Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 768 / 105 / 0
Już nie będę się spierał ale ja bez domumeyacji od lekarza POZ mam opio i benzo bez gadania tylko na tel. I pamiętam że już pare miesięcy temu była panika tutaj na leki, że będzie Ban i wogole wszyscy znajdą się na detoxach.

„ Kto ma tonąć, nie utonie „
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2648 / 558 / 0
@Palkrolik Skończ już ten spam podchodzący lekko pod dezinformację. To, że Tobie się upiekło, nie znaczy, że każdy kto w rzeczywistości potrzebuje leków jest w równie dobrej sytuacji co Ty.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 326 / 83 / 0
Prawda jest taka że jak ktoś nie leci na gigant dawkach i nie ma ikp zajebanego od paru magików, to dalej bez problemu cuksy dostanie. A jak ktoś leci chulaj dusza, bez dobrej podkładki medycznej no to cóż, sam sobie zafundował los w dupie.

Widzę że już jest marudzenie na przyszłe gigantyczne kolejki do specjalistów, otóż jak ktoś się leczy przewlekle (albo ćpa) to wyciąga się papierek od specjalisty o przyjmowanych lekach i leci z nim do poz, wtedy co miech dostajcie recke na leki
  • 39 / 10 / 0
Zazdroszcze idealizmu ale uwierzcie mi, przezylem kilka smierci najblizszych osob w zyciu i zderzenie z polska sluzba zdrowia i stwierdzenie ze kazdy chory u nas w kraju dostanie bez problemu odpowiednie leki jest delikatnie mowiac- naduzyciem. Podobnie z diagnostyka i zabiegami na czas.
  • 418 / 164 / 0
@pawci0 pytanie czy chodzi Ci o leczenie rzeczywiste czy ćpanie xD bo jak ktoś bierze nie wiadomo jakie ilości, to mówię otwarcie: tak, będzie miał problem. Z tym, że jak się nie myślało zawczasu, tylko brało bo doktory dawały, bez uzasadnienia medycznego, to teraz realia być może zmuszą do myślenia.
Uwierz, że z mojej perspektywy ta zmiana niewiele wnosi. Wystarczy mieć jednego, stałego zaufanego lekarza i zero problemu.
  • 3237 / 551 / 0
Zacznijmy od najważniejsze kwestii która tutaj łączy użytkownikow. Jeśli ktoś zażywa benzo i opio to naturalna kolej rzeczy że będzie miał poniekąd zasrane ikp więc ciągle powtarzanie tych populizmu nie ma sensu gdyż trwa to już rok.

Zastanawia mnie obecnie kwestia w jaki sposób można ogarnąć sobie pozwolenie na wypis co miesiąc powiedzmy 180 TAB benzo i 30 tab dobrego opio, taka dawka znośna na pełną recepta jednorazowa. Każdy mówi o papierach to pytanie jest takie jak te papiery można sobie załatwić mając powiedzmy swojego prywatnego specjalistę ale np gdyby takowy umar albo się zwolnił to czy może zabezpieczyć pacjenta dając mu papier który się pokaże do przychodni. O ile wiem nie ma czegoś takiego jak pacjent uzależniony Zalecenia do kontynuowania wypisy tych samych dawek N.
Jednak ludzie skądinąd to kołują.
Osobiście nie wyobrażam sobie polegać ciągle na darknecie, jednak w tej "zabawie" niepokoi mnie myśl że wystarczy delikatnie się wykoleic żeby zebraklo możliwości załatwiania środków do przeżycia Chociażby z pobudek finansowych.

15 sierpnia 2024Palkrolik pisze:
„ Kto ma tonąć, nie utonie „
Sory no offence oczywiście ale dla szerszego obrazu jak wygląda sytuacja zdobywania tych środków mam ochotę napisać coś w stylu:
- Poczekaj jak będziesz się topił we własnej srace w psychiatryku jak lekarz się zwolni a następny Ci nie wypisze albo zrobi to na parę dni "leczenia" w który łatwo się uwikłać mając łatwy ale niezabezpieczony dostęp.
Pamiętasz jak Ci mama przynosiła skitrane klony do psychiatryka?
Kmwtw
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 768 / 105 / 0
@pomasujplecki
Ostatnio moj lekarz byl na urlopie (czego nawet nie wiedzialem) I dzwonilem do przychodni po swoje comiesieczne leki na benzo I opio.
Dostalem swoja dawke lekow od jakies innej pani doktor co dowiedzialem sie na wypusanej recepcie.
W wiecej szczegolow nie bede wchodzil.
Znikam z tad.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 787 / 446 / 0
Ja pierdole, nie lepiej ogarnąć sobie benzo rc? Zamiast wiecznie kołować te recepty.
Przecież taki flubromazepam bije na głowę to gówno z aptek
  • 3237 / 551 / 0
To tak samo jak by powiedzieć po co zażywać morfinę z apteki i się pieprzyć z receptami jak można ogarnąć za bitcoiny dobra heroinę która bije ja na głowę i jest lepsza.

I wogole to po chuj iść do roboty jak można na kubeczku uzbierać 100€ w Berlinie spiąć pod mostem.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 326 / 83 / 0
@pomasujplecki bierzesz od szamana zaświadczenie o przyjmowanych lekach i dawkach i masz na rok spokój, niestety stałego papierka nie ma
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.