Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 83 / 9 / 0
Biore Amisan 400 rano. Bardzo mi pomógł na natrętne mysli. Lecze się na nerwice lękową i sama paroksetyna nie dawała rady.
  • 1000 / 269 / 0
Ej chłopaki, to ja już czaję, czemu mnie tak skosiło teraz na wiosnę przy odstawce.

Znalazłem posta na innym forum, że tak samo odstawiałem amisulpryd rok wcześniej i nic mi nie było, a jedynie wróciły bardziej natrętne głody narkotykowe, przez co wróciłem do leku po około 1-1,5 miesiąca. Lol, że ja tego nie pamiętałem to nie wiem xD

Teraz mnie tak wykręciło z powodu stosowania modafinilu, który korzysta z naszych zasobów dopaminy i je wyczerpuje (na chłopski rozum). Rok temu go nie stosowałem chyba, a przynajmniej nie tak regularnie i długo.

Pamiętam, że modek już pod koniec wiosennej odstawki ami już w ogóle nie działał, a ja się czułem trochę jak na zwale narkotykowej, jak teraz na to z perspektywy czasu patrzę.

Także wszystko jasne, a ja jestem genius farmakologiczny jak zawsze 🐵🐵
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 10 / 0
Czy ktoś jest w stanie fachowo, a jednocześnie w przystępny dla laika sposób wytłumaczyć mechanizm działania ami w dawkach 50-300 mg? Jak wiadomo, to jest dawka aktywizująca, utarło się przekonanie, że podnosząca poziom dopaminy. Ja wiem tyle, że wtedy amisulpryd blokuje presynaptyczne receptory D2/D3 i uniemożliwia odpływ dopaminy z synapsy, co wpływa na działanie antydepresyjne itd. No ale jednocześnie działa chyba antagonistycznie na postsynaptyczne, w dawkach 0-100000 mg? Czyli w dawce 50-300 mg są dwa te działania? Tylko jak to się wtedy odbywa, czy on zmniejsza dopaminę np. w 1 obszarze mózgu, a zwiększa w 2? Czy może jak blokuje i pre- i postsynaptyczne D2/D3 to hamuje w ogóle przepływ dopaminy między neuronami? Tylko skąd wtedy ten wzrost prolaktyny, skoro niby dopamina się zwiększa?
  • 2807 / 364 / 0
Nasennie bral to ktoś sprawdzi sie ?
  • 5774 / 1184 / 43
Dostałem to na zaburzenia nerwicowe.
Wycisza, pomaga sie skupić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 66 / 2 / 0
Jakie macie opinie czy według was amisulpiryd czy sulpiryd ma większe działanie aktywizujące i przeciwdepresyjne?
  • 2626 / 552 / 0
@Jadwiga6677 Odsyłam Cię do tego wątku, przeczytaj: charakterystyka-porownawcza-neuroleptyk ... 63793.html
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 653 / 172 / 0
14 października 2024Jadwiga6677 pisze:
Jakie macie opinie czy według was amisulpiryd czy sulpiryd ma większe działanie aktywizujące i przeciwdepresyjne?
Myślę, że obydwa leki wykazują bardzo zbliżone działanie, z tym że zwykły Sulpiryd jest słabszy bo to starszy lek. Najsilniejsze działanie aktywizujące wykazują bardzo niskie dawki rzędu 50mg. Świetnie sprawdzają się w przypadku objawów negatywnych. Identycznie sprawa ma się z działaniem antydepresyjnym. Większe dawki będą miały działanie bardziej przeciwpsychotyczne w kierunku objawów pozytywnych.
  • 5107 / 885 / 0
Opracowanie B Lozy na temat leku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 146 / 21 / 0
Co zrobić jak mam trzykrotnie podwyższoną prolaktynę po tym leku a lek mi bardzo pomaga? Biorę tylko 50 mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.