Czy ktoś potrafi powiedzieć jakiej czułości testy na THC używane są w WOMP bo zatrzymaniu prawa jazdy za substancje psychoaktywne? Szczególnie interesuje mnie Wrocław.
Kiedyś miałem to badanie w Zielonej Górze robione i była czułość 50ng/ml czyli takie jak apteczne. Jednak w internecie coraz więcej źródeł widziałem że jest to 20ng/ml.
Czy ktoś miał robione takie badania we Wrocławiu i mógłby potwierdzić? Z zg dostałem taką ładną kartkę z rozpisem substancji i czułością użytych testów.
Zastanawiam się czy 21 dni przerwy wystarczy, wcześniej paliłem w miarę regularnie, ale tylko wieczorami. Zastanawiam się czy nie przełożyć badania, ale to muszę wiedzieć czy testy są bardziej czułe niż te z apteki.
PS. Wiem że podobne tematy się powtarzały, ale takiego pytania w nich nie znalazłem i nie chciałem wykopywać. Jeśli mod uzna inaczej proszę o wklejenie do innego starego tematu.
amfetamina w moczu 1000ng/mL
kokaina w moczu 300ng/mL
marihuana 50ng/mL
Opiaty w moczu 300ng/mL
Pozatym badano następujące rzeczy:
Glukoza w surowicy przedział 65-110
AST(GOT) przedział 5-40
ALT(GPT) przedział 5-41
Bilirubina całkowita przedział 0.20-1.20
GGTP przedział 5-55
Pomyślałem że te informacje mogą się komuś przydać, bo straszny bajzel w tych wątkach na forum i pełno "zasłyszanych opinii".
Jako ciekawostkę dodam że pomimo że miałem testy negatywne + dobre wyniki z krwi, to orzecznik zgody nie udzielił bo w moim przypadku była recydywa - doskonale go rozumiem.
14 października 2024krzystofpol pisze: Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
Natychmiast, a i tak jest duża szansa na to, że wykryje benzo.
Przyjmij skręt po benzo z wdzięcznością, bo prowadzenie pojazdu po tej substancji jest zdecydowanie dnem, nawet dla narkomana.
Już zapłaciłem, jutro sie umawiam na kolejny, i walczymy dalej. Mam nadzieje że krótki termin się znajdzie, nie marzec 25.
14 października 2024DobryWujas pisze:Zmartwię Cię ale na zawsze. Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jakie zagrożenie stwarzasz na drodze jako benzowrak. Pewnie porównywalne do pijanego, a gorszy jest tylko zgieblowany kierowca. Jeżeli masz lęki to polecam SSRI. W badaniach przy długotrwałym stosowaniu są skuteczniejsze niż benzo w leczeniu lęku. Ja osobiście polecam paroksetynę, wybitnie przeciwlękowa. Mnie SSRI + trochę terapii wyciągnęło z uzależnienia od benzo a jadłem nawet 30mg klonów nie czując prawie nic ew 2,5mg klonazolamu dobrze robiło na następny dzień. Ale we krwi było jeszcze sporo klonów.14 października 2024krzystofpol pisze: Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
Ja prawie 20 lat za fajerą, zero mandatów i pkt. karnych. Oczywiście zero kolizji (dużo kolizji uniknąłem podczas gdy mnie jakiś legitny drajwer nie zauważył). Więc mi nie p.. kocopołów. Odpowiedź na swoje pytanie znalazłem w goglach. thx internetowy specjalisto. Nie każdy jest tak niepełnosprytny jak Ty.
https://webfactory.hanzo.eu/czas-reakcji-test/
Dzięki za odpowiedzi i sorki za ubliżanie. Macie rację. Wcześniej doczytałem do słowa 'benzowrak' i się zagotowałem. Niestety SSRI też spowalniają a do tego mają skutki uboczne, no ale muszę je brać. Mam nadzieję że po czasie będzie lepiej. Peace
scalono - /Merx
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające
Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.