...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@Pingwino
Kolega nie ma motywacji, raczej wiedziałby jak się tym zająć, jakby już podjął decyzję.

A olejek CBD u mnie np. gówno daje. Mam ten 15% full spectrum od FF i dopiero cała pipetka pod język daje jakieś efekty na około godzinę. Musiałbym mieć pół litrową flaszke w tej cenie, a nie 10 ml, żeby to miało sens.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 185 / 72 / 0
@lysy666 to byś przytył solidnie, bo w końcu jest to olej, a to jest kaloryczne :D
Wyobraź sobie wypijać butelkę oliwy z oliwek w skali tygodnia.
  • 1534 / 197 / 0
skutecznie z rezygnacji palenia mj odraszają schizy , wiadomo niektórzy ich nie doświadczą nigdy ale jak przyjemność z palenia zamienia się w nieopanowane lęki no to detox przychodzi po jakimś czasie bo jeszcze człowiek sobie daje jakiś czas , że przecież może to się nie powtórzy albo złagodzę głowe piwkiem albo dwoma i dopiero buszek , ale to nie mija i mj idzie w odstawke
  • 480 / 73 / 0
@lysy666 polecam cbd pure 30% jest za 40 zł 10 ml 3000 mg cbd. Swiss hemp ma full spectrum 3000mg 10 ml chyba coś ok. 55 zł.

@no1special
Opowiedz więcej o tych schizach. Kiedy występują? Podczas palenia? Następnego dnia po? Nigdy nie ogarniam o co chodzi z tymi schizami.
  • 1534 / 197 / 0
są to lęki w trakcie palenia. Nagle dopada człowieka mocna derealizacja , zaczyna skupiać się na biciu swojego serca które przyspiesza zapętlajac lęk , i zaczyna się walka o ' życie ' tłumaczenie sobie na fazie ze to minie niewiele daje .. a po czasie przeradza się to w lęk wolnopłynący codziennie . Nie zwalam wszystkiego na mj bo tez dużo pije i stymulantów brałem ale ataki zdarzają się głównie po mj. Z codziennego palenia nałogowego pare lat teraz pale kilka razy do roku. U mnie wytępuje lęk głównie taki a inny może mieć schizy o policje za oknem , co człowiek to inna psycha
  • 605 / 156 / 0
@kriston87
A to by się akurat przydało xD

@Pingwino
Spróbuję jeszcze waporyzacji suszu, bo może jak wjazd będzie nagły, to będą lepsze efekty, oszukam mózg czy coś. Z drugiej strony działanie będzie krótkie wtedy.

Chcę jeszcze spróbować CBG, jak i to będzie lipa, to sram na te kannabinoidy. Będę się wspomagał czymś innym.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 480 / 73 / 0
@no1special o kurwa. Nie wiedziałem, że aż tak. Myślałem, ze jak ktoś mówi, ze ma lęki po paleniu, to np. najarał się bardzo i np. musi coś zrobić pod presją w tłumie jak każdy się patrzy.

Ja jedyne co mam to następnego dnia po paleniu to czuje się taki zamulony, wypłukana dopamina, jakbym był zmęczony, przytyrany, niewyspany. 3 dzień to jest wystrzał dopaminy i mam wrażenie, że mam moc razy 200%. O dziwo najbardziej muli mnie na następny dzień odmiana indica. Po sativie to trochę taka ruletka. Czasem wstaje i jest normalnie, a czasem lekko przymulony.

@lysy666 a spróbuj sobie CBD z suszu. Dobry pomysł. Właśnie pije sobie piwko zero. Dla jednych wyzwalacz, dla mnie błogosławieństwo, uwielbiam usiąść po ciężkiej prazy z chłodnym piwem zero.
  • 657 / 173 / 0
15 maja 2023kriston87 pisze:
@RafalKoral czy imputujesz, że zioło jest nieszkodliwe i nie może generować lęków, derealizacji, bad tripów, gorszej pamięci? Nie ma opcji, że może generować prokrastynację, przy regularnym spożywaniu?
Zioło? A pewno że może generować nie tylko prokrastynację ale wszystko co zechcesz, Mówię tu jednak o takim naturalnym ziole, a nie tych genetycznych klonach sztucznie wymyślonych przez człowieka o mocy 20% THC i zero pół CBD. Czy słyszałeś by ktokolwiek w czasach hipisów miał lęki? Oni się tam niczego nie bali %-D
18 maja 2023kriston87 pisze:
@lysy666 to byś przytył solidnie, bo w końcu jest to olej, a to jest kaloryczne :D
Wyobraź sobie wypijać butelkę oliwy z oliwek w skali tygodnia.
O masakra, ludzie dawno jest izolat CBD 99% w proszku, można zjeść, można wypić z colą. Kosztuje 100zl za 20g na alledrogo.pl
  • 657 / 173 / 0
Kurczę ja to uwielbiam ową zamułkę następnego dnia. Człowiek wtedy jest taki odprężony spokojny i wyluzowany, wszystko po tobie spływa, no full relax. Bardzo sobie to cenię. Uwielbiam wtedy jechać autobusem do pracy, nawet taka podróż cieszy jak cholera. Można też coś porozkminiać albo po prostu obserwować świat wokół.
Choć oczywiście nic nie zrówna się z życiem na trzeźwo. Jednak na trzeźwo uważam takie 100% także bez alkoholu, bez wyjątków i bez wszelkich psychotropów. Tylko nie wiem czy ktoś w dzisiejszych czasach jeszcze tak żyje. Raczej byłoby bardzo ciężko. Choć zapewne i są nieliczni. Wtedy tylko sport bo uwalnia dopaminę, dużo sexu i jakieś fajne rozwojowe hobby albo satysfakcjonująca praca i kariera. Choć to zazwyczaj to też duży stres, a co stres za sobą pociąga to my wszyscy dobrze wiemy.
  • 480 / 73 / 0
19 maja 2023RafalKoral pisze:
Czy słyszałeś by ktokolwiek w czasach hipisów miał lęki? Oni się tam niczego nie bali %-D
Za czasów hipisów zioło było słabiutkie. Dzisiejsza odmiana Penelope, które ma 8% THC nazywamy "słabą". W latach 80 byśmy mówili "mocna". Kiedyś zioło miało 1%-5% THC. Odmiany z dekady na dekadę są coraz bardziej modyfikowane. Teraz mamy maxy prawie 30%.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.