Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2302 / 397 / 0
A ja Jacka Herrera odebrałem. Akurat byłem z kolegą z pracy w aptece, gość był w szoku, jak to teraz działa. Że wchodzę do apteki, daje kod QR, pytam farmaceuty jakie odmiany aktualnie posiada, wybieram co chcę, farmaceuta nawet 1g odsypie, także mam obecnie w domu 5 odmian na różne okazje. A ponieważ marihuana jest zarejestrowana jako surowiec farmaceutyczny, to zdolny farmaceuta zrobi z tego olejki, dzięki czemu mam jeszcze 3 różne olejki w domu. I to wszytko w pełni legalnie.

Jak wyszliśmy z apteki to kolega był pod wrażeniem całego procesu, a pamięta czasy przed 97, jak marihuana nie była ścigana prawnie, i to wszystko co się potem działo do 2019 roku, gdzie za sprawą Piotra Marca Liroya zaakceptowali marihuanę do użytku medycznego. Za to Scyzorkowi jestem bardzo wdzięczny.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 3 / 0
Może trochę nieprecyzyjnie napisałem. Chodziło mi o to, że np. mam wypisane S-Lab 22 % to już nie zrealizuje na tą receptę Auror'y 22 %, albo Gorilla Glue 22 % od Four 20 Pharma. Tylko susz od producenta, który jest napisany na recepcie.
  • 2302 / 397 / 0
Zatem dziwię się, że tak Ci wydawali. Na recepcie masz zawsze nazwę producenta, a inne firmy to nie generyki czy analogi.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 3 / 0
E tam... Nie tak dawno miałem na receptę Krypton 15 g. Było już tylko 10 to dobrałem normalnie S-lab 22 % i nie było problemu. Pani tylko zaznaczyła, że to by nie zadziałało w drugą stronę, ale co apteka to obyczaj najwidoczniej.
  • 10 / / 0
Próbował ktoś już jak się ma nowe red no 2 jack haze? Wyczytałem, że nowa dostawa już dostępna i mnie kusi bo to sativka. Ciekawi mnie też, jak cenowo wypada
  • 5 / / 0
Czesc, mam do wykupienia recepte na gorille glue 22% od four20 pharma, warto? I czy spoko do fenixa mini + bedzie
  • 2019 / 334 / 0
26 czerwca 2024CiuciuWarrior pisze:
E tam... Nie tak dawno miałem na receptę Krypton 15 g. Było już tylko 10 to dobrałem normalnie S-lab 22 % i nie było problemu. Pani tylko zaznaczyła, że to by nie zadziałało w drugą stronę, ale co apteka to obyczaj najwidoczniej.
Kurdę mam jeszcze 1 Rc na kryptona ale braki w hurtowniach i w mojej aptece nie chcieli mi wydać innego suszu, ponieważ inne terpeny. Spróbuję w innych aptekach jeszcze.
Pozytywnie zaskoczył mnie s-lab, island swet skunk w szczególności. Wiadomo, trochę suchy ale zioło za ok 30zł/g nie może być perfekcyjne, jak Krypton, czy Gorilla Glue.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 53 / 3 / 0
Bardzo dobry interes ubiłem w aptece. 30 g 18 % S-Lab za niecałe 970 pln.
Od siebie mogę polecić white widow, aromat słaby, smak też mało wyraźny, ale bardzo przyjemne działanie, spaliłem calaka z bonia i nie czułem jakiejś zamuły, wręcz przeciwnie dużo chęci do działania, niestety trochę brakowało mi w tym euforii, ale jestem przejarany więc to raczej normalne. (:
Został do stestowania headband i master kush, ale niestety nie mam opisane, które jest które, a oba wyglądają bardzo podobnie, więc będzie zgadywanka.
  • 2019 / 334 / 0
Headband to sativa MK i idica rozroznisz
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 480 / 73 / 0
23 czerwca 2024SuperVlad95 pisze:
Czy jeżeli mam receptę na tirlay 18 mogę zamiast tego wziąć slab 18%?
Jest to wykonalne, ale trudne. Nie każda apteka się zgodzi, a jak się zgodzi to np. Musisz u nich kupować jakiś czas, by mieli podkładkę, że jesteś "doświadczonym" pacjentem medycznej marihuany. Takie wyjaśnienie usłyszałem od kierowniczki apteki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.