Medikinet, Sevredol, Oxydolor/Oxycontin, Xanax, Clonazepanum TZF (2MG/30TABS), tramadol (Nie wiem w jakich lekach występuje)
A,musiało by mnie chyba pojebać do reszty,żeby dać 20/30 zł za tabletkę alprazolamu.Nie wiem gdzie takie ceny i kto tyle daje.
13 maja 2023Heavenscape pisze:W związku powyższym, proszę o podanie dominujących cen preparatów lub chociaż anegdotalnych przykładów.Spoiler:
A) Concerta — bazowo 85 zł za 36 mg × 30 tab.
B) OxyContin i ogólnie oksykodon — bazowo 85 zł za 20 mg × 60 tab.
C) Medikinet — bazowo 38 zł za 20 mg × 30 tab.
D) alprazolam GENERYCZNY — bazowo 15-25 zł za 1 mg × 30 tab.
E) Xanax — bazowo 42 zł za 1 mg × 30 tab.
F) Tramal — bazowo 8 zł za 50 mg × 20 kaps.
G) Tramal retard — bazowo 18 zł za 50 mg, 35 zł za 100 mg, 50 zł za 150 mg, 66 zł za 200 mg
H) MST Continus i ogólnie morfina — bazowo 140 zł za 100 mg × 60 tab.
I) Pregabalina — bardzo różne opakowania i dawki, podajcie przykłady
J) Gabapentyna — bardzo różne opakowania i dawki, podajcie przykłady
K) klonazepam — bazowo 18 zł za 2 mg × 30 tab.
L) Relanium — bazowo 18 zł za 5 mg × 20 tab.
M) Tranxene — bazowo 26 zł za 10 mg × 30 kaps.
Dziękuję za wsparcie w pracy badawczej :) Lista jest długa, więc nie liczę na błyskawiczną i kompletną odpowiedź. Każde info jest cenne i przyda mi się do publikacji!
ale ostatnio ja patrzyłem to tabletki 200mg 50szt za 220 albo butelke kropli 96ml 100mg/ml za 250
Ile wziąć za :
10 tab MST Continus 100mg z min. 2 latami ważności
20 tab x 100mg
cala paczka 60szt ?
Ile za 1 plaster Transtec 35mcg/h (20mg) jeśli mają 3mc do końca daty ?
I tak samo nie mam pojęcia jak z metadonem syrop Molteni ten 1mg/ml butelka 1000ml a jakby to wyglądało przy tej samej ilości (1000mg) oraz 100mg ale odlanych z syropu 5mg/ml ?
Dzięki za odpowiedzi. Dodam, że zależy mi czasie na ile to możliwe - chyba domyślacie się dlaczego.
Coś z czym nikt nie godzi się..."
13 maja 2023Heavenscape pisze: (...)
W związku powyższym, proszę o podanie dominujących cen preparatów lub chociaż anegdotalnych przykładów.
Spoiler:
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.