16 maja 2023Whotego pisze: Jak odróżnić czy to przedawkowanie kryształu czy za mocna faza
I przy jakich objawach dzwonić na pogotowie
Not even once ;)
Czyżby pierwszy raz z „kryształem”? O jaki kryształ panu chodzi? Wiadomo, ze sciecha może porobić w szczególności jeśli sie sypie nie wiadomo co na oko pewnie mati mówił ze kosa
16 maja 2023Whotego pisze: Hej to mój pierwszy post i mam pytanie
A nie widziałem nigdzie tego tematu
Jak odróżnić czy to przedawkowanie kryształu czy za mocna faza
I przy jakich objawach dzwonić na pogotowie
Jak zjesz 1g mocnej mety to raczej karetka na pewno bez tolerki.
mocna faza objawia się psychozą mocną ale przechodzi.
zależy jaki masz jakościowo materiał, waga ciała tolerka itd.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.