Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 553 / 117 / 0
@Up no trochę ciemny las (żeby nie powiedzieć dupa).
Pociesza mnie myśl, że długo obecnie odurzam się tylko dwoma substancjami...jak polecę
z heroiną to będzie tylko jedna, hehe- taki czarny humor.
  • 3406 / 534 / 0
18 czerwca 2023Krzysiu86Dr pisze:
@tramalowysong
poty lodowate, ostre jak nóż japoński !
To jest u mnie pierwszy efekt jak zaczynam odstawiać, bardzo dobrze to ująłeś, jak zaczynają się te lodowate poty to wariuje, szok itd.
Ale dla mnie to już przeszłość bo odkryłem że pregabalina (wystarczy 300mg z rana i 300mg na noc bo wiadomo najgorsze poty są w nocy)

I pregabalina działa tak że nawet ci kropelka potu się nie pojawi na twoim ciele, pewnie jedyny lek który zatrzymuję tak nadmierne pocenie się, wiadomo deprecha itd ale jaka ulga z tym poceniem się, naprawdę szczęście - kiedyś pamiętam jak jeszcze nie znałem tego leku a próbowałem odstawić trampka jaką masakrę daje ten efekt...

No i zawsze jedna paczka np. lineforu 300mg 56 kaps musi być w razie jak zabraknie tramca i trzeba będzie z wysokiej dawki na zero zjechać...

Także polecam, pewnie na każdego to zadziała, wydaje mi się że dzieje się tak bo pregabalina zatrzymuję wodę w organizmie i nie daje wydzielać się potom. I w sumie też, bo na mnie pregabalina już nie działa jak kiedyś ale ten efekt z zatrzymaniem potów cały czas wysyępuje.

I coś tam jeszcze pisałeś że lipa jest cały czas, hmm mi w 5 letnim ciągu na różnych opio ale najwięcej od tramca udało się za 6 detoksem w szpitalu odstawić na prawie dwa miesiące i po tym czasie czułem się jakbym z 1/3 mózgu mi wróciła (bo ja jeszcze w benzo jestem wjebanym) ale mimo to już nie miałem fizycznych i psychicznych jazd po odstawieniu ale przyszedł jakiś nudny wieczór i łatwo dostępna kodeina mnie pokarała że znowu jestem tu gdzie jestem.

Za niedługo kolejne z 10/11 podejście znowu w szpitalu na dtx, pozdro
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 688 / 307 / 0
@polymerase
Życzę ci Powodzenia ! Pamiętaj że każdy dzień, każdy upadek to nowe doświadczenie. A najgorsze w tym jest to, że kiedy podczas wielu prób aby się podnieść, przestajemy już próbować. Zawsze można zmienić swoje położenie w życiu. Każdy dzień jest szansą i okazją dla nas aby się podnieść, coś zmienić, żyć godnie. Nie zawsze oczywiście korzystamy z takiej okazji, jeżeli nie dzisiaj to jutro. W końcu przyjdzie taki dzień, że będziemy wolni, czasami trzeba ostro dostać po dupie aby coś zaświtało w głowie i aby nadeszły zmiany, a czasami zwykły dzień może się okazać zbawienny. Ja zauważyłem, że czym bardziej chcę coś odstawić tym bardziej mi to nie wychodzi. A jak podchodzę do tematu na luzie, bez spiny to odnoszę małe sukcesy.
Trzymaj się !
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 8 / 2 / 0
Panowie jak wygląda zarzucanie tramca po Kariprazynie? Prawie nic nie ma o tym leku, wprowadzony w 2017r, drogi jak cholera. Ponoć trzecia generacja neuroleptyków.

Coś o Kariprazynie
-przy codziennym braniu np. przez tydzień dopiero po 7 dniach schodzi w 50% z organizmu a dokładniej z osocza
-Antagonista dopaminy D2 i D3
-no i teraz coś ważniejszego o serotoninie:
-Agonizm 5HT1a
5-HT1A (Ki = 3 nM)
5-HT2A (Ki = 19 nM)
5-HT2B (Ki = 0,58 nM)
5-HT2C (Ki = 134 nM)
5-HT7 (Ki = 111 nM)
D2S (Ki = 0,69 nM)
D2L (Ki = 0,49 nM)
D3 (Ki = 0,085 nM)
H1 (Ki = 23 nM)

Waliłem tramal dzień po amisulprydzie, i Arypiprazolu. Nie było problemów. Ale ta kariprazyna straszy długością w organizmie.... zwłaszcza zespołem serotoninowym.
Musze zarzucić tramca w pewien dzień i nie wiem czy jest sens wchodzić już na ten lek

Jak nie to posiedzę chwilę na amisulprydzie bo szybko schodzi... a później wio na ten nowatorski lek.

Cholernie Prosiłbym o wskazówkę, wchodzić na tą kariprazynę , lub ile po jej odstawieniu mogę wrzucić tramca. Mam to w dawce 1,5mg. Coś mi podpowiada, żeby narazie nie ruszać kariprazyny
  • 3406 / 534 / 0
26 czerwca 2023Krzysiu86Dr pisze:
@polymerase
Życzę ci Powodzenia ! Pamiętaj że każdy dzień, każdy upadek to nowe doświadczenie. A najgorsze w tym jest to, że kiedy podczas wielu prób aby się podnieść, przestajemy już próbować. Zawsze można zmienić swoje położenie w życiu. Każdy dzień jest szansą i okazją dla nas aby się podnieść, coś zmienić, żyć godnie. Nie zawsze oczywiście korzystamy z takiej okazji, jeżeli nie dzisiaj to jutro. W końcu przyjdzie taki dzień, że będziemy wolni, czasami trzeba ostro dostać po dupie aby coś zaświtało w głowie i aby nadeszły zmiany, a czasami zwykły dzień może się okazać zbawienny. Ja zauważyłem, że czym bardziej chcę coś odstawić tym bardziej mi to nie wychodzi. A jak podchodzę do tematu na luzie, bez spiny to odnoszę małe sukcesy.
Trzymaj się !
Dziękuję ; )

Coś mi przypomniałeś z tym że bardzo czegoś chcesz to nic nie wychodzi i właśnie oglądałem jakiś czas temu ten filmik:

https://youtu.be/SqTkIU_zq98
Prawo Odwróconego Wysiłku - im bardziej czegoś chcesz.

Polecam ; )
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 8 / 2 / 0
@polymerase Mając styczność z różnymi opiatami jednak wybrałeś Tramal, Tramal, który nawet nie zwęża źrenicy? Rozumiem, że fajnie mieć podwyższoną, serotoninę i ten niepowtarzalny stan, który daje tramadol. Jednak opiaty na wyższych szczeblach wciągają bardziej i nawet jakbyś wrąbał tramal po takim np. oksykodonie to go nie poczujesz....

Gusta guściki, ale bawienie się opiatami to inna sprawa.
Schodzenie z Tramalu to jak droga przez zimę w podkoszulku
Schodzenie z oksykodonu to jak tygodniowy powrót na ziemię.
Wiem z doświadczenia.
  • 139 / 30 / 0
Schodzenie z Tramalu wygląda tak, że bez garści prochów nie jest się wstanie stać i chodzić. Pójście do pracy w tym stanie to wyjątkowo zajebisty hardkor. Niestety wygląda się jak gówno, w dodatku śmierdzące bo ten pot na zejściu ma ohydny zapach, inny niż normalnie. Dosłownie każdy zwróci uwagę na twój wygląd. Najlepsze to L4 i leżenie w łóżku bity tydzień (co najmniej). Pregabalina może i trochę pomaga, ale to też uzależniające ciulstwo i w dodatku ma swoje efekty uboczne, lepiej tego nie brac na zejściu. Połówka relanium na sen i komplet suplementów, ręczniki do łóżka co najmniej 3 na zmianę, bo będą mokre wchuj. Jednym słowem tragedia. Nie znam większego bólu istnienia i tego wewnętrznego rozjebania.
Wiem co mówię, właśnie to mam.
  • 327 / 68 / 0
Połówkę relanium na sen na zejściu? Chyba pół paczki xD
czas zwolnić
  • 139 / 30 / 0
Jak ktoś benzo raz na rok widzi, to i tak to jest wchuj

Offtopic ~ xan
  • 241 / 32 / 0
Ostatnio mini ciąg na tramcu wyszedł bo musiałem pozbyć się alpry, więc leciało 3mg sedamu i 200+ 200mg +240 kody (git faza), 6mg sedamu 1g trama, 15 mg sedamu 1g trama, no nie za mądre to a i w sumie faza taka średnia u mnie jak to zawsze po powrocie do trampka.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.