Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Receptory schowane - nie ma do czego się przyłączyć.
To tłumaczy również, czemu psychodeliki działają słabiej jeżeli bierzemy SSRI - po miesiącu stosowania antydepresantów, zwiększony poziom serotoniny w przestrzeni synaptycznej zmusza organizm do zmniejszenia ilości receptorów. Organizm dąży do homeostazy, jak czegoś jest za dużo, to trzeba w jakiś sposób przywrócić do baseline.
Nie tylko psychodeliki mają takie działanie, cała masa leków, chociażby b-blokery.
Wchodziło około 2h, potem jeszcze długo się rozkręcało i przestałem się interesować zegarkiem. W międzyczasie jeszcze paliliśmy zioło i w głowie zaczęło robić się ciekawie. Gonitwa myśli, bardzo rozbudzona wyobraźnia i euforia, dawno się tak nie uśmiałem. Wizualnie niewiele ale nie spodziewałem się też po takiej dawce czegoś specjalnego. Czasem coś zafalowało na peaku, kilka razy ściana zmieniała kolor i w sumie tyle ale i tak czułem się baśniowo. Po ok. 8h z pomocą marihuany dało się zasnąć ale byliśmy też zmęczeni dniem wczorajszym.
Jak na taką ilość, to ja czuje się zadowolony. Następnym razem cała 150 i będzie si.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Gdzie się podziewają podróżnicy, co nie boją sie przekraczać granic Arkham po zajebaniu 3 krotnie śmiertelnej dawki DXM zmieszanej z 50 mg 4 ho met, 90 mg 4 aco DMT ,i 70 mg 5 aco DMT gotowe do zapalenia w meth pipe??
"Dreamers man!"
06 września 2021DelicSajko pisze: To samo co inne -LSD. Jedyny powód pojawienia się tego to ban w Niemczech, lepiej kupić tańsze prodrugi.
Podziel się posiłkiem, chamie
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.