Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 332 / 109 / 0
Ja mało tego po pominięciu dawki przy dawkowaniu 75-0-75-0, na kolejny dzień muszę dawkę zwiększyć na 100-0-75-0, bo inaczej będę miał gorszy dzień/dwa.
  • 57 / 6 / 0
Jadłem Prege od zentivy, sandoz, accord i nie czułem różnicy dziś kupiłem aurovitas i tak samo działa chyba nie warto za liryce przepłacać. I uwaga meritum za 56 kapsułek 75mg z aurovitas bez refundacji zapłaciłem tylko 10zl! :płacz:
  • 299 / 30 / 0
Sam tak kiedyś zrobiłem, że miałem kilka rodzaji, jedynie chyba w Pregiola czy coś tam jest jakis wypełniacz bo proszku było prawie dwa razy tyle, a jakość w każdym była zacna.

Ale serio uważajcie na skład tych kapsułek tam jest cały rakotwórczy mendelejew, a powinna być tylko żelatynka.
Daje przykład:
Pragiola:
Osłonka kapsułki: tytanu dwutlenek (E 171), żelatyna, żelaza tlenek żółty (E 172), tusz czarny [szelak, żelaza tlenek czarny (E 172), glikol propylenowy].
Firma Mylan:
hydroksypropyloceluloza, skrobia kukurydziana , talk , żelatyna , tytanu dwutlenek (E171) , sodu laurylosiarczan , tusz czarny (zawierający: szelak , żelaza tlenek czarny (E172) , makrogol , potasu wodorotlenek i stężony roztwór amoniaku ), żelaza tlenek żółty (E172) i erytrozyna (E127)
Ja tam zawsze wyrzucam te kapsułki.

scalono -lady
07 stycznia 2025Master1 pisze:
Na mnie Pregaba zawsze działała zajebiście. Dawki 750mg-900mg. Ten spokój w głowie i specyficzna euforia.
Niestety 2 raz z rzędu Pregaba zaczęła mi siadać na serce i mam taki ucisk w klatce piersiowej. Co ciekawe zmniejszyłem dawkę na 600 mg.
Skąd ta zmiana w działaniu?
Wiesz co to może być przez chrapanie, ja robiłem badania i po Feniu/Pradze miałem 46 bezdechow na godzinę, gdzie norma była 5. I właśnie kiedyś się przebudziłem w nocy i nie mogłem tak tchu złapać od chrapniecia i czułem jakbym miał jakiś zawał czy coś. A ten ucisk w klatce właśnie miałem zawsze rano po pradze 100mg i myślałem, że to lęki, a to chrapanie mi tak serce wymęczyło, teraz śpię pod aparatura i mogę zjeść fenia i mam zero bezdechow w nocy.

scalono - lady
07 stycznia 2025dissapoinx pisze:
Czy to mozliwe ze pominiecie dawki pregaby skutkuje pozniejszymi mega lękami, niepokojem i ogolnie zjebanym dniem? Biore ja na zaburzenie lękowe uogolnione i zauwazylam ze jak np wieczorem zapomne wziac to rano juz mi sie zaczynaja jazdy
Tak to prawda - powoduje okropny niepokój i lęki. To jest chore, że bierzemy lek na dolegliwości które on sam potem powoduje i wpadamy w pętle firm farmaceutycznych, a najgorsze jest potem, dosyć że straszny niepokój, to jeszcze spowodowało prawie piec dni bez snu, jak już zasnąłem na nie cała godzinę to. Potrafiłem się przez tą godzinę jeszcze 3-4 razy przebudzić w dodatku ten strach jak ja dam radę w pracy bez snu. Jak dla mnie lek dobry na dzień dwa Maks 150mg
  • 694 / 74 / 22
Czy pregabalina, podobnie jak benzo, zbije kaca poalkoholowego?
  • 33 / 10 / 2
@global108 pregabalina

pregabalina ma wyjątkową i stałą zdolność zabijania nie tylko najgorszego możliwego kaca, ale także odstawienia etanolu. Również w skromnych dawkach – 200 mg wydaje się wystarczyć
Myśląc o farmakologii, wydaje się to mieć sens, ponieważ pregabalina promuje sygnalizację GABAergiczną poprzez pośrednie zwiększenie aktywności dekarboksylazy kwasu glutaminowego, enzymu odpowiedzialnego za wytwarzanie GABA z kwasu glutaminowego, poprzez wiązanie bramkowanych głosowo kanałów wapniowych.
Ten wzrost GABA prawdopodobnie równoważy odbicie glutaminergiczne, gdy następuje zaprzestanie picia etanolu. wydaje się, że jest to bezpośredni spadek sygnalizacji glutaminergicznej, w którym pośredniczy wiązanie VDCC w receptore α2δ-1, a nie zwiększona synteza GABA, ale sprawa jest niezmieniona
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 161 / 36 / 0
Nie zbije i nie powinno się jej brać przed piciem w trakcie czy nawet po a dla czego ? Odsyłam do lektury internetowej, mi się nie chce wyjaśniać mam nadzieję, że rozwieje twoje wątpliwości.

Następne posty tego pokroju = KOSZ @V44
Uwaga! Użytkownik PolskiLen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 6 / 0
11 stycznia 2025FotherMucker pisze:

Ale serio uważajcie na skład tych kapsułek tam jest cały rakotwórczy mendelejew, a powinna być tylko żelatynka.
Daje przykład:
Osłonka kapsułki: tytanu dwutlenek
hydroksypropyloceluloza, skrobia
Wystarczy zdrowa dieta ruch i osłonka typu Nolplaza 40mg lub Controloc, i nie ma problemu żłądek radzi sobie.
Bez żadnych szkód i rewelacji, bóli itp.
  • 413 / 52 / 0
W serwisie z filmami zauważyłem jeden, który mówi o uzależnieniu od Pregabaliny. Pokazują tam osoby, które go stosują poprzez usunięcie elementu pokrywającego tabletkę i wciągnięciu jej zawartości nosem. Co wy sądzicie na ten temat?

Osobiście spróbowałem nosem i mówiąc nic nie czuje.
  • 332 / 109 / 0
Pregabalina się przez sos nie wchłania. Tylko to co spłynie ci do gardła zadziała, więc stracisz część materiału. Chcesz, żeby szybciej i lepiej zadziałała, to wysyp proch z kapsułki i wypij z wodą. Ale i tak swoje będziesz musiał odczekać. Najlepiej działa na pusty żołądek i co najmniej pół godziny przed posiłkiem. I jeszcze nie zapijać leków mlekiem, bo ono też utrudnia wchłanianie.
  • 57 / 6 / 0
12 stycznia 2025mariusz9984 pisze:
W serwisie z filmami zauważyłem jeden, który mówi o uzależnieniu od Pregabaliny. Pokazują tam osoby, które go stosują poprzez usunięcie elementu pokrywającego tabletkę i wciągnięciu jej zawartości nosem. Co wy sądzicie na ten temat?

Osobiście spróbowałem nosem i mówiąc nic nie czuje.
Jeśli chodzi o ten słynny dokument z belfastu. To koleś wciąga tylko pierwsza kapsulke resztę orał, pochłania ok 1g Pregi dopala ziołem i chwali się niebieskimi valium łyka dziennie na raz 40mg. Przekłamany dokument bo narracja taka jakby sama pregabalina go tak ścinała
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu

Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.

Piła: Z marihuaną przyszedł do policjantów

Funkcjonariusze Wydziału Kryminalnego zatrzymali dwie osoby poszukiwane w jednym z mieszkań w centrum Piły. Podczas czynności do tego samego mieszkania przyszedł inny mężczyzna, który nie spodziewał się tam widoku policjantów. 29-latek posiadał przy sobie marihuanę i też został zatrzymany - informuje sierż. szt. Wojciech Zeszot z KPP w Pile.

Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.