Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Cześć wszystkim.
Piszę z zapytaniem odnośnie stosowania czegokolwiek do zapamiętywania. Mój problem wygląda następująco, zawsze miałem problemy z pamięcią a konkretnie długotrwałą, bo tak jak potrafiłem w gastro zapamiętać 10 osobowe zamówienie bez żadnej zwały tak nauka czegokolwiek na dłużej nie przynosi u mnie żadnych efektów.
Bardzo często zmieniam pracę (głównie właśnie gastronomia) i muszę się nauczyć całej karty alergenów i karty win do nowego miejsca. W większości miejsc w których pracowałem przymrużali oko na moje zdawanie przez doświadczenie w branży. Niestety w tym nowym miejscu takiej możliwości nie będzie żeby mnie dopuścić do obsługi a co za tym idzie zarabianiu napiwków gdzie akurat muszę się odrobić z pieniędzmi i nie mam czasu żeby czekać na wypłatę. Czytałem że amfetamina pomaga w nauce, ale czy to prawda? Mam czas żeby nauczyć się wszystkiego do środy i siedząc przy tych papierach ja wiem że nie dam rady bo to co zapamiętuje po 5 minutach wylatuje mi z głowy…
Na chwilę obecną brałem tylko mef, MDMA lub kokainę ale to są chyba bardziej euforyczne dragi więc z nauka chyba może być przy tym ciężko a amfetaminy nie próbowałem jeszcze.
Jeśli ktoś faktycznie próbował lub ma do polecenia coś lepszego: to w jaki sposób dawkować, o której godzinie najlepiej zacząć brać i zaczynać naukę i czy jak zrobię sobie 1 dzień odpoczynku na sen itp. (Kaca się nie obawiam i ogólnego zmęczenia bo przeważnie nie mam nawet jak brałem przez 4 dni z rzędu to po wyspaniu następnego dnia już normalnie funkcjonowałem) to czy nie wyleci mi wszystko z pamięci i moja nauka pójdzie na marne?
Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc!
  • 365 / 103 / 0
Żadna amfetamina nie pomoże Ci długotrwałe zapamiętywać. Ja bym Ci poleciła nootropy np piracetam. W Polsce jest na receptę ale w Czechach już nie . Jeśli nie piracetam to inny nootrop. Jest ich masa ale poczytaj ,które są najlepsze . W Twoim przypadku najważniejsze jest wykucie tego na pamięć , a później jak już będziesz pracował to się to po prostu utrwali codziennie będziesz to powtarzał w pracy i w domu tsz będziesz mógł sobie to czytać. Ja też mam problemy z zapamiętywaniem ale jest bardzo dużo technik na właśnie zapamiętywanie np kojarzenie czy inne metody . amfetamina może i Ci pomoże chwilowo, a może wręcz przeciwnie jak pokdzissz nagfurany na ten "egzamin" to ske zestresujesz i wtedy kompletnie blackout. Masz pół na pol ,że Ci pomoże. Moja rada - poczytaj o technikach zapamiętywania najpierw, ewentualnie nootrop
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 58 / 7 / 0
Magne+ b6 czy jakoś tak na niej zdawałam magnez to podstawa.
Uwaga! Użytkownik ZniszczoneMarzenia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 84 / 0
Mnie zawsze dziwiło, jak ludzie mogą się naćpani uczyć, bo ja jak się naćpam to mam milion pomysłów na minutę- tu zapalić, tu w coś zagrać, tu się na jakiś czas na czymś zawieszę i myślę, zawsze mi się to nierealne wydawało, więc sama się tak nigdy nie uczyłam, bo wiedziałam, że nic z tego xD
Słyszałam kiedyś od znajomych, że uczyli się na fecie, tyle że to nie pomoże Ci niczego zapamiętać na dłuższy czas, faza zejdzie to wszystko zapomnisz, chociaż parę osób mówiło, że jak się tak uczyło całą nockę to było w stanie recytować nawet po parę stron z zeszytu z pamięci, tyle że np. na egzamin szli jeszcze naćpani - napisali i zapomnieli, taki prosty schemat, a jeśli Ty musisz zapamiętać te dwie karty, bo będą Ci potrzebne w pracy cały czas to nie radziła bym Ci się uczyć na fecie, bo zmarnujesz tylko czas.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 508 / 195 / 1
feta mi zajebiście do nauki wchodziła,ale doustnie i w małych dawkach.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.