Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przyczaiłem też miejscówkę na wioskach koło oczka wodnego, widziałem ktoś grzebał już na miejscu. Ciężko mi uwierzyć że szukał czegokolwiek innego. Przeszukałem całą ale znalazłem tylko kołpaczki i podobne.
16 października 2024Lament pisze: Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
16 października 2024LordDragon pisze:Może były i już się ktoś nimi zainteresował? Tego nie wiesz. Może w ogóle nie było,bo grzybni brak. To że są kępki i wilgoć nie znaczy że łyse będą rosnąć,brak kepek nie znaczy że ich nie będzie. Tutaj są tylko ogólne założenia ale niczego nie można brać za pewniaka16 października 2024Lament pisze: Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
26 września 2024Puccydestroyer pisze: łysiczki już są a jak z muchomorami u was? U mnie z roku na rok coraz większa lipa w tym póki co pustki ale może jeszcze się pojawia
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Ministerstwo Zdrowia zmienia przepisy. Recepta na te leki tylko po wizycie u lekarza
Środki odurzające lub psychotropowe będą mogły być przepisane jedynie po obligatoryjnym osobistym zbadaniu przez wystawiającego receptę. Nie będzie możliwości wystawienia jej za pośrednictwem teleporady. Nowe przepisy mają wejść w życie od czwartku 7 listopada.
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia
Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.
Już 7 listopada Sejm rozpatrzy projekt dekryminalizacji marihuany w Polsce
7 listopada 2024 roku odbędzie się kluczowe posiedzenie Komisji Sejmowej, na którym planowane jest rozpatrzenie projektu ustawy, która może stanowić przełom w polskim prawodawstwie dotyczącym marihuany. Przemysław Zawadzki i organizacja Wolne Konopie, autorzy tej inicjatywy, zaproponowali dekryminalizację posiadania do 15 gramów marihuany oraz umożliwienie uprawy jednej rośliny na własny użytek.