Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 207 / 59 / 0
@Dodelijke
Baklofen zmniejsza nadmierne napięcie mięśni szkieletowych ' Równocześnie i w równym stopniu hamuje odruchy skórne i napięcie mięśni, ale tylko w niewielkim stopniu obniża amplitudę odruchów ścięgnistych.
Mechanizm tego działania polega prawdopodobnie na hiperpolaryzacji wstępujących nerwów
i hamowaniu odruchów zarówno mono- jak i polisynaptycznych na poziomie rdzenia kręgowego.
Badanie toksyczności ostrej (doustnej) przeprowadzono na myszach i szczurach (samice). Baklofen
powodował zwiotczenie mięśni i zanik reaktywności na bodźce zewnętrzne
Baklofen stosowany w dużych dawkach może powodować zahamowanie czynności
ośrodkowego układu nerwowego, sugeruje się, że lek może również działać na ośrodki leżące powyżej
rdzenia kręgowego
  • 1174 / 222 / 23
Czy pregaba w dawkach 150mg to dobry pomysł do nauki?
Chodzi mi o to, że jak siedzę całymi dniami w domu i się uczę to nie porywa mnie w ogóle nauka, nudzi mi się.

1. Czy takie dawki przez np. miesiąc mają na tyle niskie efekty uboczne jak ogłupienie, że będę mógł przynieść lepsze rezultaty w nauce? (większe szanse zainteresowania się czy nawet polubienia czegoś co kiedyś było moim hobby)
2. Czy mocno negatywnie odbiłoby mi się to na wynikach sportowych?
  • 512 / 57 / 0
Wedlug mnie prega motywuje do dziala, sport wchodzi lepiej ogolnie to wszystko jest bardziej interesujace.
  • 1174 / 222 / 23
@Dodelijke
Właśnie studiuje i muszę siedzieć bardzo długo przy nauce, bo dosyć ciężki kierunek. Jednak mimo czasu po prostu gapię się w ekran większość czasu i jakoś nie mogę się zainteresować dziedziną. Pamiętam jak po baclofenie chciałem przenosić góry, ale jednak nie chcę ciągu baclofenowego. Z tego co rozumiem to krótkofalowo pregaba powinna mieć mniej negatywny wpływ na mnie, bo w sumie mogę poświęcić tymczasowo umiejętności analizy i pamięci w jakimś stopniu po to, żeby mi się przyjemniej cokolwiek robiło.
  • 241 / 31 / 0
Jeśli mowa o przenoszeniu gór to o 12 zaaplikowałem 150mg pregaby (brałem około tydzień codziennie) + 1,5g dobrego fenibutu (przerwa tygodniowa) i to jest dokładnie to uczucie, motywacja, zainteresowanie, umysł jest pełen inspiracji i wszystko jest zajebiste, polecam to połączenie <3
  • 512 / 57 / 0
@Morfeo A probowales Noopept? ja mam problemy z koncentracja to noopept mi bardzo pomaga ;)
  • 1299 / 258 / 0
Pregaba osłabia pamięć, ale zależy od dawki i od osoby.
  • 105 / 26 / 0
Również potwierdzę że pregaba coś robi z pamięcią. Ba! Czasami czułem się na niej głupszy ale nie tyle co w sprawach nauki ale takich społecznych - coś w stylu rozmowy i tak dalej. Fajnie mnie motywowała do wszystkiego przez prawie rok, teraz poprosiłem magika zebyśmy z niej zeszli bo już się wbiłem na nowo w ten fajny, ambitny tryb życia i chcę go trzymać na twardziela na pusto :D. Pierwsze co zauważyłem po zrzuceniu jednej 150 dziennie z trzech, to że zacząłem na nowo zauważać takie małe rzeczy dookoła nas, niektóre zachowania ludzi, co nimi kieruje. Wiecie, w pewien sposób krytycznie podchodzić do świata. Bardzo ciekawe i miło się czuję z tym że to wraca😊

@Morfeo moim zdaniem może ci ona tak miło podejść do nauki tak jak robiła to ze mną, potrafiłem usiąść i bez żadnych negatywów w postaci objawów fizycznych/psychicznych skupić się na 2-3 godziny i z uśmiechem dowiadywać się różnych rzeczy. Naprawdę fajne, często się śmiałem że podziałała na mnie tak jak na innych MPH xD Zmusić do nauki nie zmusi, ale dużo przyjemniej już się w tym siedzi. Warto spróbować!
  • 26 / / 0
Bardzo fajny lek , mam przepisany od psychiatry , na lekką depresję(zerowa motywacja ) i lęk uogólniony(przejmowanie się wszystkim ) . Dodatkowo brałem benzo , nie codziennie ale dwa -trzy razy w tyg wleciał klon 2-4mg. No i pregabaliną tez sobie schodze z klonów . Jedyny minus , to zaburzenia wzroku , takie spowolnione widzenie . Ma ktoś tak ? biorę 150mg rano i 150mg po południu . Aha dodam ze biorę od 4 dni wiec moze te objawy wzrokowe miną bo generalnie , od pierwszej tabletki nie mam deprchy , motywacja wróciła , lęk lekki jest , takie roztrzęsienie ale pewnie dlatego zenie biore juz benzo . Generalnie lek działa i to bardzo dobrze .
  • 1174 / 222 / 23
Aaaaaa
Pożera mnie 150mg pregaby bez tolerki z 62,5mg baclo.
Znowu czuję chęć do życia. Mózg podpowiada, żebym żył tak codziennie, ale wiem, że siedzenie na tym robi galarete z mózgu, uzależnia a zwały potrafią być okrutne.

Ciężkie to jest na motywację do nauki, bo bardziej mnie pociąga oglądanie teledysków, które lecą w tle niż nauka. Idę posprzątać pokój.
Do nauki już korzystniej mi być przyjebanym jak zawsze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.