Neurotykiem byłem zawsze. Zawsze było we mnie więcej złości i frustracji niż np radości. Skąd się to wzięło ? Nie wiem. Pewnie musiałbym się cofnąć do dzieciństwa i to rozkminic.
Do czego zmierzam. Wieksosc suplementów daje jakieś tam efekty ale prawdziwe efekty daje praca nad sobą. Nad emocjami i nad tym co czuje. Na pewno problemem jest nakręcanie się gdzie człowiek wpada w pętlę. Bardzo dużo daje praca z oddechem. Głębokie oddychanie przeponowe. Od strony praktycznej uruchamia się proces który wpływa na nerw błędny.
Bardzo pomagaja ćwiczenia czy wyjazdy w góry. Ćwiczenia odcinają od tego co nas irytuje. Wyjazdy w góry ograniczają bodźce które nas męczą.
Tylko tutaj łatwo wpaść w pułapkę. Najzdrowsze jest uspokojenie się i podejmowanie decyzji co dalej. Nie działanie w emocjach.
Ja piszę to w kontekście tego jak to ludzie szukają leków czy złotych środków. Nie ma takich. Trzeba pracować, obserwować co nas denerwuje i albo unikać takich sytuacji albo radzić sobie z nimi.
A Was co denerwuje ? I jak sobie z tym radzicie ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ja sie latwo denerwuje w trakcie dnia na doslownie pierdoly, latwo wyprowadzam sie z rownowagi, nie zawsze tak mialem, cos mnie boli w glowie, szukam ocb, chce sie naprawiac, zdrowia
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Wyładowanie się również pomaga, czy to siłownia, napierdalanie w worek czy nawet na padzie w konsole. Byleby nie krzywdzić innych dookoła.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.