Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / 2 / 0
Mam pytanie dla użytkowników benzo mianowicie jutro będę w posiadaniu midazolamu 15 mg i wpierodlić to całe czy na pół to będzie mój pierwszy raz z benzo
  • 1003 / 310 / 5
Jak rozumiem mówisz o jednej tabletce 15mg? Midazolam to słabe benzo na początek. Mocno usypiające, mocno amnestyczne, mocno uspokajającego. Słabo rekreacyjne. Jeżeli chcesz iść spać 15mg będzie ok. A jeżeli trochę uspokoić to 7.5mg. Więc raczej weź 7.5 bo po 15 bez tolerancji just pójdziesz spać
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 389 / 99 / 4
@Detronizator2 Mógłbyś podać źródło tych danych w tabelach? Bo chętnie bym sobie na ten temat doczytał.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 124 / 4 / 0
Pytanie teoretyczne ile trzeba zjeść bonzo dajmy na to klona 2 żeby dorobić się skręca jaką jest bezpieczna ilość?
  • 1003 / 310 / 5
@Hlaskover wystarczy wpisać w internetach "benzodiazepine binding affinity" i ci wyskoczy parę.
@dasmoker jeżeli pytasz o skręta to jest on efektem tolerancji, czyli zmiany czułości receptorów, to zjawisko tyczy się sytuacji w której po dłuższym okresie przyjmowania jakiejś substancji (depresanta) przestajesz to robić, gdy robisz to nagle a twoje receptory są mało czułe nie są wstanie prawidłowo funkcjonować, czyli spełniać swoich funkcji. W ten sposób dochodzi do zbioru nieprzyjemność zwanych skrętem. Chodzi tutaj o długie zażywanie, nie jednorazowe. Przy długim stosowaniu skrę wystąpi przy każdej dawce 0.5mg +, im więcej tym większy.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 287 / 140 / 0
chce zejść z mocniejszych benzo na najsłabsze
czyli z (chronologicznie ostatnimy miesiacami, 4mg clon/d
potem alpra sr1mg x 4/d potem 2xalpra 1mg+ 2x lorazepam 2,5gm/d
i teraz w tym miesiącu 3x Bromazepam 6mg/d

nie obawiam sie o żadne uzależnienie fizyczne, jedynie psychiczne
chce zejść do tranxene 10mg x2/d
czy lepiej diazepam 10mg/d
?
Co uważacie, póki co jestem za tranxene bo działa 30h dość stabilnie i dawki się na siebię nakładają
czy lepiej diazepam, tylko ta dawka malutka hm...
  • 1003 / 310 / 5
Ja bym ci radził tranxene, znaczy jej działanie jest mniej rekreacyjne od diazepamowego, ale jedno opakowanie tranxeny (10mg x 30tabletek) to ponad dwa razy więcej niż opakowanie relanium (5mg x 20 tabletek). Więc skoro będziesz musiał jeść tego ogromne ilości, i tak powoli schodząc do mniejszych, to pierdolenie się z tyloma opakowaniami diazepamu jest uciążliwe, łatwiej jest dostać tyle tranxeny oraz tranxene działa dużej, dawki się ładnie kumulują a w końcowej fazie odstawienia można brać co dwa dni, co bardzo dobrze działa na psychologiczny aspekt uzależnienia.
  • 24 / 3 / 0
15 kwietnia 20235matrix pisze:
chce zejść z mocniejszych benzo na najsłabsze
czyli z (chronologicznie ostatnimy miesiacami, 4mg clon/d
potem alpra sr1mg x 4/d potem 2xalpra 1mg+ 2x lorazepam 2,5gm/d
i teraz w tym miesiącu 3x Bromazepam 6mg/d

nie obawiam sie o żadne uzależnienie fizyczne, jedynie psychiczne
chce zejść do tranxene 10mg x2/d
czy lepiej diazepam 10mg/d
?
Co uważacie, póki co jestem za tranxene bo działa 30h dość stabilnie i dawki się na siebię nakładają
czy lepiej diazepam, tylko ta dawka malutka hm...
Też polecam tranxene z powodów jak kolega wymienił wyżej, czasem myślę, że cena, dawka, i beznadziejna ilość diazepamu w pudełku w naszym kraju utrudnia leczenie uzależnienia od bzd. Na detoxach ładują teraz oxazepam każdemu :pacman: nowowiejska wwa, na diazepam trzeba sobie ''zasłużyć''. z ciekawości jeśli nie boisz się o uzależnienie fizyczne, jak objawiają się u ciebie objawy psychiczne. Chodzi o samo ciśnienie czy stany depresyjne, lękowe? sam teraz czekam na wizytę u magika i myślę czy diazepam czy tranxa będzie lepsza chociaż klorazepatu nie brałem.
  • 287 / 140 / 0
@autumn_mood
Już po wizycie u magika
wybralem tranxene 10mg x 3 (1-1-1)
thx

ps. urzekające ma ta tranxena te różowe kapsułki :D
  • 1682 / 271 / 0
Jeśli alprazolam działa na mnie dobrze przeciwlękowo i to w niskich dawkach, ale nie ma już u mnie żadnego potencjału rekreacyjnego jak kiedyś (więcej niż 1 mg tylko mnie usypia), które benzo mogłoby podziałać euforycznie? alprazolam spełnia swoje zadanie, ale chciałbym raz na jakiś czas przyjemnie się porobić i zrelaksować jak za dawnych lat xd
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.