Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przyczaiłem też miejscówkę na wioskach koło oczka wodnego, widziałem ktoś grzebał już na miejscu. Ciężko mi uwierzyć że szukał czegokolwiek innego. Przeszukałem całą ale znalazłem tylko kołpaczki i podobne.
@Lament
███ Moja strona o etnobotanice i konopiach:
██ »»»–––––––––► https://herbsman.pl ◄–––––––––«««
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
16 października 2024Lament pisze: Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
16 października 2024LordDragon pisze:Może były i już się ktoś nimi zainteresował? Tego nie wiesz. Może w ogóle nie było,bo grzybni brak. To że są kępki i wilgoć nie znaczy że łyse będą rosnąć,brak kepek nie znaczy że ich nie będzie. Tutaj są tylko ogólne założenia ale niczego nie można brać za pewniaka16 października 2024Lament pisze: Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
![]()
26 września 2024Puccydestroyer pisze: łysiczki już są a jak z muchomorami u was? U mnie z roku na rok coraz większa lipa w tym póki co pustki ale może jeszcze się pojawia
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.