Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1211 / 616 / 0
@ajanvaraus oksazepam ma słabe działanie przeciwdrgawkowe, ale każda benzodiazepina w mniejszym lub większym stopniu wykazuje taką właściwość więc od biedy się nada jak nic innego nie masz. Lepiej skołuj sobie na przyszłość diazepam, jeśli dostałeś oksazepam to z rolkami też nie powinieneś mieć problemu.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 19 / 0
Od jakiej dawki trampka trzeba już koniecznie stosować coś przeciwdrawkowego ? Zawsze brałem do 400mg trampka bez czegokolwiek, jednak od niedawna przekraczam tę dawkę nieznacznie i zacząłem się nieco niepokoić. Mam na stanie chyba gabapentin teva ale przeterminowany już pewnie bo mi go przepisali w 2016 roku na zawroty głowy. Myślicie że się nada ? Ja generalnie nie mam problemu z przeterminowanymi lekami, no ale nie 6 lat :P
  • 1211 / 616 / 0
@Trian11 nie ma na to reguły. Rekordzista dostał padaczki po 50mg tramca, a znowu inni walą po 2g dziennie bez benzo i nic im nie jest. Jeśli nie bierzesz tego w ciągu to możesz dla świętego spokoju dorzucić tą jedną rolkę 5-tkę, chociażby dla uzyskania psychicznego komfortu.

Co do gabapentyny to jeśli była przechowywana w odpowiednich dla leków warunkach (niska temperatura, brak wilgoci i dostępu do światła) to na 99% będzie normalnie działać, co najwyżej działanie będzie nieco słabsze. Tylko że gabapentoidy nie chronią przed tramalową padaczką.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 20 / 0
18 lutego 2022Vratislav pisze:
(...) jeśli dostałeś oksazepam to z rolkami też nie powinieneś mieć problemu.
Tak, mam rolki, jednak byłem ciekawy o oksazepamie właśnie. Dzięki za odp!

@Vratislav ja to wlasnie mam pecha i nawet raz w pracy po setce(!) w ciągu padłem z krzykiem na ziemię. Jakoś z rolką mi lepiej psychicznie.. Można być na to jakoś bardziej podatnym?
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 1211 / 616 / 0
@ajanvaraus oczywiście, wiele czynników składa się na próg drgawkowy. Niewyspanie, głód, ciężka praca fizyczna, negatywne i silne emocje. Ale nawet jakbyś przestrzegał wszystkich zasad harm reduction podczas brania trama, to i tak nikt Ci nie da gwarancji że nie zatańczysz. Ot, taka wredna substancja i tyle. ;)
  • 9 / / 0
Ja wyznaje zasadę żadnej ilości Tramalu bez klona też trzeba pamiętać że przed padaczka chroni tylko clonazepam lub relanium i to też trzeba umieć dobrac dobrą dawkę do własnego organizmu słyszałem że nawet po klonie gościa wytelepało
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2022 przez Odklejony, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Odklejony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 4 / 0
nie wiem czy to dobra dział.....dostałem na kręgosłup 100 retarda(tym razem naprawdę na kręgosłup.) kazał brać jedną tabletkę na dobe....czy to starczy ?bo w ulotkach pisza o 2x1, a dwa czy retard można dzielić na pół jak np skudexe
  • 9 / / 0
Weź tak jak kazał lekarz jeśli naprawdę zależy Ci na walce z bólem i ocenisz wszystko zależy jaka masz tolerancję na trampka najwyżej dołożysz jak nie pomoże. Ja bym uważał na ten tramal jeśli pomoże 100 retard przeciwbolowo to spróbuj najpierw z lekami nie opioidowymi. Łatwo się wjebac niestety a to później przykre jest i problem.
Uwaga! Użytkownik Odklejony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Korzystając z założenia konta mam jeszcze pytanko po jakim czasie od ostatniej kreski fety (zjadłem łącznie 1g) wczoraj wieczorem skończyłem koło 20 bezpieczne jest branie Tramalu I betablokerow?? Oczywiście rano na zwalę wziolem 600mg trampka i chyba 8mg klona do tego 6 piwek czuje się całkiem dobrze teraz pije kawkę jem pizze ale nachodzi mnie ochota na kolejną porcje trampka ile czasu byście teoretycznie odczekali?? Ostatnio jakiś się zrobiłem ostrożny liczę wzięte tabletki leki I wypity alkohol kiedyś bym zarzucał wszystko aż by mi się film nie urwał.. wiem głupota ale tak to u mnie wyglądało przez bardzo długi okres czasu. Myślicie że te 400mg trampka i 80mg propranololu na wieczór będzie w miarę bezpieczne?? Pewnie poleci jakieś piwko moze dwa kolejna głupota opio clony i alko wiem wiem ale praktykuje to tylko przy trampku jak swojego czasu leciały mocne opiaty nie dotykałem nawet łyka alko. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2022 przez Odklejony, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 65 / 11 / 0
Yo biore Dorete czy Poltram jak wycisnąć Tramal najlepiej nie pogardze czymś lepszym. Kit jakis wcisnąć, ze nie dziala jak nalezy, czy sa lepsze patenty?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.