Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Zapomniałam w poprzednim poście zapytać. Czy jest np. możliwa, że dawka była ZA WYSOKA? Ale chyba nie, co?
choć ja nie powiem, fenobarbital to bardzo stary, oldschoolowy i warty do przetestowania środek.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
24 czerwca 2021zduszonyszept pisze: Hej. Od kilku nocy nie mogłam spać (wcześniej byłam uzależniona od aprazolamu) i ciocia mnie poratowała lekiem Bellergot. Wyczytałam tutaj, że to barbiturany, więc wydawało mi się, że mocne leki. Wzięłam 6 pigułek i nic. Czułam się wprawdzie senna, ale i tak nie spałam całą noc. Jest sens brać tego jeszcze więcej? Strasznie to słabe jakieś ;/
Jak placebo. Z resztą, to samo tyczyło się wszelkich Validoli i ziółek/supli z apteki.
ale nie można też porównywać Bellergotu do leków ziołowych bez recepty, bo jednak zawiera barbituran w niewielkiej dawce i działa psychoaktywnie.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
on jest mniej wyhajpowany niz bezno, w zasadzie to darzę go anyhajpem
"Rutyna to rzecz zgubna "
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.