Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9380 / 1827 / 2
Już od dawna nosiłem się z chęcią opisania swoich odczuć i emocji. Pisałem posta chyba 2 razy i zawsze coś nie tak. Więc opiszę i w razie czego wyedytuje.

Neurotykiem byłem zawsze. Zawsze było we mnie więcej złości i frustracji niż np radości. Skąd się to wzięło ? Nie wiem. Pewnie musiałbym się cofnąć do dzieciństwa i to rozkminic.

Do czego zmierzam. Wieksosc suplementów daje jakieś tam efekty ale prawdziwe efekty daje praca nad sobą. Nad emocjami i nad tym co czuje. Na pewno problemem jest nakręcanie się gdzie człowiek wpada w pętlę. Bardzo dużo daje praca z oddechem. Głębokie oddychanie przeponowe. Od strony praktycznej uruchamia się proces który wpływa na nerw błędny.
Bardzo pomagaja ćwiczenia czy wyjazdy w góry. Ćwiczenia odcinają od tego co nas irytuje. Wyjazdy w góry ograniczają bodźce które nas męczą.
Tylko tutaj łatwo wpaść w pułapkę. Najzdrowsze jest uspokojenie się i podejmowanie decyzji co dalej. Nie działanie w emocjach.

Ja piszę to w kontekście tego jak to ludzie szukają leków czy złotych środków. Nie ma takich. Trzeba pracować, obserwować co nas denerwuje i albo unikać takich sytuacji albo radzić sobie z nimi.

A Was co denerwuje ? I jak sobie z tym radzicie ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1345 / 147 / 8
nihil novi, klania sie potega umyslu, mamy potezny wplyw na prace naszego mozgu lecz ciezko okielznac nasze wlasne zdolnosci, to trudne, czesto nieoczywiste, czesto pozbawione wiary.
ja sie latwo denerwuje w trakcie dnia na doslownie pierdoly, latwo wyprowadzam sie z rownowagi, nie zawsze tak mialem, cos mnie boli w glowie, szukam ocb, chce sie naprawiac, zdrowia
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1324 / 336 / 12
Mój uniwersalny sposób to wyrobienie w sobie umiejętności mówienia DOŚĆ. Z pozoru łatwe ale często ciężkie do zrealizowania, zwłaszcza jak jest się dorosłym facetem i ma się jakieś obowiązki, rodzinę, pracę itp. Może mnie to przychodzi łatwiej ponieważ praktycznie całe życie wszystko mi lata koło chuja i średnio mnie obchodzi co ludzie o mnie myślą (miej wyjebane a będzie Ci dane) ale rozdzielam kwestie na które mam lub nie mam realnego wpływu. Świata może nie zbawię, ale pracę, dziewczynę czy środowisko w którym się otaczam już tak.

Wyładowanie się również pomaga, czy to siłownia, napierdalanie w worek czy nawet na padzie w konsole. Byleby nie krzywdzić innych dookoła.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3 / / 0
Jeśli chodzi o to, co mnie osobiście denerwuje, to często wiąże się to z uczuciem przytłoczenia zbyt dużą liczbą zadań lub obowiązków na raz. Aby sobie z tym poradzić, pomocne jest ustalanie priorytetów i dzielenie zadań na mniejsze kroki. Wordle Unlimited
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.