ODPOWIEDZ
  • 72 / 9 / 0
[mention]MaryPoppy[/mention] czuła się niedoćpana bo pewnie wali na okrągło co całkiem zabija "magię" tej substancji. Najlepiej to przerwy chociaż ~1 miesiąca robić.
  • 16 / 3 / 0
Stary wątek, ale się wypowiem

W moim przypadku po mefedronie wieksze pobudzenie, wieksza siła, wiekszy speed, ale za to troche krótsza euforia niz po MDMA

Generalnie obie substancje bardzo podobnie działają
  • 4350 / 701 / 2117
@qwerty777q

MDMA i mefa to dwie różne substancje psychoaktywne, które choć mają pewne podobieństwa, działają na organizm w nieco odmienny sposób.

Jeżeli mówimy o MDMA, to;
  • Pierścień benzenu z grupą metylenodioksy (-O-CH2-O-) przyłączoną do pozycji 3 i 4.
  • Grupę etylową z grupą aminową (NH2) przyłączoną do pierścienia w pozycji 1.
  • Metyl przy grupie aminowej, co sprawia, że jest to pochodna amfetaminy.
  O       CH3
   \    /
    C6H4
   /    \
  O      NH-CH3
Natomiast w kontekście Mefki, sytuacja wygląda tak, że;
  • Pierścień benzenu z grupą metylową (-CH3) przyłączoną do pozycji 4.
  • Grupę karbonylową (C=O) przyłączoną do grupy etylowej w pozycji 1, co tworzy keton.
  • Grupę aminową (NH2) przyłączoną do tego samego atomu węgla co keton.
   CH3
      |
C6H4-CH-CO-CH3
      |
     NH2
Tak na szybko z tych pierdolet sumując, prosto idzie wywnioskować, że mefedron działa zarówno na systemy dopaminergiczne, jak i serotonergiczne, ale ma silniejszy efekt stymulujący z powodu większego wpływu na dopaminę. Natomiast MDMA przede wszystkim działa jako uwalniacz serotoniny, co prowadzi do intensywnych efektów empatycznych i euforycznych.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 16 / 3 / 0
Czyli w sumie zgadza sie z moimi odczuciami, aczkolwiek dla mnie roznica i tak jest subtelna
  • 4 / 1 / 0
Mam małe doświadczenie ale miałem okazję spróbować tych dwóch substancji w krótkim odstępie i dla mnie: MDMA > mefedron ale prawda jest taka czego się oczekuje. Jeśli przyjemności to MDMA a jeśli ekscytacji i pobudzenia to mefedron.

Pierwsze MDMA nigdy nie zapomnę. Przytulałem się do zimnej betonowej ściany która w tamtym momencie była najdelikatniejszą i najmilszą powierzchnią z jaką się stykałem :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.