Jak wyszliśmy z apteki to kolega był pod wrażeniem całego procesu, a pamięta czasy przed 97, jak marihuana nie była ścigana prawnie, i to wszystko co się potem działo do 2019 roku, gdzie za sprawą Piotra Marca Liroya zaakceptowali marihuanę do użytku medycznego. Za to Scyzorkowi jestem bardzo wdzięczny.
26 czerwca 2024CiuciuWarrior pisze: E tam... Nie tak dawno miałem na receptę Krypton 15 g. Było już tylko 10 to dobrałem normalnie S-lab 22 % i nie było problemu. Pani tylko zaznaczyła, że to by nie zadziałało w drugą stronę, ale co apteka to obyczaj najwidoczniej.
Pozytywnie zaskoczył mnie s-lab, island swet skunk w szczególności. Wiadomo, trochę suchy ale zioło za ok 30zł/g nie może być perfekcyjne, jak Krypton, czy Gorilla Glue.
Od siebie mogę polecić white widow, aromat słaby, smak też mało wyraźny, ale bardzo przyjemne działanie, spaliłem calaka z bonia i nie czułem jakiejś zamuły, wręcz przeciwnie dużo chęci do działania, niestety trochę brakowało mi w tym euforii, ale jestem przejarany więc to raczej normalne. (:
Został do stestowania headband i master kush, ale niestety nie mam opisane, które jest które, a oba wyglądają bardzo podobnie, więc będzie zgadywanka.
23 czerwca 2024SuperVlad95 pisze: Czy jeżeli mam receptę na tirlay 18 mogę zamiast tego wziąć slab 18%?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.