Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
Dobrze byłoby wiedzieć jak odróżnić słaby ZS od Tego Poważnego Zespołu Serstoninowego. Ja tego nie wiem. Wydaje mi się, że każdy ma inną własną teorię.
U mnie to wyglądało tak, że narasta to pieczenie strasznie, serce zaczyna bić kilka razy szybciej i po dobiciu do peaku słabnie, serce się uspokaja i na chwilę przestaje piec. Odrazu pomyślałem, że to jakaś ostateczna reakcja obronna organizmu, bo to pieczenie, to stan wręcz agonalny.
MDMA jadłem wiele razy i okresowo nawet codziennie, ale nigdy nie miałem takiej masakry jak teraz.
sertralinę stosuję w dawkach 50/100 i do tej pory żeby wytrzymać bez tramadolu paliłem skuno. Powiedzcie mi czy mam ZS? Jak tak to kiedy mi przejdzie? Czy dalej mam brać sertralinę? Serio nie mam pojęcia co robić
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.