Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
Dobrze byłoby wiedzieć jak odróżnić słaby ZS od Tego Poważnego Zespołu Serstoninowego. Ja tego nie wiem. Wydaje mi się, że każdy ma inną własną teorię.
U mnie to wyglądało tak, że narasta to pieczenie strasznie, serce zaczyna bić kilka razy szybciej i po dobiciu do peaku słabnie, serce się uspokaja i na chwilę przestaje piec. Odrazu pomyślałem, że to jakaś ostateczna reakcja obronna organizmu, bo to pieczenie, to stan wręcz agonalny.
MDMA jadłem wiele razy i okresowo nawet codziennie, ale nigdy nie miałem takiej masakry jak teraz.
sertralinę stosuję w dawkach 50/100 i do tej pory żeby wytrzymać bez tramadolu paliłem skuno. Powiedzcie mi czy mam ZS? Jak tak to kiedy mi przejdzie? Czy dalej mam brać sertralinę? Serio nie mam pojęcia co robić
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.