Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
24 marca 2019Air000wair pisze: To był mój drugi raz z benzydamina (trzy letnia przerwa), robiłam ekstrakcję z 3 saszetek, coś mi się wydaje, ze słabo mi to wszystko wyszła, bo coś za dużo tego było, wiec sól mogła mi się dobrze nie rozpuścić, nie chciało mi się powtarzać wszystkiego od nowa z nowymi saszetkami, wiec wzięłam, to co wyszło. 12 godzin po zażyciu i jakichś tam przewidzeniami zaczęło mnie strasznie modlić, brzuch boli mnie od rana (jest 22), momentami muszę usiąść, bo nie wytrzymuje XDD mogą być z tego jakieś większe konsekwencje zdrowotne, jeśli sporzylam trochę tej soli? Przepraszam, jeśli to co napisałam jest głupie, ale wole się jakos upewnić
27 maja 2020Reifu pisze: Wziąłem w przeciągu miesiąca 19 saszetek tego syfu. Na lewej gałce ocznej utrzymał mi się męt. Czasami pojawia się i zmienia swój kształt za każdym razem kiedy go zobaczę. Mój nastrój jest też bardzo obniżony, ogarnęło mnie poczucie bezsensu. Mam nadzieję, że skutki brania przejdą z czasami nikogo nie zachęcam do brania tego gówna
(Mt 10, 33).
Ja już chyba wszystkiego na odchudzanie próbowałam
https://optometry.dpu.edu.in/blogs/how- ... ion%20loss.
Róbta porządną ekstrakcje, np. etanolem i powinno być dobrze.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.