Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
Dobrze byłoby wiedzieć jak odróżnić słaby ZS od Tego Poważnego Zespołu Serstoninowego. Ja tego nie wiem. Wydaje mi się, że każdy ma inną własną teorię.
U mnie to wyglądało tak, że narasta to pieczenie strasznie, serce zaczyna bić kilka razy szybciej i po dobiciu do peaku słabnie, serce się uspokaja i na chwilę przestaje piec. Odrazu pomyślałem, że to jakaś ostateczna reakcja obronna organizmu, bo to pieczenie, to stan wręcz agonalny.
MDMA jadłem wiele razy i okresowo nawet codziennie, ale nigdy nie miałem takiej masakry jak teraz.
sertralinę stosuję w dawkach 50/100 i do tej pory żeby wytrzymać bez tramadolu paliłem skuno. Powiedzcie mi czy mam ZS? Jak tak to kiedy mi przejdzie? Czy dalej mam brać sertralinę? Serio nie mam pojęcia co robić
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?