29 lipca 2024Mindus pisze: JP się już skończył nie wystawia nic i bany daje
bo kiedys przesadzalem grubo
Nowym pacjentom nie przepisze bez papierka, kolega sprawdził na nowym koncie i odrzucił.
Kiedyś w 2020/21 było dobrze tylko dziennikarskie szuje zaczęły siać czarne chmury i potem już była równia pochyła.
Jest wgl jakiś kraj w europie gdzie lekarze przepisują recepty i nikt im na ręce nie patrzy? Po tym eldorado gdy stworzyli e-recepty po roku dwóch w Polsce takie kontrowersje urosły z powodu tych leków że rząd zaczął nękać lekarzy i mamy to co mamy, imo jak ktoś się decyduje lecieć z tematem to chyba lepiej żeby sobie mógł to załatwić w sposób medyczny a nie kołować brudne narkotyki zamienne o działaniu tych środków.
Jak bym był ministrem zdrowia to bym wprowadził coś takiego jak czerwone papiery tj. uzależnienie przewlekłe które umywa lekarzowi ręce bo w obecnym systemie takie wskazanie nadaje się jedynie na skierowanie do psychiatryka.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Później napisałem do niego odblokował i znowu ban wleciał. To samo u NL bany dają
Wiem że na okres dawkowania poprzedniej recepty nie można zamówić nowej wizyty. Więc może o to chodzi?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Bo u mojego magika co pisze na żądanie nad leci wszystko. JP też chyba nadal robi co robi.
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.