Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 1 / 0
Siema,
Mam pytanie poniewaz chcąc nie chcąc poszedłem na skróty i zacząłem stosować afobam bo miałem dużo problemów prywatnych w tych dostałem dodatkowo depersonalizacji i próbowałem różnych leków ale tylko afobam działał na mnie tak jak trzeba i stosuje go od jakiś 5 miesięcy na początku brałem go w dawce 0,25 dzień lecz po 2 bądz 3 miesiącu zwiekszałem dawke aż aktualnie znajduje się na 1mg x3 na dzień i jestem świadom tego że im dłużej będę go brał tym tolerancja idzie do góry i ciężej będzie mi go odstawić dlatego mam pytanie jak mam to zrobić zeby odstawić to w miare rozsądnie nie chce chodzić po lekarzach bo wrzucaja mnie odrazu na ssri gdzie po nich w głowie mam totalny meksyk i wariuje. Ma ktoś jakąś rozsądna propozycje dodam ze mogę mieć clonazepam do odstawki jedynie i nie wiem jak to zrobić i rozplanować proszę o jakaś doświadczoną osobę o pomoc w odstawieniu (ck mnie nie interesuje). Pozdrawiam serdecznie

nowy wątek nie jest potrzebny, przeniesiono do adekwatnego - detronizator
  • 3239 / 552 / 0
Odstawiany alprazolam(afobam) wywołuje dlatego właśnie depersonalizacje alpra (afobam) jest z tych uzależnieniem mocnych bo krótko działa,
Chujowa sprawa, uciekaj z tego nałogu; są inne benzo do brania doraźnie.
Odstawienie na początku pierwsze dni to właśnie objawy tej depersonalizacji

Zależy od jak dawna bierzesz to benzo?
Jest szansa
Pzdr
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 25 / 1 / 0
No mialem jakies którkie epizody po miesiac albo 2 z długimi przerwami i czasami bralem doraznie np raz na miesiac ale teraz mam taki 5 miesieczny ciąg i jak mam schodzić z dawek zeby to miało ręce i nogi ps.moge miec klonazepam na odstawke tylko nie wiem jak mam to ugryść
  • 933 / 294 / 5
Wchodź 0.25mg clona tygodniowo. Jak chcesz trochę, jak będziesz czuł się na siłach to 0.5mg. A jak w ogóle będziesz miał samozaparcia i motywację to 0.25 dziennie lub CT. Ja odstawiam zawsze CT żeby mieć to jak najszybciej z głowy. Padaczki nigdy nie miałem, a zależy też od twojej podatności i ryzyka padaczki.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 25 / 1 / 0
Nigdy padaczki nie miałem ale obawiam sie ck wiec jeśli biore 1mg-1mg-1mg dzien to jak mam sobie to rozplanować dokładnie z tym clonem?
  • 354 / 63 / 3
Chyba karbamazepina pomagała przy odstawce. Nie wiem czy to chętnie wypisze lekarz jak mu powiesz, że się wjebałeś, no ale lepsze to niż padaczka albo kontynuowanie nałogu
  • 933 / 294 / 5
Wstawiam ci dwa linki, tam masz wszystko bardzo dokładnie i na wiele sposobów opisane. Zeby było zupełnie bezboleśnie to odstawiaj odpowiednik 1-2mg diazepamu co 2-4 tygodnie.
Ale ja wolę wersję funkcyjną, redukuj dawkę o 25% co 7 dni.
Odpowiedzi na wszystkie twoje dalsze pytania znajdują się w linkach niżej zamieszczonych.

https://www.benzoinfo.com/
https://www.benzoinfo.com/wp-content/up ... Manual.pdf
Kurwa, edytuję post czwarty raz, muszę dziś naprawdę czuć misję, oj muszę.
https://www.benzo.org.uk/polman/index.htm na wypadek jakbyś słabo po angielsku mówił.
Spoiler:
07 października 2024narcovoyage13 pisze:
Chyba karbamazepina pomagała przy odstawce. Nie wiem czy to chętnie wypisze lekarz jak mu powiesz, że się wjebałeś, no ale lepsze to niż padaczka albo kontynuowanie nałogu
Najbardziej przy odstawce pomaga silna wola i motywacja oraz samozaparcie. (pół żartem)
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 3239 / 552 / 0
Ja czuję to że na klona trochę grubo.
Sam bym wybrał dla wygody w zdobyciu i ekonomii brania ale nie ma takiej potrzeby. Chyba że nas i siebie okłamujesz i zamiast 3 razy dziennie 1mg bierzesz 5mg albo zgubiłeś zero i 10 :)

P.s vide padaczki akurat ja nigdy nie miałem a dostałem jeden jedyny grand MAL łącznie z brakiem oddechu przy CT, od tamtej pory nikomu nie radze ryzykować.

W twoim przypadku w zupełności wystarczy diazepam, znajdź doktora co nie będzie sknera bo sporo kaski pójdzie na wyleczenie sie.. cóż nadal lepsze niż ryzyko padaczki przy CT. Lek zbyt ciężki w objawach.

Masz najwolniejsze schodzenie żeby ograniczyć depersponalizacje i benzo paskudny lek na i więc cenę , może wszystkie a objawy może będą całkowicie nieodczuwalne po za głodem dorzucić dla czillu co zepsuje prawie cały postep :(
IMG_0366.jpeg
To od tej dr. Ashton, jej opracowanie to święty grall w zagranicznym internecie.

Można jeszcze pomyśleć nad pregabalina to już wogole będzie super redukcja ale tyle czasu to ona też uzależnia bardzo ochydnie więc piszę ten akapit ku przestrodze ni pomyślę gdy ktoś zaproponuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 października 2024 przez pomasujplecki, łącznie zmieniany 1 raz.

• 933 / 294 / 5
@pomasujplecki pregabalina przy odstawianiu benzo to może doraźnie co najwyżej. Szczerze odradzam przekładania 6mg alpry na pregabalinę i powolne z niej schodzenie.
  • 3239 / 552 / 0
07 października 2024Detronizator2 pisze:
@pomasujplecki pregabalina przy odstawianiu benzo to może doraźnie co najwyżej. Szczerze odradzam przekładania 6mg alpry na pregabalinę i powolne z niej schodzenie.
Racja, choć to takie nieskuteczne jak “doraźnie”. Codziennie za to trochę dereguluje fizyczne objawy ale nie warte na tyle żeby się wpieprzyć i odstawiać każdy swoim trudem

Co do ostatniego tematu z cytatu Czepiasz się. Napisałem tak samo jak tu tylko w myśl zasady dodatkowego leku nie zamiany bo tak się nie robi .
Mniejsze leki, mniejsza depresja a jak komuś dokucza ból fantomowy to już perfekcyjny dodatek. Więc spojrzeć można dwustronnie. Po prostu gdyby nie uzależniało. A no i jako dodatek nie zmiana

ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).