Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 207 / 59 / 0
@Dodelijke
Baklofen zmniejsza nadmierne napięcie mięśni szkieletowych ' Równocześnie i w równym stopniu hamuje odruchy skórne i napięcie mięśni, ale tylko w niewielkim stopniu obniża amplitudę odruchów ścięgnistych.
Mechanizm tego działania polega prawdopodobnie na hiperpolaryzacji wstępujących nerwów
i hamowaniu odruchów zarówno mono- jak i polisynaptycznych na poziomie rdzenia kręgowego.
Badanie toksyczności ostrej (doustnej) przeprowadzono na myszach i szczurach (samice). Baklofen
powodował zwiotczenie mięśni i zanik reaktywności na bodźce zewnętrzne
Baklofen stosowany w dużych dawkach może powodować zahamowanie czynności
ośrodkowego układu nerwowego, sugeruje się, że lek może również działać na ośrodki leżące powyżej
rdzenia kręgowego
  • 1174 / 222 / 23
Czy pregaba w dawkach 150mg to dobry pomysł do nauki?
Chodzi mi o to, że jak siedzę całymi dniami w domu i się uczę to nie porywa mnie w ogóle nauka, nudzi mi się.

1. Czy takie dawki przez np. miesiąc mają na tyle niskie efekty uboczne jak ogłupienie, że będę mógł przynieść lepsze rezultaty w nauce? (większe szanse zainteresowania się czy nawet polubienia czegoś co kiedyś było moim hobby)
2. Czy mocno negatywnie odbiłoby mi się to na wynikach sportowych?
  • 512 / 57 / 0
Wedlug mnie prega motywuje do dziala, sport wchodzi lepiej ogolnie to wszystko jest bardziej interesujace.
  • 1174 / 222 / 23
@Dodelijke
Właśnie studiuje i muszę siedzieć bardzo długo przy nauce, bo dosyć ciężki kierunek. Jednak mimo czasu po prostu gapię się w ekran większość czasu i jakoś nie mogę się zainteresować dziedziną. Pamiętam jak po baclofenie chciałem przenosić góry, ale jednak nie chcę ciągu baclofenowego. Z tego co rozumiem to krótkofalowo pregaba powinna mieć mniej negatywny wpływ na mnie, bo w sumie mogę poświęcić tymczasowo umiejętności analizy i pamięci w jakimś stopniu po to, żeby mi się przyjemniej cokolwiek robiło.
  • 241 / 31 / 0
Jeśli mowa o przenoszeniu gór to o 12 zaaplikowałem 150mg pregaby (brałem około tydzień codziennie) + 1,5g dobrego fenibutu (przerwa tygodniowa) i to jest dokładnie to uczucie, motywacja, zainteresowanie, umysł jest pełen inspiracji i wszystko jest zajebiste, polecam to połączenie <3
  • 512 / 57 / 0
@Morfeo A probowales Noopept? ja mam problemy z koncentracja to noopept mi bardzo pomaga ;)
  • 1299 / 258 / 0
Pregaba osłabia pamięć, ale zależy od dawki i od osoby.
  • 105 / 26 / 0
Również potwierdzę że pregaba coś robi z pamięcią. Ba! Czasami czułem się na niej głupszy ale nie tyle co w sprawach nauki ale takich społecznych - coś w stylu rozmowy i tak dalej. Fajnie mnie motywowała do wszystkiego przez prawie rok, teraz poprosiłem magika zebyśmy z niej zeszli bo już się wbiłem na nowo w ten fajny, ambitny tryb życia i chcę go trzymać na twardziela na pusto :D. Pierwsze co zauważyłem po zrzuceniu jednej 150 dziennie z trzech, to że zacząłem na nowo zauważać takie małe rzeczy dookoła nas, niektóre zachowania ludzi, co nimi kieruje. Wiecie, w pewien sposób krytycznie podchodzić do świata. Bardzo ciekawe i miło się czuję z tym że to wraca😊

@Morfeo moim zdaniem może ci ona tak miło podejść do nauki tak jak robiła to ze mną, potrafiłem usiąść i bez żadnych negatywów w postaci objawów fizycznych/psychicznych skupić się na 2-3 godziny i z uśmiechem dowiadywać się różnych rzeczy. Naprawdę fajne, często się śmiałem że podziałała na mnie tak jak na innych MPH xD Zmusić do nauki nie zmusi, ale dużo przyjemniej już się w tym siedzi. Warto spróbować!
  • 26 / / 0
Bardzo fajny lek , mam przepisany od psychiatry , na lekką depresję(zerowa motywacja ) i lęk uogólniony(przejmowanie się wszystkim ) . Dodatkowo brałem benzo , nie codziennie ale dwa -trzy razy w tyg wleciał klon 2-4mg. No i pregabaliną tez sobie schodze z klonów . Jedyny minus , to zaburzenia wzroku , takie spowolnione widzenie . Ma ktoś tak ? biorę 150mg rano i 150mg po południu . Aha dodam ze biorę od 4 dni wiec moze te objawy wzrokowe miną bo generalnie , od pierwszej tabletki nie mam deprchy , motywacja wróciła , lęk lekki jest , takie roztrzęsienie ale pewnie dlatego zenie biore juz benzo . Generalnie lek działa i to bardzo dobrze .
  • 1174 / 222 / 23
Aaaaaa
Pożera mnie 150mg pregaby bez tolerki z 62,5mg baclo.
Znowu czuję chęć do życia. Mózg podpowiada, żebym żył tak codziennie, ale wiem, że siedzenie na tym robi galarete z mózgu, uzależnia a zwały potrafią być okrutne.

Ciężkie to jest na motywację do nauki, bo bardziej mnie pociąga oglądanie teledysków, które lecą w tle niż nauka. Idę posprzątać pokój.
Do nauki już korzystniej mi być przyjebanym jak zawsze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.