Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
I teraz tydzień temu dwa mi poszły też w 4 dni. Powiedzcie mi Kochani . Na ile one mogą starczyć?
Bioprzyswajalność fnt wygląda tak:
Doustnie: ~30%
Podjęzykowo/podpoliczkowo: ~35 - 40%
S.c./ i.m. ~85%
Przezskórnie ~92%
I.v. ~100%.
Aha, jeszcze prosty przelicznik: 100mcg fnt to ok 10mg morfiny.
Wycięto niepotrzebne treści skierowane do posta wyżej, który został usunięty — CATCHaFALL
Wpadło mi w ręce 5 plastrów fentanylu actavis z datą ważności 07/2020, 100 mikrogr./h, (16.5mg plaster). Chętnie bym to zjadł/przykleił/co tam się z tym robi. Ma to w ogóle sens? Opiaty znam tylko z kodeiny, jem ok. 300-480 mg/24h regularnie.
Drogie bravo pomusz
edit:
żuję jakieś 1/10-1/8 plasterka. Zobaczymy co dalej
Witam znawców - userów i teoretyków, dziś z "mądrym" pytaniem. Zasłyszałem, że azole (związki przeciwgrzybiczne) moga podnieść nawet 10x stężenie opio (metabolitów) we krwi.
Czy oznaczało by, ze podkładka z nizoralu pod antidol zastąpi nam fentanyl ? :)
18 lutego 2022donpeyot pisze: Siema.
Wpadło mi w ręce 5 plastrów fentanylu actavis z datą ważności 07/2020, 100 mikrogr./h, (16.5mg plaster). Chętnie bym to zjadł/przykleił/co tam się z tym robi. Ma to w ogóle sens? Opiaty znam tylko z kodeiny, jem ok. 300-480 mg/24h regularnie.
Drogie bravo pomusz
edit:
żuję jakieś 1/10-1/8 plasterka. Zobaczymy co dalej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.