16 maja 2023Whotego pisze: Jak odróżnić czy to przedawkowanie kryształu czy za mocna faza
I przy jakich objawach dzwonić na pogotowie
Not even once ;)
Czyżby pierwszy raz z „kryształem”? O jaki kryształ panu chodzi? Wiadomo, ze sciecha może porobić w szczególności jeśli sie sypie nie wiadomo co na oko pewnie mati mówił ze kosa
16 maja 2023Whotego pisze: Hej to mój pierwszy post i mam pytanie
A nie widziałem nigdzie tego tematu
Jak odróżnić czy to przedawkowanie kryształu czy za mocna faza
I przy jakich objawach dzwonić na pogotowie
Jak zjesz 1g mocnej mety to raczej karetka na pewno bez tolerki.
mocna faza objawia się psychozą mocną ale przechodzi.
zależy jaki masz jakościowo materiał, waga ciała tolerka itd.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.