Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 87 / 11 / 0
@ForMadEline będąc na wenli też miałem problemy z poceniem się i ze snem. Jeśli chodzi o pocenie to znacznie się nasilało w nocy jak wieczorem piłem alkohol, problemy ze spaniem były każdej nocy - budziłem się po 2 razy w nocy mniej więcej o stałych porach.

W połączeniu z bupropionem miałem bardzo dużo energii i nie potrzebowałem tyle snu, co przed braniem leków - załóżmy że wstałem o 6 rano, byłem w trasie, potem 4 godziny aktywności fizycznej na słońcu, wieczorem balet, który przedłużył się do 9 rano, 3 godziny snu i znowu balet do 3. Nieodpowiedzialne zachowanie, ale raz na rok to i kura pierdnie.
  • 505 / 91 / 0
10 sierpnia 2021wardz pisze:
Hej, od dzisiaj zacząłem brać Efectin w dawce 75mg i chciałem dowiedzieć się jak to wygląda w przypadku łączenia z marihuaną? Palę dość sporadycznie. Wcześniej brałem Citabax (citalopram) i nie odczułem żadnej różnicy. Czy jest to bezpieczne połączenie, czy lepiej nie ryzykować? Dzięki!
Ja mogę na wenli jarać do oporu
Nawet mam większy pociąg do zielska
  • 501 / 18 / 0
Przeszedłem z SSRI na wenlafaksyne bez porównania.
  • 1930 / 191 / 0
Ostawilem wenlafaksyne ponad miesiąc temu. Nie czuje nawrotów lęków czy depresji. Stwierdziłem że czas by mózg odpoczął od antydepresantów. I czuję się lepiej, jakieś takie specyficzne uczucie, ciężkie do opisania, że dzień w dzień nie bierze się "tabletek szczęścia". Ale nie polecam nikomu tego co zrobiłem. Jak ktoś potrzebuje leczenia, niech leczy się i bierze leki. Dla mnie to też pewnie przerwa na jakiś czas bo znając życie predzej czy później wrócę do brania antydepresantów. No ale póki jest okazja niech głowa trochę odpocznie :) A jak ćpałem tak ćpam nadal ;)
Take DXM and Be Happy
  • 48 / 5 / 0
Miał ktoś kłopoty z żołądkiem przy braniu wenli? Średnio co tydzień mam przynajmniej jeden dzień wyjęty z życia, kiedy mi niedobrze, ściska w żołądku i mam zawroty głowy. Problemy pojawiły się właśnie po przejściu z ssri na snri. No wszystko fajnie, minęły mi lęki i zaczęłam kontrolować ataki paniki, za to pojawiło się to, do tego anhedonia, spadek motywacji -10000 i niewrażliwość emocjonalna. Myślę o samodzielnej odstawce, bo moja psychiatra zapisuje mi prochy jakie uważa za słuszne, nie słuchając nawet tego co mówię.
  • 203 / 25 / 0
Uboki przy wkręcaniu się wenli są spore i jeśli wczesniej nie brales tego typu preparatów, to w znacznej części wynikają one z nadmiernego pobudzenia układu współczulnwgo - przejdą. Sprobuj stopniowo zwiększać dawkę zazywajac coraz to więcej kuleczek ze środka tabletki
  • 18 / / 0
13 sierpnia 2021hanaxal pisze:
Miał ktoś kłopoty z żołądkiem przy braniu wenli? Średnio co tydzień mam przynajmniej jeden dzień wyjęty z życia, kiedy mi niedobrze, ściska w żołądku i mam zawroty głowy. Problemy pojawiły się właśnie po przejściu z ssri na snri. No wszystko fajnie, minęły mi lęki i zaczęłam kontrolować ataki paniki, za to pojawiło się to, do tego anhedonia, spadek motywacji -10000 i niewrażliwość emocjonalna. Myślę o samodzielnej odstawce, bo moja psychiatra zapisuje mi prochy jakie uważa za słuszne, nie słuchając nawet tego co mówię.
A coś oprócz wenli masz?
Myślę że tutaj by pomogła kombinacja wenla + mirtazapina (na początku będziesz bardzo senna ale to przyjdzie) albo wenla + lamotrygina (chyba ze masz chad to wtedy nie). Właśnie lamotrygina dobra tym ze ucina dół i ponosi górę. A mirtazapina plus wenla mocniej działają razem na norepinefryne i dopamine
  • 1612 / 257 / 0
@ForMadEline masz porównanie lamotryginy do innych stabilizatorów np. karbamazepiny albo kwasu walproinowego? Te dwa brałem i średnio, bardziej dawał efekty topiramat ale lamo nie brałem.
  • 48 / 5 / 0
@ForMadEline Biorę jeszcze pregabalinę 225mg.
W każdym razie, w międzyczasie byłam na szybkiej wizycie u mojej lekarki i kazała stopniowo odstawiać wenlę. Schodzę z niskiej dawki (75mg) a i tak zejście to jest jakiś koszmar. Drugi dzień już nie jem NIC, bo wszystko zwracam, nawet wodę, a nastrój utrzymuje się na poziomie realnych myśli samobójczych. Przeżyłam wiele w swoim życiu, ale tak tragicznego nastroju nie miałam nigdy. Koszmary senne, objawy grypopodobne, a nudności takie, że nie mogę nawet przewrócić się na drugą stronę. Mam ochotę żeby ktoś mnie dobił, na serio, bo mam chyba wszystkie skutki uboczne odstawki wymienione na ulotce. Nigdy w życiu nie pomyslalabym że odstawienie wenli będzie tak paskudnie ciężkie. Nigdy więcej w życiu snri.
  • 203 / 25 / 0
Odstawiaj odsypując po prostu coraz więcej kuleczek z tabletki - zejście bedzie łagodnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.