Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 85 / 18 / 0
Dzięki za podpowiedz. Trochę dziwne, że tolerka mogła wystąpić, gdyż wcześniej doświadczenia z tymi substancjami nie maiłem, jedynie poza grzybami psilocybe.
  • 349 / 103 / 0
@ZupekChinski Poczytaj o tolerancji krzyżowej. Wszystkie psychodeliki działają przez pobudzenie receptorów serotoninowych, dokładniej 5ht2a i 5ht2c. Po połączeniu się psychodelika z receptorem następuje bardzo skomplikowana magia biochemiczna, która oprócz fazy prowadzi do "schowania się" tych receptorów do wnętrza błony komórkowej.

Receptory schowane - nie ma do czego się przyłączyć.

To tłumaczy również, czemu psychodeliki działają słabiej jeżeli bierzemy SSRI - po miesiącu stosowania antydepresantów, zwiększony poziom serotoniny w przestrzeni synaptycznej zmusza organizm do zmniejszenia ilości receptorów. Organizm dąży do homeostazy, jak czegoś jest za dużo, to trzeba w jakiś sposób przywrócić do baseline.

Nie tylko psychodeliki mają takie działanie, cała masa leków, chociażby b-blokery.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 845 / 260 / 0
Wczoraj dla testu zjadłem z kolegą karton 150ug na pół, na podkładzie z resztki emy z dnia poprzedniego wciągniętej na rozruch. Nie dużo, na oko 50-60mg ale posmyrało leciutko, wyczuwalnie.
Wchodziło około 2h, potem jeszcze długo się rozkręcało i przestałem się interesować zegarkiem. W międzyczasie jeszcze paliliśmy zioło i w głowie zaczęło robić się ciekawie. Gonitwa myśli, bardzo rozbudzona wyobraźnia i euforia, dawno się tak nie uśmiałem. Wizualnie niewiele ale nie spodziewałem się też po takiej dawce czegoś specjalnego. Czasem coś zafalowało na peaku, kilka razy ściana zmieniała kolor i w sumie tyle ale i tak czułem się baśniowo. Po ok. 8h z pomocą marihuany dało się zasnąć ale byliśmy też zmęczeni dniem wczorajszym.
Jak na taką ilość, to ja czuje się zadowolony. Następnym razem cała 150 i będzie si.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 4 / / 0
Cześć wszystkim! Swego czasu próbowałem 1cP i było to naprawdę spoko doświadczenie, zauważyłem jednak, że ciężko dostać kartony na mieście. Jak wygląda Wasze doświadczenie z 1V-LSD i zamawianiem do Polski z niemieckiego sklepu? Wszystko spoko, czy lepiej się w to nie pakować? Z góry dzięki!
  • 2650 / 42 / 0
Co takie małe dawki?
Gdzie się podziewają podróżnicy, co nie boją sie przekraczać granic Arkham po zajebaniu 3 krotnie śmiertelnej dawki DXM zmieszanej z 50 mg 4 ho met, 90 mg 4 aco DMT ,i 70 mg 5 aco DMT gotowe do zapalenia w meth pipe??

"Dreamers man!"
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 483 / 15 / 0
06 września 2021DelicSajko pisze:
To samo co inne -LSD. Jedyny powód pojawienia się tego to ban w Niemczech, lepiej kupić tańsze prodrugi.
Które z obecnie dostępnych to prodrugi? I najbardziej ekonomiczne?
Król Jest Tylko Jeden
  • 3275 / 930 / 5
1P-
1cP-
1V-
1B-
ALD-52 (1A-)

AL-LAD, ETH-LAD, mipla, eipla, LSZ to nie prodrugi.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 6 / / 0
Czyli legalne? Mogę zamawiać na własne nazwisko? Nie potrafię inaczej zamawiać, nie ogarniam płatności w kryptowalutach etc., substancji potrzebuję w celach leczniczych, jedyne co mi pomogło to właśnie metody Grofa etc., niestety miałam nieudany zabieg, w wyniku którego mam niezbyt drożny nos, co utrudnia mi oddychanie holotropowe, zdarzyło mi się już raz przyjąć 1-V LSD i działanie jest nawet lepsze niż holotropowe, ale chcę się upewnić co do legalności, choć substancji potrzebuję w celach leczniczych, wglądu w siebie w sytuacji problemów zdrowotnych i depresji, uwolnienia traum (musiałam odstawić SSRI ze względu na problemy z oddawaniem moczu, z kilkoma fobiami uporałam się jeszcze DXM, ale po nim też jest różnie z mikcją, więc odpada, a po 1-V LSD wszystko było okej) i przeraża mnie niesprawiedliwość prawodawstwa w tym kraju :(
  • 447 / 50 / 0
fajny kwasik, karton od legalnbego niemieckiego vendora, zjadlem 1 i 1/3 po poltora h wjazd, po 3h peak, peak trwal ze 2h moze, a falowalo mi wszytsko przez 10h, po czym spanko i rano w dobrej formie, jak dla mnie za malo vizuali, moze trzeba zjesc wiecej, zadnych ubokow , brakowalo mi calkowietego odklejania, bo wiedzialem , ktora jest godzina, i czas plynal calkiem normalnie.
  • 401 / 21 / 0
pytanie. co może grozić jeśli psy/uc przejmą pake z 1v-LSD?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.