać. Warto sprawdzić moklo

Co powiedzieć lekarzowi?
Idziesz prywatnie do psychiatry i mówisz, że przyjmujesz Moklobemid w dawce 600 mg. Lekarze nie mają możliwości wglądu w historie twoich recept.
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim.

Jestem uzależniony od kokainy - było wiele prób walki, na terapie i psychologów poszło już ponad 15 koła. Od 5 lat maksymalna przerwa między dniami „walącymi” to max 2 tygodnie (wakacje bez dostępu do towaru).

Ostatnio znajomy polecił mi wszywkę z Naltreksonem, mówiąc, że to podobno nowa metoda w leczeniu uzależnienia od koki. Co prawda działa 3 miesiące, kosztuje 7 koła i ludzie często po tym czasie wracają do talerza, ale patrząc na dotychczasowe efekty walki z nałogiem, to taka przerwa to byłby dla mnie duży progres.

Czy ktoś tutaj ma jakieś doświadczenia z wszywką z naltreksonem będąc wielbicielem koki? Niewiele informacji znalazłem w internecie i na tym forum, więc postanowiłem założyć konto i poruszyć temat.

przeniesiono - nv13
  • 900 / 216 / 0
Stosowałem to w uzależnieniu od opio. I dostałem też wszywkę półroczną zamiast kwartalnej. Na mnie to psychicznie nie działało. Za to strasznie się nawkurwiałem, że opio nie działają. Do opio nie polecam. Może do koko będzie lepiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.