Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Baklofen zmniejsza nadmierne napięcie mięśni szkieletowych ' Równocześnie i w równym stopniu hamuje odruchy skórne i napięcie mięśni, ale tylko w niewielkim stopniu obniża amplitudę odruchów ścięgnistych.
Mechanizm tego działania polega prawdopodobnie na hiperpolaryzacji wstępujących nerwów
i hamowaniu odruchów zarówno mono- jak i polisynaptycznych na poziomie rdzenia kręgowego.
Badanie toksyczności ostrej (doustnej) przeprowadzono na myszach i szczurach (samice). Baklofen
powodował zwiotczenie mięśni i zanik reaktywności na bodźce zewnętrzne
Baklofen stosowany w dużych dawkach może powodować zahamowanie czynności
ośrodkowego układu nerwowego, sugeruje się, że lek może również działać na ośrodki leżące powyżej
rdzenia kręgowego
Chodzi mi o to, że jak siedzę całymi dniami w domu i się uczę to nie porywa mnie w ogóle nauka, nudzi mi się.
1. Czy takie dawki przez np. miesiąc mają na tyle niskie efekty uboczne jak ogłupienie, że będę mógł przynieść lepsze rezultaty w nauce? (większe szanse zainteresowania się czy nawet polubienia czegoś co kiedyś było moim hobby)
2. Czy mocno negatywnie odbiłoby mi się to na wynikach sportowych?
Właśnie studiuje i muszę siedzieć bardzo długo przy nauce, bo dosyć ciężki kierunek. Jednak mimo czasu po prostu gapię się w ekran większość czasu i jakoś nie mogę się zainteresować dziedziną. Pamiętam jak po baclofenie chciałem przenosić góry, ale jednak nie chcę ciągu baclofenowego. Z tego co rozumiem to krótkofalowo pregaba powinna mieć mniej negatywny wpływ na mnie, bo w sumie mogę poświęcić tymczasowo umiejętności analizy i pamięci w jakimś stopniu po to, żeby mi się przyjemniej cokolwiek robiło.
@Morfeo moim zdaniem może ci ona tak miło podejść do nauki tak jak robiła to ze mną, potrafiłem usiąść i bez żadnych negatywów w postaci objawów fizycznych/psychicznych skupić się na 2-3 godziny i z uśmiechem dowiadywać się różnych rzeczy. Naprawdę fajne, często się śmiałem że podziałała na mnie tak jak na innych MPH xD Zmusić do nauki nie zmusi, ale dużo przyjemniej już się w tym siedzi. Warto spróbować!
Pożera mnie 150mg pregaby bez tolerki z 62,5mg baclo.
Znowu czuję chęć do życia. Mózg podpowiada, żebym żył tak codziennie, ale wiem, że siedzenie na tym robi galarete z mózgu, uzależnia a zwały potrafią być okrutne.
Ciężkie to jest na motywację do nauki, bo bardziej mnie pociąga oglądanie teledysków, które lecą w tle niż nauka. Idę posprzątać pokój.
Do nauki już korzystniej mi być przyjebanym jak zawsze.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.