Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
@ mmigotka Ja tak mam z opio że sobie pozwalam czasem i wszycho jest pod kontrolą- bez ciągów. Jeśli chodzi o benzo zacząłem brać w ciągu jak miałem 21 lat. Teraz mam 33, Przez cały ten czas biorę dzień w dzień na insomnię z jaką borykam się od 9 roku życia. Na szczęście mimo tylu lat na koncie cały czas wystarczają mi dawki rzędu 0.7 do 1.5mg na dzień ,nie więcej - klona lub alpry. Kiedy wpierdolisz się w to na tyle lat nawet nie chciej wiedzieć co się dzieje jak tego nagle zabraknie -to jest gorsze niż wszystkie najgorsze skręty po opio razem wzięte : / ja np wiem że benzo w takiej formie pozostanie ze mną już po deskę grobową...
Nie są to kosmiczne dawki.
No ale tylko w szpitalu, tak jak ja.
Sam bym nie dał rady.
Pozwólcie, że przytoczę po raz drugi cytat dotyczący beznadziejnego przypadku wjebania w benzo.
Kiedyś znalazłem to w jakimś forum dla kobiet.
Bez względu na benzo, zetka zawsze na mnie działa, co najwyżej czekam na efekt dłużej niż kiedyś.
Zapewne to kwestia tego, że nie zajmuje w takim stopniu pozostałych receptorów i nie uwala w takim zakresie, jak top 3 - czyli: klon, lorek i alpra.
Polecam próbę wyczucia, nauczenia się tego, jakie dawki zapewniają Wam możliwość egzystencji, a od których zaczyna się stan uwalenia, będący bardziej efektem niepożądanym. Najlepiej z pomocą kogoś zaufanego i zaznajomionego w temacie.
Dzięki temu może się okazać, że w ciągu doby nie potrzebujecie tego tyle, ile sobie wkręcacie. Benzyny zabierają obiektywizm, chociaż szamając je, twierdzimy inaczej.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ale w szpitalu pomogli mi to odstawić i jestem na jebanych ssri.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.