Ale serio uważajcie na skład tych kapsułek tam jest cały rakotwórczy mendelejew, a powinna być tylko żelatynka.
Daje przykład:
Pragiola:
Osłonka kapsułki: tytanu dwutlenek (E 171), żelatyna, żelaza tlenek żółty (E 172), tusz czarny [szelak, żelaza tlenek czarny (E 172), glikol propylenowy].
Firma Mylan:
hydroksypropyloceluloza, skrobia kukurydziana , talk , żelatyna , tytanu dwutlenek (E171) , sodu laurylosiarczan , tusz czarny (zawierający: szelak , żelaza tlenek czarny (E172) , makrogol , potasu wodorotlenek i stężony roztwór amoniaku ), żelaza tlenek żółty (E172) i erytrozyna (E127)
Ja tam zawsze wyrzucam te kapsułki.
scalono -lady
07 stycznia 2025Master1 pisze: Na mnie Pregaba zawsze działała zajebiście. Dawki 750mg-900mg. Ten spokój w głowie i specyficzna euforia.
Niestety 2 raz z rzędu Pregaba zaczęła mi siadać na serce i mam taki ucisk w klatce piersiowej. Co ciekawe zmniejszyłem dawkę na 600 mg.
Skąd ta zmiana w działaniu?
scalono - lady
07 stycznia 2025dissapoinx pisze: Czy to mozliwe ze pominiecie dawki pregaby skutkuje pozniejszymi mega lękami, niepokojem i ogolnie zjebanym dniem? Biore ja na zaburzenie lękowe uogolnione i zauwazylam ze jak np wieczorem zapomne wziac to rano juz mi sie zaczynaja jazdy
pregabalina ma wyjątkową i stałą zdolność zabijania nie tylko najgorszego możliwego kaca, ale także odstawienia etanolu. Również w skromnych dawkach – 200 mg wydaje się wystarczyć
Myśląc o farmakologii, wydaje się to mieć sens, ponieważ pregabalina promuje sygnalizację GABAergiczną poprzez pośrednie zwiększenie aktywności dekarboksylazy kwasu glutaminowego, enzymu odpowiedzialnego za wytwarzanie GABA z kwasu glutaminowego, poprzez wiązanie bramkowanych głosowo kanałów wapniowych.
Ten wzrost GABA prawdopodobnie równoważy odbicie glutaminergiczne, gdy następuje zaprzestanie picia etanolu. wydaje się, że jest to bezpośredni spadek sygnalizacji glutaminergicznej, w którym pośredniczy wiązanie VDCC w receptore α2δ-1, a nie zwiększona synteza GABA, ale sprawa jest niezmieniona
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
Następne posty tego pokroju = KOSZ @V44
11 stycznia 2025FotherMucker pisze:
Ale serio uważajcie na skład tych kapsułek tam jest cały rakotwórczy mendelejew, a powinna być tylko żelatynka.
Daje przykład:
Osłonka kapsułki: tytanu dwutlenek
hydroksypropyloceluloza, skrobia
Bez żadnych szkód i rewelacji, bóli itp.
Osobiście spróbowałem nosem i mówiąc nic nie czuje.
12 stycznia 2025mariusz9984 pisze: W serwisie z filmami zauważyłem jeden, który mówi o uzależnieniu od Pregabaliny. Pokazują tam osoby, które go stosują poprzez usunięcie elementu pokrywającego tabletkę i wciągnięciu jej zawartości nosem. Co wy sądzicie na ten temat?
Osobiście spróbowałem nosem i mówiąc nic nie czuje.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu
Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.
Francja: W ciągu roku podwoiło się spożycie kokainy
W ciągu roku spożycie kokainy we Francji prawie się podwoiło - poinformował w środę portal France 24. W 2023 r. po kokainę jednorazowo sięgnęło tam co najmniej 1,1 mln osób, podczas gdy zgodnie z danymi Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii (OFDT) rok wcześniej grupa ta liczyła 600 tys. osób.