Czy ktoś potrafi powiedzieć jakiej czułości testy na THC używane są w WOMP bo zatrzymaniu prawa jazdy za substancje psychoaktywne? Szczególnie interesuje mnie Wrocław.
Kiedyś miałem to badanie w Zielonej Górze robione i była czułość 50ng/ml czyli takie jak apteczne. Jednak w internecie coraz więcej źródeł widziałem że jest to 20ng/ml.
Czy ktoś miał robione takie badania we Wrocławiu i mógłby potwierdzić? Z zg dostałem taką ładną kartkę z rozpisem substancji i czułością użytych testów.
Zastanawiam się czy 21 dni przerwy wystarczy, wcześniej paliłem w miarę regularnie, ale tylko wieczorami. Zastanawiam się czy nie przełożyć badania, ale to muszę wiedzieć czy testy są bardziej czułe niż te z apteki.
PS. Wiem że podobne tematy się powtarzały, ale takiego pytania w nich nie znalazłem i nie chciałem wykopywać. Jeśli mod uzna inaczej proszę o wklejenie do innego starego tematu.
amfetamina w moczu 1000ng/mL
kokaina w moczu 300ng/mL
marihuana 50ng/mL
Opiaty w moczu 300ng/mL
Pozatym badano następujące rzeczy:
Glukoza w surowicy przedział 65-110
AST(GOT) przedział 5-40
ALT(GPT) przedział 5-41
Bilirubina całkowita przedział 0.20-1.20
GGTP przedział 5-55
Pomyślałem że te informacje mogą się komuś przydać, bo straszny bajzel w tych wątkach na forum i pełno "zasłyszanych opinii".
Jako ciekawostkę dodam że pomimo że miałem testy negatywne + dobre wyniki z krwi, to orzecznik zgody nie udzielił bo w moim przypadku była recydywa - doskonale go rozumiem.
14 października 2024krzystofpol pisze: Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
Natychmiast, a i tak jest duża szansa na to, że wykryje benzo.
Przyjmij skręt po benzo z wdzięcznością, bo prowadzenie pojazdu po tej substancji jest zdecydowanie dnem, nawet dla narkomana.
Już zapłaciłem, jutro sie umawiam na kolejny, i walczymy dalej. Mam nadzieje że krótki termin się znajdzie, nie marzec 25.
14 października 2024DobryWujas pisze:Zmartwię Cię ale na zawsze. Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jakie zagrożenie stwarzasz na drodze jako benzowrak. Pewnie porównywalne do pijanego, a gorszy jest tylko zgieblowany kierowca. Jeżeli masz lęki to polecam SSRI. W badaniach przy długotrwałym stosowaniu są skuteczniejsze niż benzo w leczeniu lęku. Ja osobiście polecam paroksetynę, wybitnie przeciwlękowa. Mnie SSRI + trochę terapii wyciągnęło z uzależnienia od benzo a jadłem nawet 30mg klonów nie czując prawie nic ew 2,5mg klonazolamu dobrze robiło na następny dzień. Ale we krwi było jeszcze sporo klonów.14 października 2024krzystofpol pisze: Cześć Wam, mam ten problem cholerny też. tylko mi zabrali przez Beznzo. Mam za 3 tyg. badanie lekarskie i zastanawiam się na ile dni przed muszę odtawić do zera wszystkie leki benzo i RC benzo (alpre i bromazolam) no i zolpidem. Brałem dawki benzo 4-6 mg/na dzień.
Ja prawie 20 lat za fajerą, zero mandatów i pkt. karnych. Oczywiście zero kolizji (dużo kolizji uniknąłem podczas gdy mnie jakiś legitny drajwer nie zauważył). Więc mi nie p.. kocopołów. Odpowiedź na swoje pytanie znalazłem w goglach. thx internetowy specjalisto. Nie każdy jest tak niepełnosprytny jak Ty.
https://webfactory.hanzo.eu/czas-reakcji-test/
Dzięki za odpowiedzi i sorki za ubliżanie. Macie rację. Wcześniej doczytałem do słowa 'benzowrak' i się zagotowałem. Niestety SSRI też spowalniają a do tego mają skutki uboczne, no ale muszę je brać. Mam nadzieję że po czasie będzie lepiej. Peace
scalono - /Merx
Dzisiaj mam badania, 25 dni przerwy od THC 28 dni przerwy od alkoholu. Zobaczymy czy to wystarczy.
Po badaniu dam znać wszystkim jak to obecnie wygląda.
Trochę mam złe przeczucia, bo w zielonej górze mnie zdyskwalifikowali za brak kursu reedukacyjnego. Zrobiłem kurs we Wrocławiu, ale nie dość że nikt tu o niego nawet nie pytał, to pomimo moich próśb, nikt nie chciał go dołączyć do dokumentacji, a zapłaciłem 500zł i poświęciłem 2 dni.
Dodatkowo wystąpią o dokumentacje medyczną z poprzedniego badania, i jestem pewien że kłamałem w niejednolity sposób.
No cóż. Zrobiłem wszystko co byłem w stanie, aby uzyskać pozytywną opinie o braku przeciwskazań, jednak teraz wszystko w rękach pana orzecznika. Brak przeciwwskazań będzie pozytywną wiadomością, przeciwwskazania - no chuj trudno. Spróbujemy wtedy za parę lat z inną presją i oczekiwaniami.
O tym jak wyglądały dokładności badań i co dokładnie badano, poinformuje jak już dostanę orzeczenie.
Eloo
PS. dziś już z browarkiem i czekam na palonko :D
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Polacy mieli w Islandii plantację marihuany. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy?
Po wpadce trafili do Polski. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy tego procederu?
Gryzonie wyjadają narkotyki z komisariatów. Są uzależnione?
Szczury z Houston w Teksasie w USA wyjadają narkotyki z policyjnych magazynów. Gryzonie gustują głównie w zielonym suszu. Sprawą zajęła się miejscowa prokuratura. Policjanci wskazują, że problem istnieje. Twierdzą, że "szczury są uzależnione od narkotyków".
CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT
W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.