Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
24 marca 2019Air000wair pisze: To był mój drugi raz z benzydamina (trzy letnia przerwa), robiłam ekstrakcję z 3 saszetek, coś mi się wydaje, ze słabo mi to wszystko wyszła, bo coś za dużo tego było, wiec sól mogła mi się dobrze nie rozpuścić, nie chciało mi się powtarzać wszystkiego od nowa z nowymi saszetkami, wiec wzięłam, to co wyszło. 12 godzin po zażyciu i jakichś tam przewidzeniami zaczęło mnie strasznie modlić, brzuch boli mnie od rana (jest 22), momentami muszę usiąść, bo nie wytrzymuje XDD mogą być z tego jakieś większe konsekwencje zdrowotne, jeśli sporzylam trochę tej soli? Przepraszam, jeśli to co napisałam jest głupie, ale wole się jakos upewnić
27 maja 2020Reifu pisze: Wziąłem w przeciągu miesiąca 19 saszetek tego syfu. Na lewej gałce ocznej utrzymał mi się męt. Czasami pojawia się i zmienia swój kształt za każdym razem kiedy go zobaczę. Mój nastrój jest też bardzo obniżony, ogarnęło mnie poczucie bezsensu. Mam nadzieję, że skutki brania przejdą z czasami nikogo nie zachęcam do brania tego gówna
(Mt 10, 33).
Ja już chyba wszystkiego na odchudzanie próbowałam
https://optometry.dpu.edu.in/blogs/how- ... ion%20loss.
Róbta porządną ekstrakcje, np. etanolem i powinno być dobrze.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.