Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
14 października 2021moonlight120 pisze: Tak sobie teraz myślę: skoro tyle osób twierdzi, że podanie morfiny p.r. daje lepsze efekty niż zjedzenie rozkruszonych tabletek... to ja jestem chyba jakaś dziwna xD.
Dziś mialam 3-cie podejście do metody p.r. Wzięłam 200 mg. Minęła godzina i coś tam niby działa, ale szału nie ma, podczas gdy taka sama dawka p.o. działa na mnie zazwyczaj mocniej i bardziej euforycznie.
I teraz żałuję podjętej decyzji, bo mogło być lepiej. Kusi mnie, by zrobić dorzutkę p.o., ale nie chcę przesadzić xD.
Echhhh...
Staram się nie podawać dożylnie, i co gorsza nie mam już dostępu do MST (może ktoś ma w normalnej cenie, bo cena blistra to jakaś abstrakcja) i jadę na SEVREDOLU, najgorszy jest do skrobania, schodzi długo i mozolnie, twarde to strasznie. MST jest kruche, jak się chciało obrać do trwało dosłownie chwile, i wydaje mi się również że MST jest dużo mocniejszą postacią Morfinki aniżeli Sevredol.
Ooo właśnie czy z sevredolem mogę spróbować podać od dołu/tyłu no wiecie gdzie. Tylko czy obierać skrobać rozpuszczać, wstrzyknąć? bez igły OFC... Pytam co do posta @DexPL bo nie wiem czy rozmawiacie o MST czy Sevre...
LSD found and called me.”
.-=
19 października 2021anonimowy18 pisze: morfina podana donosowo słabo się wchłania, biodostępność jest niższa niż przy połknięciu czy podaniu do odbytu.
Bo ja ewidentnie wiem po sobie, że bardziej, a przede wszystkim "inaczej" (intensywniej) robi mnie nawet mała dawka - 40mg tego jebanego twardego SEVREDOLU przemęczone, obrane idealnie, skruszone między łychami (jak se pomyślę ile to roboty i ile czasu zajmuje grrrrr, masakra) aniżeli zjedzone 40mg (sprawdzane wielokrotnie). Jak mam siłę, czas, to nigdy nie łykam tylko wole poświęcić te 15-20 minut na idealne obskrobanie tabletek...
To samo miałem przy MST donosowo. Jak jadłem to fajnie było przy wejściu przez jakieś 45min do 1h i tyle. Potem to już do następnej dawki. Więc wydaje mi się że to albo zwykłe "statystyki"? "regułki książkowe"? Albo po prostu ja tak reaguję, i jestem odosobnionym przypadkiem. No tak od siebie chciałem dodać.
Także biodostępność, biodostępnością. Albo każdy jest inny, albo mówię jaka jest prawda, albo tylko ja tak mam.
W każdym razie nie narzekam
LSD found and called me.”
.-=
wszystkie te przeliczniki i kalkulatory konwertujące jedno opio na drugie są tylko przyblizeniem i mogą się roznic w zleznosci od osoby.
ok 8% ludzi nie jest w stanie zmetabolizowac kodeiny do morfiny.
jednak biodostepnosc morfiny donosowo to ledwie ok 10%
gdzie doustnie 20-30%. wiec malo prawdopodobne.
co ciekawe moze da sie to nawet 6krotnie zwiekszyc?
Morphine administered nasally to humans as a simple solution is only absorbed to a limited degree, with a bioavailability of the order of 10% compared with intravenous administration. This article describes the development of novel nasal morphine formulations based on chitosan, which, in the sheep model, provide a highly increased absorption with a 5- to 6-fold increase in bioavailability over simple morphine solutions. The chitosan-morphine nasal formulations have been tested in healthy volunteers in comparison with a slow i.v. infusion (over 30 min) of morphine. The results show that the nasal formulation was rapidly absorbed with a Tmax of 15 min or less and a bioavailability of nearly 60%.
MAM PYTANIE
Jak wypadają dawki morfiny i oksykodonu dozylnie?
Kalkulatory podają zwykle ze doustnie 100mg oksykodonu to to samo co 150mg morfiny
Jednak
Oxycodone has an oral bioavailability of 60% to 87%
natomiast morfina
Absolute bioavailability for morphine was estimated to be 23.9% after oral solution, 22.4% after MST-Continus and 18.7% after the buccal tablet. Maximum plasma morphine concentrations were seen at 45 min (oral solution), 2.5 h (MST) and 6 h (buccal).
No ale przeciez z tego by wychodzilo, ze w takim razie 60-87mg odpowiada 33.6mg morfiny
Wiec dozylnie powinniśmy przyjmować ponad 2-krotnie mniej morfiny na strzała..?
Próbowałem większości opio
Był tramal, DHC, oxy a teraz jest morfina
Dla mnie bardzo przyjemny haj, lepszy od oxy bo dobrze dopasowany sedatywny, aż oczy się mi przymykają
Bez tolerki na opio wrzucilem:
6 rano 1szt
11 1szt
14 1szt
A teraz rozważam 1.5 tab
Czy od razu dwie ? :)
Wiem że 1 ma spokojnie się zmieści
Jakie są Wasze ulubione dawki bez tolerki ?
Pusty zoladek, zmiel tabsy i wrzuc sobie 2-2.5 tabletki na raz
Przy Brownie podobnie do kapsla kwasek zagotować filtr i pyk najlepsza z faz ale nie wiadomo ile w t j ceiarze jest ...
Przy mst jest dużo pierdolenia z woskiem na ciśnieniu jak się robi wiadomo jak jest i huj wie co lwci w obieg... Ale faza lepsza od oksy który jest w huj sztuczy jakiś i jest niedosyt
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.