Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 2 / 0
25 lutego 2024dissapoinx pisze:
Jest jakas dawka u was przy ktorej wiecie ze na pewno tego dnia nie dostaniecie ataku paniki?

Ja biore 150 rano i zazwyczaj dziala tak ze caly dzien czuje sie dobrze a wczoraj nagle z dupy dostalam ataku paniki. Zastanawiam sie nad zwiekszeniem dawki do 300 w dni w ktore wiem ze musze sie czuć dobrze albo jak czuje ze jest mi gorzej. Biore tylko leczniczo na lek uogolniony.
U mnie stałe to 150 ma dzień , napady mam bardzo rzadko jeśli już nazwalabym to lekkim zdenerwowaniem niż paniką, panika występuje w chwili gdybym była zrobiona czymś więcej i bez snu , wtedy skutek pregaby czasami bywa odwrotny i nasilają mi się lęki i przegłosy. W życiu trzeźwym chwałę sobie te dawkę z tym ,że jedna biorę rano z asertin a druga pregaba już sama pod wieczór .
Uwaga! Użytkownik inmymind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 4 / 0
25 lutego 2024hubii pisze:
Jest jakas dawka u was przy ktorej wiecie ze na pewno tego dnia nie dostaniecie ataku paniki?

Ja biore 150 rano i zazwyczaj dziala tak ze caly dzien czuje sie dobrze a wczoraj nagle z dupy dostalam ataku paniki. Zastanawiam sie nad zwiekszeniem dawki do 300 w dni w ktore wiem ze musze sie czuć dobrze albo jak czuje ze jest mi gorzej. Biore tylko leczniczo na lek uogolniony.
a bierzesz cos jeszcze oprocz pregabaliny?
Zoloft 50 i Lamitrin 50
  • 91 / 24 / 0
Jako, ze przyjmuje prege prawie rok czasu w duzych ilosciach podziele sie swoimi spostrzezeniami.

Od początku... od kilku mies biorę prege w ilości 1.8g/dzien. Przyjmuje to jednorazowo. Mimo, ze na pierwszy rzut oka wyglada to bardzo cpunsko, to nie, nie biore tego w celach nacpania sie. Prega zostala przepisana mi na zejscie z bomby alko oraz na zaburzenia lekowe. Bardzo szybko wszedlem na duze dawki poniewaz przez rozjebane receptory gaba oraz bardzo szybko rosnaca tolereancje mniejsze dawki
nie spelnialy swojego celu. Zgadzam sie z tym, ze prega ma dwa oblicza - jednego stlumi oraz zamuli, spowoduje stan podobny do upojenia alkoholowego, innego pobudzi. Ta druga wersja w zdecydowanej wiekszosci jest odzwierciedleniem mnie. W moim przypadku prega problemow nie rozwiazuje - natomiast pomaga mi w tym, aby problemy ktorych mam naprawde sporo i sporo glupich rzeczy narobilem rozwiazac. Dzieki pregabalinie jestem w stanie wstac z lozka i dzialac - antydepresyjnie nie dziala wcale, ale daje mi kopa do dzialania mimo przygnebienia. Jezeli chodzi o libido - ja, jak poczuje stan pregabaliny libido mam zdecydowanie wieksze anizeli w normalnym stanie. Jezeli chodzi o kwestie zdrowotne - badam sie regularnie i mimo wysokich dawek nie doswiadczam zadnych problemow zdrowotnych, wszystkie wyniki mam w normie. Zapytalem lekarza czy jest to normalne - on odparl, ze prega jest bardzo bezpiecznym lekiem i na narzady dziala tylko w sladowych ilosciach i zebym to wpierdalal i nic mi nie bedzie. Ja tutaj mam troche odmienne zdanie, bo to jest przeciez chemia - i to, ze teraz jestem zdrowy nie znaczy, ze bede zdrowy za rok czy za dwa. Sam sobie obiecalem, ze jak uda mi sie porozwiazywac problemy to zaczne z pregabaliny schodzic. Zgadzam sie tez ze jest to bardzo dziwny lek - w ostatnim czasie miewalem spore lęki po zażyciu pregi, a ma ona przecież dzialać przeciwlękowo . I mimo dobrego samopoczucia odczuwalem lęki. Dziwny rowniez dlatego, ze czasem po zazyciu jestem dusza towarzystwa, staje sie super kreatywna osoba ( ogolnie jestem osoba towarzyska a prega to jeszcze podbija ) a czasem czuje jakbym mial ujemne IQ, brakuje mi slow etc. Nie wiem od czego to zalezy. No i jezeli chodzi o samo zejscie to ja uwazam ze skutki uboczne to kwestia bardzo osobliwa i nie tyle co dawka, co po prostu stan po predze ma znaczenie w kwestii zejscia. Jedna osoba moze brac 300mg przez rok i bedzie miala wieksza zwale niz osoba taka jak ja, wpierdalajaca duze dawki. Tak naprawde stan cpunski poczulem kilka razy, bylo to w momencie kiedy nie mialem dostepu do leku - dwa dni na CT byly znosne, ale trzeci dzien byl juz bardzo ciezki - Ja przy takim kompletnym zejsciu czuje fizyczne objawy glownie, zaczyna mi sie krecic w glowie i ciezko wstac z lozka. Mysle, ze gdybym nie mial zadnych problemow to nie mialbym wielkiego problemu ze zrobieniem CT, ale poki je mam to takie ciecie mocno odczuwam. Ot wylalem swoje mysli, nic nowego nie wnioslem, takie po prostu moje odczucia.
  • 2661 / 559 / 0
@up
Kolego, mam to samo co Ty z odczuciem jakobym niekiedy tracił IQ, trochę wtedy wchodzi też na pamięć. Brakuje słów, nie potrafię sobie ich przywołać w głowie. Myślę, jak coś powiedzieć? NO JAK? Yyyyy... A co ja chciałem powiedzieć? :alergia:

I o jednym nie napisałeś, mianowicie w jakim stopniu prega wpływa na Twoje ciało w niekiedy wspominanym tu aspekcie, mianowicie retencji wody. Ja mam wrażenie, że na twarzy spuchłem ostatnio. O ciśnieniu na jedzenie też nie napisałeś, a dobry zawodnik z Ciebie jak takie dawki walisz, więc informacje byłyby cenne %-D
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1299 / 258 / 0
26 lutego 2024dissapoinx pisze:
25 lutego 2024hubii pisze:

a bierzesz cos jeszcze oprocz pregabaliny?
Zoloft 50 i Lamitrin 50
raczej to od łączenia lamotryginy i pregabaliny
jeszcze tam pisalas chyba cos o sennosci wczesniej?
Spoiler:

26 lutego 2024Associazione pisze:
dwa dni na CT byly znosne, ale trzeci dzien byl juz bardzo ciezki
to po tych dwóch dniach na czysto, gdy zaczyna się skręt, weź jakąś minimalną dawkę
ja tak kiedys zrobilem - po 2 dniach na cito wziąłem tylko małą jednorazową dawkę i potem juz odstawilem na dluzej, ale ja nie schodzilem z grama piencet
fchuja skręt zrobilem %-D
  • 91 / 24 / 0
26 lutego 2024Vetulani44 pisze:
@up
Kolego, mam to samo co Ty z odczuciem jakobym niekiedy tracił IQ, trochę wtedy wchodzi też na pamięć. Brakuje słów, nie potrafię sobie ich przywołać w głowie. Myślę, jak coś powiedzieć? NO JAK? Yyyyy... A co ja chciałem powiedzieć? :alergia:

I o jednym nie napisałeś, mianowicie w jakim stopniu prega wpływa na Twoje ciało w niekiedy wspominanym tu aspekcie, mianowicie retencji wody. Ja mam wrażenie, że na twarzy spuchłem ostatnio. O ciśnieniu na jedzenie też nie napisałeś, a dobry zawodnik z Ciebie jak takie dawki walisz, więc informacje byłyby cenne %-D
W sumie to o cisnieniu na jedzenie nie napisalem z tego wzgledu, ze jest to oczywista oczywistosc :p Zgadza sie, spuchlem troche tez na twarzy ale tak naprawde stalo sie to dopiero ostatnio. Przez caly okres brania pregi nie mialem zadnych problemow jezeli chodzi o odkladanie wody. No i jezeli chodzi o wage - laczny bilans to +7kg. Tylko tu jest jedno ale i zarazem ciekawostka - w okresie wakacyjnym uprawialem bardzo duzo sportu, dodatkowo tez mialem treningi personalne na silowni - celem byla delikatna redukcja - no i po mimo brania pregabaliny udalo mi sie zejsc z wagi tak jak chcialem. Od wrzesnia/pazdziernika nie uprawiam sportu bo nabawilem sie kontuzji z ktora zmagam sie po dzien dzisiejszy. Kompletnie nic i podejrzewam ze nie pregabalina, a wlasnie brak jakiegokolwiek ruchu dal mi dodatkowe kilogramy.

Tak jest, i na pamiec i na IQ - no w zasadzie to co napisales to nic dodawac nie musze. Mam cos na mysli i zapominam slowa, czuje sie jak debil w rozmowie. Na pamiec prega niestety tez wjezdza mocno, parkuje wieczorem samochod, pozniej wychodze nastepnego dnia i zapominam gdzie zaparkowalem. Jest duzo korzysci z brania pregabaliny, jednoczesnie jest tez sporo minusow. Jako, ze u mnie bilans wychodzi korzystny to wciaz prege przyjmuje, ale na pewno nie jest to lek ktory chce przyjmowac przez nastepne lata.

@hubii

Dzieki za tipa, bede mial w pamieci aby tak zrobic przy nastepnym odstawianiu pregi. I tak jak pisze - mi sie wydaje ze nie dawka, a samopoczucie odgrywa istotna role w odstawianiu pregi. Jezeli kogos klepie 300mg i bierze rok czasu to bedzie mial wieksze problemy z odstawieniem niz osoba ktora bierze 2g dzien a nie czuje sie na haju. Tak mi sie wydaje, na pewno zdam relacje jak bede z pregi schodzil. Jednak najpierw musze ogarnac kilka spraw.. :)
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2024 przez Associazione, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1299 / 258 / 0
jak pierwszy raz rzucalem po dluzszym czasie to mnie przyjebalo do lozka z objawami fizycznymi
nastepne razy byly bez objawow fizycznych,
ciekawy to temat - czy ktos rzucal pregabaline po dluzszym czasie zażywania i czy po kolejnych razach uboki fizyczne nie były lżejsze?
psychiczne mialem za kazdym razem jakies poryte schizy, przez kilka dni
  • 431 / 23 / 0
Ktoś wie jak wchodzić na pręgę? Czy można od razu 150 mg rano i wieczorem albo czy wystarczy 150 mg rano tylko? Jak z odstawka? Załóżmy że będę na 300 mg na dobę to jak odstawiać? Co 75 mg co 4 dni???,
  • 91 / 24 / 0
Wiele pytan ale malo konkretnych. W jakim celu chcesz wchodzic na prege? Niemniej jednak zawsze lepiej zaczynac od nizszych dawek, zobaczyc jak sie czujesz etc. Tolerancja rosnie w szalonym tempie wiec nie ma co od razu wchodzic na wyzsze dawki.

@hubii

No mnie te objawy fizyczne tez mocno dopierdalaja jak kilka dni nie biore. Kręci mi się w głowie, żygać mi się chce i tak jakby mocno odczuwam każde bicie serca. Bardzo dziwne uczucie.
  • 2394 / 653 / 0
27 lutego 2024Luk890 pisze:
Ktoś wie jak wchodzić na pręgę? Czy można od razu 150 mg rano i wieczorem albo czy wystarczy 150 mg rano tylko? Jak z odstawka? Załóżmy że będę na 300 mg na dobę to jak odstawiać? Co 75 mg co 4 dni???,
150 rano/ wieczór jest good. To jest medyczne stosowanie tego środka przy takich dawkach. Fazy raczej nie poczujesz. Żeby się uzależnić w jakiej kolwiek formie z miesiąc byś to musiał brać dzień w dzień. Wtedy jak bedziesz schodzil 75 mniej co 2 dni styknie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.