Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 5 / 0
Cześć.

Czy ktoś potrafi powiedzieć jakiej czułości testy na THC używane są w WOMP bo zatrzymaniu prawa jazdy za substancje psychoaktywne? Szczególnie interesuje mnie Wrocław.

Kiedyś miałem to badanie w Zielonej Górze robione i była czułość 50ng/ml czyli takie jak apteczne. Jednak w internecie coraz więcej źródeł widziałem że jest to 20ng/ml.

Czy ktoś miał robione takie badania we Wrocławiu i mógłby potwierdzić? Z zg dostałem taką ładną kartkę z rozpisem substancji i czułością użytych testów.

Zastanawiam się czy 21 dni przerwy wystarczy, wcześniej paliłem w miarę regularnie, ale tylko wieczorami. Zastanawiam się czy nie przełożyć badania, ale to muszę wiedzieć czy testy są bardziej czułe niż te z apteki.

PS. Wiem że podobne tematy się powtarzały, ale takiego pytania w nich nie znalazłem i nie chciałem wykopywać. Jeśli mod uzna inaczej proszę o wklejenie do innego starego tematu.
  • 17 / 5 / 0
Jeszcze dodam bo kogoś może to zainteresować jak wyglądała czułość pozostałych testerów zastosowanych na mnie w 2019 roku w Zielonej Górze.

amfetamina w moczu 1000ng/mL
kokaina w moczu 300ng/mL
marihuana 50ng/mL
Opiaty w moczu 300ng/mL

Pozatym badano następujące rzeczy:
Glukoza w surowicy przedział 65-110
AST(GOT) przedział 5-40
ALT(GPT) przedział 5-41
Bilirubina całkowita przedział 0.20-1.20
GGTP przedział 5-55

Pomyślałem że te informacje mogą się komuś przydać, bo straszny bajzel w tych wątkach na forum i pełno "zasłyszanych opinii".

Jako ciekawostkę dodam że pomimo że miałem testy negatywne + dobre wyniki z krwi, to orzecznik zgody nie udzielił bo w moim przypadku była recydywa - doskonale go rozumiem.
  • 1 / / 0
Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
  • 357 / 101 / 0
@KewinCzerwiec jaka czułość by nie była 21 dni to już sporo. Ale przygotuj się odpowiednio do tego badania - pij dużo, sikaj ,pij jakieś oczyszczające rzeczy ,są takie soki one są bardzo dobre. Suplementuj wit C . Oczywiście nie napisałeś jak dużo i jak długo paliłeś bo to też nie jest bez znaczenia
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 406 / 78 / 0
14 października 2024krzystofpol pisze:
Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
Zmartwię Cię ale na zawsze. Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jakie zagrożenie stwarzasz na drodze jako benzowrak. Pewnie porównywalne do pijanego, a gorszy jest tylko zgieblowany kierowca. Jeżeli masz lęki to polecam SSRI. W badaniach przy długotrwałym stosowaniu są skuteczniejsze niż benzo w leczeniu lęku. Ja osobiście polecam paroksetynę, wybitnie przeciwlękowa. Mnie SSRI + trochę terapii wyciągnęło z uzależnienia od benzo a jadłem nawet 30mg klonów nie czując prawie nic ew 2,5mg klonazolamu dobrze robiło na następny dzień. Ale we krwi było jeszcze sporo klonów.
  • 47 / 20 / 0
@krzystofpol

Natychmiast, a i tak jest duża szansa na to, że wykryje benzo.

Przyjmij skręt po benzo z wdzięcznością, bo prowadzenie pojazdu po tej substancji jest zdecydowanie dnem, nawet dla narkomana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 17 / 5 / 0
Jakie czułości były na teście? Żadne, bo zaćpałem na ostatniej prostej i nie poszedłem.

Już zapłaciłem, jutro sie umawiam na kolejny, i walczymy dalej. Mam nadzieje że krótki termin się znajdzie, nie marzec 25.
  • 1 / / 0
14 października 2024DobryWujas pisze:
14 października 2024krzystofpol pisze:
Zmartwię Cię ale na zawsze. Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jakie zagrożenie stwarzasz na drodze jako benzowrak. Pewnie porównywalne do pijanego, a gorszy jest tylko zgieblowany kierowca. Jeżeli masz lęki to polecam SSRI. W badaniach przy długotrwałym stosowaniu są skuteczniejsze niż benzo w leczeniu lęku. Ja osobiście polecam paroksetynę, wybitnie przeciwlękowa. Mnie SSRI + trochę terapii wyciągnęło z uzależnienia od benzo a jadłem nawet 30mg klonów nie czując prawie nic ew 2,5mg klonazolamu dobrze robiło na następny dzień. Ale we krwi było jeszcze sporo klonów.
dzięki za odpowiedź... Ale, benzowrakiem żadnym nie jestem. Co do farmazonów że stanowie zagrożenie na drodze to wyobraź sobie że tak nie jest. Od lat mam osiągnięcia w motorsporcie. Kręce czasy na poziomie najlpeszych na świecie (najtrudniejsze auta typu modern i historic F1 oczywiście bez asyst), symulator jedyny prawdziwy nie jakaś gierka na konsolki. Lajtowe wygrane w dobrych ligach deklasując rywali. W realu stać mnie tylko na drift. pierwszy raz wsiadając do "driftowoza" wsio umiałem bez uczenia się i wymiatałem od razu. Do tego potrzebne są jakieś umiejętności a żeby bez wysiłku zdobyć takowe trzeba mieć zwyczajnie czas reakcji mocno ponadprzeciętny. W życiu nie brałem żadnych stymulantów, zero alko, tylko benzo. 1 mg alpry nie przeszkadza mi żeby być alien fast w simie. W realu też by mi nie zaszkodziło. Jednak po drogach publicznych pod wpływem oczywiście nie jeżdże bo nie można. Zdarzało mi się jechać jako pasażer u boku niejednego "świetnego kierowcy" bez nałogów co to oczywiście zagrożenia żadnego nie stanowi (lol). Nie mogłem patrzeć na tych legitnych szoferów za kólkiem- byle uślizg i kaplica - słowem inwalidzi. Musiałbym 6 mg alpry łyknąć żeby stanowić takie zagrożenie jak oni na trzeźwo. Podsumowując, jeśli za pierwszym razem nie potrafisz np. tak banalnej rzeczy jak objechanie ronda bokiem autem rwd na mokrym to stanowisz zagrożenie na drodze przez zerową kontrolę nad autem - prawko do zabrania. Jeśli ktoś nie robi za każdym razem wyników 150-190 ms w teście (link niżej) ta sama sytuacja - prawka tak powolnym bym zabierał bo się nie nadają i tacy powodują wypadki. czas reakcji >199ms nada się przy kasowaniu biletu w tramwaju.
Ja prawie 20 lat za fajerą, zero mandatów i pkt. karnych. Oczywiście zero kolizji (dużo kolizji uniknąłem podczas gdy mnie jakiś legitny drajwer nie zauważył). Więc mi nie p.. kocopołów. Odpowiedź na swoje pytanie znalazłem w goglach. thx internetowy specjalisto. Nie każdy jest tak niepełnosprytny jak Ty.

https://webfactory.hanzo.eu/czas-reakcji-test/

Dzięki za odpowiedzi i sorki za ubliżanie. Macie rację. Wcześniej doczytałem do słowa 'benzowrak' i się zagotowałem. Niestety SSRI też spowalniają a do tego mają skutki uboczne, no ale muszę je brać. Mam nadzieję że po czasie będzie lepiej. Peace

scalono - /Merx
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające

Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.